For the recipe in English click here
Το cheesecake είναι ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά. Καιρό τώρα ήθελα να φτιάξω μια υγιεινή εκδοχή του. Και ιδού, σας την παρουσιάζω σήμερα: η βάση αντί για μπισκότα κ βούτυρο έχει αμύγδαλα κ χουρμάδες, η γέμιση vegan κρέμα από κάσιους (αντί για κρεμώδες τυρί/ γιαούρτι) και επικάλυψη σπιτική μαρμελαδίτσα. Αν θέλετε να το κάνετε ωμοφαγικό, απλά αντί για μαρμελάδα βάλτε ψιλοκομμένα φρέσκα φρούτα της αρεσκείας σας. Ένα πανεύκολο, θρεπτικό γλυκάκι που θα ενθουσιάσει μικρούς κ μεγάλους!
Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε!
Υλικά:
για τη βάση:
1,5 φλ. Αμύγδαλα
1,5 φλ. Χουρμάδες
για τη γέμιση:
1,5 φλ. ωμά κάσιους, μουλιασμένα σε νερό για 6-8 ώρες
1/3 φλ. λάδι καρύδας, λιωμένο
1/2 φλ. γάλα καρύδας
1/2 φλ. σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης ή μέλι (για τους μη vegan)
Χυμός 1λεμονιού
για την επικάλυψη:
5 κ.σ. μαρμελάδα προύνος
Φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση:
Πολτοποιώ στο μπλέντερ τα αμύγδαλα με τους ψιλοκομμένους χουρμάδες. Κατόπιν τοποθετώ ένα τσέρκι σε μια πιατέλα, στρώνω το μείγμα αυτό πιέζοντας με τα δάχτυλα κ το βάζω στο ψυγείο να παγώσει. Χτυπώ στο μπλέντερ τα μουλιασμένα κάσιους. Κατόπιν προσθέτω το λάδι κ το γάλα καρύδας, το σιρόπι κ το χυμό λεμονιού ώσπου να ομογενοποιηθούν. Απλώνω την κρέμα πάνω στην παγωμένη βάση. Βάζω στο ψυγείο το γλυκάκι μου ξανά. Την επόμενη μέρα απλώνω μαρμελάδα της αρεσκείας μου (εγώ έβαλα σπιτική μαρμελάδα προύνου). Για να γίνει ωμοφαγικό, γαρνίρετε τη γέμιση με φρούτα αντί για μαρμελάδα. Καλή σας απόλαυση!
Πολύ ωραίο! Δροσερό, καλοκαιρινό και υγιεινό!
Καλό ΣΚ κορίτσια 🙂
Καταπληκτικο!!!!!!! Τρελαινομαι για ωμοφαγικα γλυκα!!!!!!!
Yummy and beautiful! Hugs!
Υπέροχο!!!!!
Τα κάσιους κάνουν πολύ ωραία κρέμα και με το γάλα καρύδας θα είναι σούπερ η γεύση του!!!
what a delicious cheesecake! have a great Sunday, un abbraccio !
Χουρμάδες, γάλα καρύδας, μαρμελάδα προύνο, τι απίθανος συνδυασμός γεύσεων είναι αυτός! Κι έχω γάλα καρύδας στο ντουλάπι… ωραία! 😉
Θέλω πάρα πολύ να το δοκιμάσω!
Πάρα πολύ πρωτότυπο!
Τα φιλιά μου!
I imagine the cake must be delicious!
ela h.
Το κρατάω γιατί πέρα από υγιεινό είμαι περίεργη να δω και πόσο νόστιμο είναι!Θέλω να το δοκιμάσω!!
Θέλω να φάω την οθόνη μου!!!!
Yuymmi yummi
Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω, τι μπλέντερ χρησιμοποιείτε για την κρέμα; Μου βγήκε με κομματάκια από τα κασιους. Έτσι γίνεται; Περίμενα πιο κρεμώδη υφή. Πάντως πολύ νόστιμο!
Γωγώ μου, σίγουρα μουλιασες για 6 με 8 ώρες τα κασιους; θέλουν πολύ μούλιασμα για να πολτοποιηθούν καλά. Με απλό μπλέντερ μουλινεξ τα κάνω. Χαίρομαι που σου άρεσε σε γεύση. Φιλάκια πολλά πολλά!!!