For the recipe in English click here
Καλή σας ημέρα κ καλό σας μήνα, αγαπημένοι μου φίλοι! Σήμερα σας παρουσιάζω ένα πανεύκολο κ πεντανόστιμο ντιπ γιαουρτιού που πρωτοέφτιαξα στα φοιτητικά μου χρόνια. Είναι πολύ δροσιστικό κ αρωματικό. Επίσης αποτελεί έναν ωραίο τρόπο να καμουφλάρετε τα λαχανικά κ να δώσετε στο παιδάκι σας που αρνείται πεισματικά να τα δοκιμάσει! Συνοδέψτε το με βραστές πατάτες, ωμά λαχανικά, παξιμαδάκια, κριτσινάκια ή ψωμάκι.
Σας φιλώ γλυκά!
Υλικά:
350 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
2 καρότα
1/2 πορτοκαλί πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. μυρωδικά (μάραθος, ρίγανη, δυόσμος, βασιλικός, μαιντανός)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζω στο μπλέντερ τα καρότα, την πιπεριά, το σκόρδο κ τα μυρωδικά κ πολτοποιώ. Προσθέτω το λάδι, το ξίδι, το γιαούρτι κ αλατοπιπερώνω. Πολτοποιώ μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά μου. Σερβίρω σε μπολάκι κ γαρνίρω με φύλλα δυόσμου. Καλή σας απόλαυση!
δροσιστικό και υγιεινό!! 😉
ωραιότατο φαίνεται!!
Looks so good, as always! Hugs!
Δροσερό ντιπ με ένα σωρό νόστιμα λαχανικά! Το θέλω!!