The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Ορεκτικά - συνοδευτικά Πίτες Τάρτες

Πανεύκολη Κολοκυθόπιτα – Easy zucchini pie

Πανεύκολη Κολοκυθόπιτα

Οι γιορτές πέρασαν, ο καιρός δυστυχώς μας τα χάλασε και θυμίζει χειμώνα, φάγαμε, ήπιαμε, διασκεδάσαμε και φυσικά μαγειρέψαμε! Και του χρόνου να είμαστε καλά! Μια πιτούλα σας προτείνω σήμερα που συνόδεψε ωραιότατα το πασχαλινό τραπέζι! Πολύ εύκολη και λαχταριστή! Η συνταγή είναι της Αργυρούς και η μόνη αλλαγή που έκανα είναι ότι αντί για κεφαλοτύρι έβαλα φέτα. Τρώγεται ωραιότατα ζεστή, κρύα, ακόμα και την επομένη μέρα! Όποτε τη φτιάχνω, γίνεται ανάρπαστη!

Υλικά
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
5 αυγά

4 φλ. τσαγιού κολοκυθάκια ψιλοκομμένα σε καρέ
1/2 ματσάκι άνηθος  ψιλοκομμένος
1½ φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
1½ φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πανεύκολη Κολοκυθόπιτα

Εκτέλεση

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δύο είδη κολοκυθιού, πράσινα κολοκυθάκια και κίτρινη κολοκύθα μαζί. Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός τα αυγά με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και το κεφαλοτύρι. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε τα κολοκύθια ψιλοκομμένα. Τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να καλυφθούν τελείως και να αλευρωθούν. Περιχύνουμε τα αλευρωμένα κολοκύθια με το μείγμα αυγού. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Λαδώνουμε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 170°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 45΄-50΄, έως ότου ροδίσει και σταθεροποιηθεί η πίτα. Την αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

 Πανεύκολη Κολοκυθόπιτα
 I love making pies! Here in Greece they are very popular! They are usually made with phyllo or without. The ones without phyllo we call them “nude pies”! This one is very easy to prepare. It is light, delicious and you can have it either hot or cold. The recipe belongs to chef Barbarigou and the only change I have made is that I used feta instead of kefalotiri. Try it and you won’t regret it!Ingredients
1 teacup of extra virgin olive oil
5-6 spring onions, finely chopped
5 eggs
4 teacups of medium-sized courgettes, diced
½ bunch of dill, finely chopped
1½ teacup of kefalotiri cheese, grated
1½ teacup of self-raising flour
salt
freshly ground pepper

Πανεύκολη Κολοκυθόπιτα

Directions

If you wish you may use both courgettes and butternut squash. In a bowl whisk the eggs and olive oil together with a whisker. Add the spring onions, dill, salt, pepper and kefalotiri cheese. Put the diced courgettes (and squash, if you wish) in a large bowl. Sprinkle with the flour and stir them until they are coated. Pour the egg mixture over. Combine everything well. Grease with olive oil a rectangular ovenproof pan and empty the lot in. Place the pan on the middle self of the oven and bake at 170ºC, for 45-50 minutes, until the pie sets and turns golden brown. Set it aside to cool and then, serve.
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1.724 times, 1 visits today)

44 Comment

  1. Χρόνια πολλά και του χρόνου Λένια! Πωπώωωω! Ένα κομματάκι τώρα θα το ήθελα!!! Πρέπει να έγινε τέλειαααα!!! Μη σου πω ότι θα πάρω υλικά να τη φτιάξω το Σ/Κ… άσε που την τρώω και για φαγητό κι όχι μόνον για κολατσιό ή ορεκτικό!!!!

  2. Οι πίτες είναι πάντα επίκαιρες αφού δίνουν “άλλο” ύφος στο τραπέζι μας.Άσε που είναι και ένα ξεχωριστό κολατσιό….Οι γιορτές μπορεί να πέρασαν,Χριστός Ανέστη λέμε μέχρι της Αναλήψεως….Χρόνια πολλά λοιπόν.Καλημέρεςςςςςςςςςς

  3. Ma è buonissima!! Certo questo formaggio qui non lo trovo. Una domanda: la feta che si trova al supermercato in Italia ha una lunga scadenza. E’ buona? Lascio perdere? Quale marca che posso trovare qui mi consigli Lenia? Un bacio e ti copio questa ricettina :)))

  4. Υπέροχες είναι όλες οι πίτες, ειδικά όταν έχουν και χορταρικά σαν τη δικά σου!
    Η συνταγή σου πολύ καλή και το αποτέλεσμα ευπαρουσίαστο!

  5. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!Δεν φουσκώνει ιδιαίτερα, εξάλλου δεν έχει baking powder η συνταγή, οπότε μην ανησυχείς!
    Φιλιά και καλά μαγειρέματα!

  6. Γεια σας κοριτσακια γλυκα!!! Το μεσημεριανο μου σημερα μπορειτε να φανταστειτε ποιο θα ειναι!! χεχεχεχε Ναι η κολοκυθοπιτα σας!! Τοσο γευστικη , τοσο καλοκαιρινη κ τοσο ευκολη!!! Αμεσως την εφτιαξα στον λιγο χρονο που ειχα χθες. Εβαλα 2 αυγα, προσθεσα κ δυοσμο ..κ μοσχομυριζει! Αυτο που δεν παρατηρησα ειναι οτι ειχατε βαλει κ παπαρουνοσπορο (το μαυροκουκι βγαζει ματι ενταξει)…την επομενη φορα..
    Πολλα φιλακια απο εμενα κ να εχετε υπεροχη ημερα!

  7. Λοιπόν κορίτσια εγώ έφτιαξα χθες το βράδυ την κολοκυθόπιτα για να έχω σήμερα το μεσημερί έτοιμο το φαγητό…αλλά φαγώθηκε σαν βραδυνο και σαν πρωινό! τόσο νόστιμη έγινε 😉

    1. Τα ίδια παθαίνω κι εγώ, όταν την φτιάχνω! Μάλιστα μου αρέσει πολύ να είναι παγωμένη! Επίσης είναι ότι πρέπει να την πάρεις στην παραλία, μετά από μπανάκι! Φιλάκια, χρυσοχέρα μας!

  8. Καλημέρα, σ’ημερα την έφτιαξα και περιμένω με λαχτάρα να την δοκιμάσω…Σας ευχαριστώ για τις συνταγές σας .Να είστε καλά και να μας δίνεται συνταγές και συμβουλές το έχουμε ανάγκη.Ευχαριστούμε!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *