The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Χωρίς κατηγορία

H Χαρουλίτα μου έγινε ενός!!!!!!!!! Σοκολατένια τούρτα

Σοκολατένια τούρτα

Σαν σήμερα πριν ένα χρόνο έφερα στον κόσμο ένα μικρό αγγελούδι, που μας άλλαξε την ζωή!!!!! Όλα πλέον έχουν διαφορετικό νόημα, πρώτη και τελευταία σκέψη κάθε μέρας είναι η Χαρά. Μια ευχή έχω για την μικρή μου να είναι πάντα υγιής και ευτυχισμένη.
Σήμερα λοιπόν δεν θα μπορούσα να μην σας κεράσω γλυκάκι για την μικρή μου !!!!! Κεραστείτε φίλοι μου από αυτή την πολύ νόστιμη, σοκολατένια (κόλαση) τούρτα και φτιάξτε την, είναι πάρα πολύ εύκολη.


 Υλικά:
Για το παντεσπάνι:
4 αυγά
4 φλ. του ελληνικού καφέ ζάχαρη
3 φλ. του ελληνικού καφέ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. του ελληνικού καφέ κακάο
1 φλ. του ελληνικού καφέ κρέμα γάλακτος ή γάλα
1 κ.σ. μπέικιν
(1φλ. του ελληνικού καφέ = 100 γραμμάρια )
Για το σιρόπι:
16 κσ ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
αν δεν φάνε παιδιά ή έγκυες ή θηλάζουσες βάλτε και λίγο αλκοόλ 


Για την κρέμα:
1 ερμόλ
1 ζαχαρούχο
250 γραμμάρια κουβερτούρα

για να την κάνετε στρογγυλή θα χρειαστείτε τσέρκυ , εγώ έχω χρησιμοποιήσει τσέρκυ 24 εκ.

Εκτέλεση :

Το παντεσπάνι καλό θα ήταν να το φτιάξετε από την προηγούμενη ημέρα (αυτό προτείνει και ο Παρλιάρος), ώστε να μπορείτε να το κόψετε πιο εύκολα.

για το παντεσπάνι:
Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν,προσθέτω το γάλα ή την κρέμα γάλακτος, κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν και το κακάο και τα ρίχνω σταδιακά μέσα στο μείγμα, όχι στο μίξερ, ανακατεύω με μια μαρίζ. Σε ένα ταψί βάζω αλουμινόχαρτο και από πάνω βάζω το τσέρκυ μου, ρίχνω το μείγμα και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για 30 λεπτά. Το αφήνω να κρυώσει, το τυλίγω με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον για μια νύχτα. (Ο Παρλιάρος σε άρθρο για το παντεσπάνι έλεγε ότι μπορεί να διατηρηθεί για 2 μήνες στην κατάψυξη).
Την επόμενη μέρα το ξεφορμάρω και το κόβω προσεκτικά στα δύο με ένα μακρύ πριονωτό μαχαίρι.

για το σιρόπι:
σε ένα κατσαρολάκι ή τηγάνι βάζω το νερό με την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Από όταν διαλυθεί η ζάχαρη το αφήνω περίπου 4 λεπτά ακόμα.

για την κρέμα:
Βάζω το ερμόλ στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον. Χτυπάω στο μίξερ το ερμόλ να αφρατέψει. Λιώνω σε μπεν μαρί τις κουβερτούρες. Όταν λιώσουν οι κουβερτούρες προσθέτω το ζαχαρούχο και ανακατεύω καλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Στην συνέχεια στο μείγμα κουβερτούρα ζαχαρούχο προσθέτω λίγο λίγο το χτυπημένο ερμόλ. Βάζω λίγο, το ανακατεύω καλά να ενσωματωθεί στο μείγμα και μετά προσθέτω και άλλο. Προσοχή να το ανακατέψετε πολύ καλά για να μην υπάρχουν ασπράδια μέσα στην κρέμα.

Συναρμολόγηση:
Βάζω στην πιατέλα το τσέρκυ και το πρώτο παντεσπάνι, το σιροπιάζω προσεκτικά (μην το παρακάνετε). Βάζω μια στρώση κρέμα και μετά το δεύτερο παντεσπάνι (αν το σιρόπι έχει κρυώσει, να το ζεστάνετε λιγάκι) και το σιροπιάζω. Τέλος βάζω άλλη μια στρώση κρέμα.
Τοποθετώ την τούρτα μου στο ψυγείο για να σφίξει λίγο η κρέμα. Σε 3 ώρες είναι έτοιμη για φάγωμα, όχι ότι δεν τρώγεται νωρίτερα, απλά ίσως να έχετε πρόβλημα στο ξεφορμάρισμα και στο κόψιμο.

Αν σας μείνει κρέμα, βάλτε την σε ένα ποτηράκι ή μπωλ και φάτε την αργότερα, είναι από μόνη της ένα πολύ ωραίο γλυκάκι.
Την συνταγή μου την έδωσε η Ιωάννα ( φίλη της αδερφή μου), Ιωάννα μου σε ευχαριστούμε όλοι, γιατί ήταν η τουρτίτσα υπέροχη. Έφτιαξα μια την Παρασκευή (γενέθλια του συζύγου) και μια σήμερα!!! Όπως καταλαβαίνετε αξίζει τον κόπο και δεν είναι και δύσκολη.
Φιλάκια!!!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 306 times, 1 visits today)

37 Comment

  1. Nα τα χιλιάσει η κούκλα σου και να’ναι πάντα γεμάτη χαρά! Κουπεπέ καταρχήν με τα χεράκια της και φιλάκια και στα δυο τα μαγουλάκια της. Ας μην την έχω δει. όλα τα μωράκια είναι αξιολάτρευτα.
    Τούρτα να σερβιριστώ ή μόνον οι γνωστοί δικαιούνται;

  2. Χρόνια της πολλά, πάντα γερή κι ευτυχισμένη να είναι και να μην της λείψει η αγάπη ποτέ στη ζωή της!Είναι υπέροχες αυτές οι ηλικίες:τα πρώτα βήματα, τα πρώτα λογάκια…χαρείτε τες.

  3. Να χαίρεσαι κοπελιά μου την κουκλίτσα σου.Νάναι πολύχρονη, γερή τυχερή κι ευτυχισμένη.
    Και η τουρτίτσα υπέροχη σε εμφάνιση και απ’ ότι δείχνουν τα υλικά και σε γεύση!

  4. Καλώς ήρθες Χρυσούλα στο σπιτάκι μας!!!! Και βέβαια να σερβιριστείς, μια παρέα είμαστε όλοι. Αυτές οι τούρτες δεν τελειώνουν ποτέ και δεν παχαίνουν!!!!! Φιλιά.

  5. Να ζήσει η μικρή Χαρουλίτα.Χιλιόχρονη και ευτυχισμένη. Η ζωή της να είναι γεμάτη χαρά όπως είναι και το όνομά της.

    Η τούρτα φαίνεται πολυ νόστιμη. Γεια στα χέρια σου

  6. πολύχρονο να είναι το κοριτσάκι σας, πάντοτε υγιές, καλότυχο κι ευτυχισμένο.
    όσο για την τούρτα δεν μου αρέσει καθόλου, γι’αυτό βάλε τριπλό κομμάτι, χαχα!!! δεν αντιστέκομαι στη σοκολάτα λεεεεεεμεεεεεε!!!!

  7. Manousina, χιλιόχρονη η κορούλα. Υγεια να έχει πάντα το παιδάκι και να μεγαλώσει με χαρά και αγάπη γύρω της πάντα.
    Και για το καλό σου επίσης Χρόνια Πολλά μιας και ήταν τόσο κοντά και τα δικά του γεννέθλια.
    Η τουρτίτσα σκανδαλίζει φυσικά…

  8. Μανουσίνα μου…ευχομαι το Χαρουλιτάκι σου να είναι πάντα ευτυχισμένο,γλυκό και να ειστε πάντα καλα να χαιρετε ολοι μαζί!!!
    Η τούρτα τέλεια!!
    Σε φιλώ!!!

  9. Taste Advisor, Marion, RIRI, Έλενα, Αγγελική Ν., Αστέρι, Έφη, Νατάσα, Κική, Γαστερόπληξ,Μ., Εύα, Ανεράιδα, Μπέτυ, Πηνελόπη σας ευχαριστώ πολύ για τις από καρδιάς ευχές σας

  10. Τελεια Η τουρτίτσα….Γλύψαμε και τα πιάτα…Άσε που έγινε ΜΑΧΗ κανονική για το τελευταίο κομμάτι….Σούπερ έυκολη και απίστευτα νόστιμη..!!

  11. Τελειαααα!! Παν εύκολη πεντανοστιμηηηη!
    Σεν ξανα αγοράζω τουρτα λέμε!πολυ οικονομική!
    Πρώτη φορα επιχειρώ να κάνω τουρτιτσα κ τα κατάφερα με την πρώτη!! Χίλια ευχαριστώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *