Υλικά (σκεύος 22 x 27cm)
125γρ κουβερτούρα
100γρ βούτυρο
1φλ. κρέμα γάλακτος
3/4 φλ. ζάχαρη
3 αυγά
110 γρ. αλεύρι
για τα καραμελωμένα καρύδια
1φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
1,5 κσ νερό
καρύδια
Εκτέλεση
Καραμέλωμα
Σε ένα τηγάνι βάζω την ζάχαρη και 1,5 κσ νερό, ανακατεύω λίγο και το αφήνω μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει χρυσό χρώμα, όσο πιο σκούρο χρυσό χρώμα πάρει τόσο πιο πικρή θα γίνει για αυτό προσέξτε. Όταν πάρει το επιθυμητό χρώμα, προσθέτω τα καρύδια. Στην συνέχεια ανακατεύω να πάει η καραμέλα σε όλα τα καρύδια και χύνω τα καρύδια με την καραμέλα σε λαδόκολα ή σε φόρμα σιλικόνης. Αφήνω να κρυώσει καλά και στην συνέχεια σπάω τα καραμελωμένα καρύδια στο μπλέντερ.
Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο, αφού λιώσει προσθέτω την κρέμα γάλακτος, ανακατεύω και το αφήνω στην άκρη να κρυώσει λίγο.Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη. Ενώνω το μείγμα της σοκολάτας με το μείγμα των αυγών και προσθέτω και τα καραμελωμένα καρύδια. Σιγά σιγά προσθέτω το αλεύρι ανακατεύοντας με μια μαρίζ ώστε να διαλυθεί καλά.Βάζω το μείγμα σε ταψάκι μέσα στο οποίο έχω βάλει λαδόκολα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-18 λεπτά.
This delicious cake was made as a basis for a scrumptious nutella-waffer ice cream that I am going to share with you soon! Of course you can eat it without the ice cream as well! Stay tuned to see the next mouthwatering post.
Take care!
Ingredients ( 22 x 27cm)
125gr dark chocolate
100gr. butter
1 cup heavy cream
3 eggs
3/4 cup sugar
110 gr. flour
for the caramelised walnuts
1cup granulated sugar
1,5 Tsp water
walnuts
Directions:
In a frying pan put sugar and water, stir and wait until sugar has melted and is golden brown. Add walnuts and stir until well combined. Transfer walnuts on a baking parchment. Allow to cool and then pulse them in a food processor.
Melt chocolate and butter in a bain marie. When melted, add cream and stir. Set aside. Beat eggs with sugar. Combine chocolate mixture with egg mixture and add caramelised walnuts. Add flour gradually and stir with a spatula until well combined.Empty mixture in a baking dish lined with baking parchment and bake in preheated oven at 180 C for 15-18 minutes.
Κολασμένο και πεντανόστιμο!!!
Να είσαι καλά!
This really looks good, Lenia! I would love to have a piece of it!
Love these really delicious Lenia!
Sounds delish! You can’t go wrong with those ingredients!
Πολύ ωραίο φαίνεται, θα το δοκιμάσω,αλλά δεν γράφεις πόσα αυγά,πόσα να βάλω?
Ευχαριστώ…
Καλέ,είδες τι κάνει η ζέστη,Μαρία μου;Συγγνώμη που ξεχαστήκαμε. Οι συμπληρώσεις έγιναν και είναι έτοιμο για παρασκευή το κεικάκι! Σε επόμενη ανάρτηση θα ανεβάσουμε και παγωτάκι που πάει μούρλια για συνοδευτικό!
Φιλιά πολλά και σε ευχαριστούμε για την ερώτηση!
Really yummy, my kind of chocolate cake! 🙂
Ciao
Alessandra
So moist and chocolatey!
Πράγματι κολασμένο!
Ευχαριστώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Έχω επέτειο γάμου σήμερα,τρέχω να το φτιάξω, έχω και παγωτό καιμάκι στο ψυγείο,όλα καλά και πάλι ευχαριστώ!!
They look fantastic!
Ωωωωωω τι ωραίο θα το κάνω
Να είσαι καλά, Παναγιώτη μου!!