For the recipe in English click here
Οι μπρουσκέτες είναι από τα ορεκτικά που αγαπώ πολύ! Τραγανιστές, μυρωδάτες σου δίνουν τη δυνατότητα να κάνεις ένα σωρό συνδυασμούς γεύσεων! Εδώ στην Ελλάδα όταν λέμε μπρουσκέτα συνήθως εννοούμε με ντομάτα, τυρί. Είναι κρίμα όμως να μην πειραματιζόμαστε με διάφορους συνδυασμούς γεύσεων. Τις προάλλες λοιπόν που είχα φτιάξει το χούμους με γεύση πέστο μαϊντανού σκέφτηκα να το χρησιμοποιήσω σε μπρουσκέτα. Έψησα ψωμάκι, το άλειψα με χούμους κ το συνδύασα με σκορδάτα μανιτάρια που τα είχα φτιάξει για να συνοδεύσουν πράσινη σαλάτα. Το αποτέλεσμα ήταν μια αλλιώτικη νοστιμότατη κ χορταστική μπροσυσκέτα. Μας άρεσε πολύ! Αξίζει να την δοκιμάσετε!
Φιλιά γλυκά!
Υλικά για 6 μπρουσκέτες:
1/2 μπαγκέτα
6 κ.σ. χούμους με γεύση πέστο
200 γρ. μανιτάρια άσπρα, καθαρισμένα κ κομμένα σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μαιντανός, ψιλοκομμένος
αλάτι κ πιπέρι
1 κ.σ. σουσάμι
Εκτέλεση:
Βάζω τα μανιτάρια σε αντικολλητικό τηγάνι με το σκόρδο κ το μαιντανό κ μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους κ να στεγνώσουν. Αλατοπιπερώνω κ προσθέτω το λάδι. Κόβω τη μπαγκέτα στα 3 κ μετά κάθε κομμάτι το κόβω εγκάρσια. Ψήνω. όταν ξεροψηθούν, τοποθετώ σε μια πιατέλα. Αλείφω με το πέστο κ μοιράζω τα μανιτάρια. Πασπαλίζω με σουσάμι. Καλή σας απόλαυση!
Oh pesto hummus looks so delicious!!
I love the colour!
xox
Πολύ ενδιαφέρον σε γεύση και εντυπωσιακό σε εμφάνιση το χούμους με γεύση πέστο!!! Νοστμότατο ορεκτικό! Καλημέρα κορίτσια, ΧΟΧΟ
a yummy recipe, perfect appetizer !