Υλικά:
400 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
80 γρ. καλαμπόκι, βρασμένο
200 γρ. φασόλια κόκκινα, βρασμένα
250 γρ. χυμός ντομάτας
1 φλ. νερό
6 κ.σ. ελαιόλαδο
από ½ πιπεριά κόκκινη, πράσινη, κίτρινη, πορτοκαλί, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. σόγια σος
1 κ.γ. κακάο
1 κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
½ κ.γ. τσίλι
½ κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. ρίγανη
αλάτι πιπέρι
για “πιο καυτερό” αποτέλεσμα:
2 καυτερές πιπερίτσες ή 1 κ.γ. μπούκοβο ή 1 κ.γ. ταμπάσκο
Εκτέλεση:
Βάζω σε ένα φλιτζάνι όλα τα μπαχαρικά και το κακάο. Καθαρίζω από τα μανιτάρια με ένα κουτάλι τη μαύρη σάρκα τους. Βάζω στο μπλέντερ τα μανιτάρια να γίνουν σαν κιμάς. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι με το σκόρδο και τις πιπεριές, προσθέτω την σόγια σος και το μείγμα των μπαχαρικών. Στην συνέχεια προσθέτω τα “πιο καυτερά”, τον κιμά μανιταριών, τον χυμό ντομάτας και το νερό. Τα αφήνω να βράσουν και όταν σωθούν τα υγρά, προσθέτω το καλαμπόκι και τα φασόλια. Δοκιμάζω και αν το θέλω πιο καυτερό προσθέτω ταμπάσκο. Τα ενσωματώνω στο μείγμα και σερβίρω. Εμένα που μου αρέσουν τα καυτερά πρόσθεσα δυο μικρές καυτερές κόκκινες πιπερίτσες και 1/2 κ.γ. μπούκοβο. Απολαύστε με ρυζάκι ή τορτίγιας. Καλή σας απόλαυση!
Ο μίσος κιμάς συνόδευσε το μπασματι με το γουακαμολε και ο άλλος μίσος μια πιατουκλα μακαρόνια! Είχα να φάω μακαρόνια με κιμά απο τότε που άρχισα vegan διατροφή!!!
Τι καλά! Χαιρόμαστε πολύ που σου άρεσε, Ελινάκι! Φιλάκια πολλά!