Το πιάτο που σας προτείνω σήμερα έχει εξωτικό χρώμα και γεύση από Ανατολή! Ποικιλία λαχανικών συνδυασμένη με ρεβυθάκια σε μια σάλτσα από ντομάτα κ γάλα καρύδας και αρωματισμένη με τρία κλασικά ανατολίτικα μπαχαρικά: κουρκουμά, κάρυ και γκάραμ μασάλα. Φαγάκι ζεστό, χουχουλιάρικο όπως λέω εγώ ό,τι πρέπει για τα κρύα του χειμώνα, γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Η καλύτερη συνοδεία του είναι το μπασμάτι. Αν οι κάλυκές σας είναι τολμηροί και ζητούν κάτι το διαφορετικό, τολμήστε το! Σας φιλώ γλυκά!
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκόρδα, λιωμένα
250γρ. χυμός ντομάτας
150γρ. γάλα καρύδας
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ κάρυ
1 κ.γ. κουρκουμάς
1 κ.γ. γκάραμ μασάλα
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζω όλα τα λαχανικά, εκτός από τα φύλλα του σπανακίου. Προσθέτω το λάδι και σωτάρω για 2 λεπτά. Κατόπιν ρίχνω 1/2 φλ. νερό κ αφήνω να σιγοβράσουν. Προσθέτω το χυμό ντομάτας. Λίγο πριν το τέλος προσθέτω τα σπανακόφυλλα, τα ρεβύθια και το γάλα καρύδας. Αλατοπιπερώνω και ρίχνω τα μπαχαρικά. Το φαγάκι μου θα έχει πήξει και συνοδεύεται υπέροχα με ρύζι μπασμάτι.
Today we are making an exotic dish inspired by indian cuisine. A veggie curry with a variety of vegetables, chickpeas in a tomato coconut sauce, season with oriental spices. It is packed with nutrients and I think that it is the ideal meal for cold winter days. Served with basmati rice will make your taste buds happy! If you are searching for different flavors, try it!
Take care, my dear friends!
1 leek, sliced
2 garlic cloves, minced
250gr. tomato juice
150 gr. coconut milk
5 Tbsp olive oil
1 tsp curry
1 tsp turmeric
1 tsp garam masala
salt and pepper
Directions:
Place all veggies in a pot and saute for 2 minutes. Add 1/2 cup of water and let simmer.Add tomato juice. When almost cooked, add chickpeas, coconut milk and spinach leaves. Season with salt, pepper and the other spices. The best way to enjoy it is with basmati rice. It is a lovely combination.
Δεν έχω κανένα πρόβλημα να το φάω τώρα για πρωινό!!!!
Τέλειο πιάτο!!!
Oh mine, my type of a meal! I haven’t use coconut milk yet. Thanks for sharing 🙂 BTW, I only got an update linking me to your old site, and I was already subscribed to you new one. Anyway, I found it! 🙂 ela
Αυτό το εξωτικό πιάτο που συνδυάζει αγαπημένα μπαχαρικά και ανατολίτικες γεύσεις, είναι απολύτως του γούστου μου!!!
Φιλάκια!
Λοιπόν το γάλα καρύδας το χρησιμοποιώ και εγώ πολύ! Επίσης όπως έχω ξαναπεί έχω μεγάλη αδυναμία στα μπαχαρικά και χαίρομαι που τα χρησιμοποιείται και εσείς! Δίνει άλλη δυναμική στη γεύση! Κάνατε ένα φοβερό πιάτο.Καλημέρα και καλή συνέχεια!
πόσο θα ήθελα τώρα ένα τέτοιο μπωλ γεμάτο με αυτό το καταπληκτικό φαγακι….. Τρελλαίνομαι για κάρυ!
Αγαπημένα μπαχαρικά μοσχομύρισε το όμορφο πιάτο σου Λένια μου!
Z.
Ενώ τα ρεβίθια μου αρέσουν πολύ, δεν είχα σκεφτεί να τα συνδυάσω με τόσα πολλά και ωραία λαχανικά.
Το γάλα καρύδας μου αρέσει στη μαγειρική και τα συγκεκριμένα μπαχαρικά ταιριάζουν όμορφα με τα υλικά σου.
Φιλιά
Ευχαρίστως θα δοκίμαζα το πιάτο σου Λένια μου, οι άντρες στο σπίτι δεν προτιμούν τέτοιες γεύσεις και δεν τα φτιάχνω συχνά!!!! Κρίμα!!!
Καλό μεσημέρι!!! Φιλιά!
Looks so good! This is a dish in my taste. Hugs
Φανταστικό πιάτο! Εξωτικό, λαχταριστό, φουλ σε αρώματα και χρώμα! Λατρεύω το γάλα καρύδας^^ Μπράβο σας!
το είδος και η ποσότητα των λαχανικών;
Ειρηνάκι, έχεις δίκιο, δεν τα αναφέρω. Έβαλα καρότο, μανιτάρια, λίγο σπανάκι κ αρακά. Ανάλογα με τα γούστα σου, κανόνισε τις ποσότητες. Λίγο από το καθένα.
Φιλάκια πολλά!
τα ρεβυθακια τα χουμε βρασμενα απο πριν??
Καλή σου μέρα, Γιώργο μου! Ναι, τα έχεις ήδη βράσει κ απλά τα προσθέτεις. Παράλειψή μου που δεν το αναφέρω!
Φιλάκια πολλά!!!!!
πολυ νοστιμο ακουγεται, νιαμ νιαμ, ομως δε βλεπω καπου ποια λαχανικα που ειναι μεσα στη συνταγη111
έχεις δίκιο, κορίτσι! Έβαλα καρότο, μανιτάρια, λίγο σπανάκι κ αρακά. Ανάλογα με τα γούστα σου, κανόνισε τις ποσότητες. Λίγο από το καθένα! Αν το φτιάξεις, περιμένω εντυπώσεις! Φιλάκια πολλά, Γιωτούλα μου γλυκιά!!!