Το σουξέ που είχαν αυτά τα μπιφτέκια φακής δεν μπορώ να σας το περιγράψω! Τα έφτιαξα δύο φορές σε διάστημα τριών ημερών και εξαφανίστηκαν στη στιγμή! Είναι πανεύκολα, χορταστικά, θρεπτικά, μα πάνω απ’όλα πεντανόστιμα! Η φρέσκια ρίγανη πραγματικά τα απογειώνει! Την μια φορά τα συνοδεύσαμε με ατμιστό μπρόκολο και ρύζι καστανό στο οποίο είχα ρίξει και βρασμένα ανάμεικτα λαχανικά. Την άλλη φορά φτιάξαμε πιτόγυρα! Ω, Θεέ μου, τι αποκάλυψη! Vegan μαγιονέζα, ντομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι και από δύο μπιφτέκια φακής μέσα σε κάθε ψημένη πιτούλα….Όνειρο σας λέω….Και μόνο που το σκέφτομαι μου τρέχουνε τα σάλια! Τολμώ να πω ότι αυτό το πιτόγυρο κονταροχτυπιέται με αυτό το πιτόγυρο των μανιταριών για την πρώτη θέση στην καρδιά μου ή μάλλον στον ουρανίσκο μου!
Σας τα παρουσιάζω λοιπόν με πολλή πολλή αγάπη! Να τα φτιάξετε και να τα ευχαριστηθείτε κι εσείς! Ειδικά όποιοι έχετε παιδάκια που δεν αγαπούν τις φακές, αυτός είναι ένας τρόπος για να τις “πασάρετε”! Καλό Σαββατοκύριακο, γλυκά μου πλάσματα! Φιλιά πολλά! Μουάτς!
Υλικά για 20 μικρά μπιφτέκια:
250 γρ. φακές
120 γρ. βρώμη αλεσμένη
150 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
100 γρ. πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
2 κ.σ. αλεύρι
φρέσκια ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζω τις φακές. Στο μεταξύ σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι. τη φρέσκια ρίγανη, τις πιπεριές και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνω. Σουρώνω τις φακές, τις αλατίζω και τις πολτοποιώ στο μπλέντερ. Κατόπιν προσθέτω και τη βρώμη. Στο τέλος ρίχνω και τα σοταρισμένα λαχανικά και τα χτυπώ για μια τελευταία φορά. Ρίχνω το αλεύρι και ανακατεύω με ένα κουτάλι το μείγμα. Βάζω την ζύμη σε ένα μπολ, το οποίο βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες. Κατόπιν πλάθω μπιφτέκια και ψήνω σε σχαροήγανο μέχρι να πάρουνε χρώμα και από τις δυο πλευρές. Καλοφάγωτα!
Φαίνεται τρομερή συνταγή και η φωτογραφία σε πιτόγυρο είναι απλώς απίθανη!
Προτείνεις κόκκινη φακή που βράζει και λιώνει γρηγορότερα ή την κλασσική που έχει χρώμα κοντά στο κλασσικό μπιφτέκι;
Κατερινιώ μου, χρησιμοποιώ την κλασική καφέ για τέτοιες παρασκευές. Την κόκκινη την κάνω σούπα βελουτέ!
Φιλιά πολλά!!!!
Καλημέρα,
εγώ δεν θα πώ ο,τι “φαίνεται”.Θα πω ο,τι τα έφτιαξα και τα ξαναέφτιαξα και είναι πεντανόστιμα.
Μπράβο στις αδελφές και στις απίθανες συνταγές τους!!
Ζητώ συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, Λενάκι μου! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Πολύ χαίρομαι που σου άρεσαν τα μπιφτεκάκια!
Πολλά φιλιά από το νησί!
τα έφτιαξα και εγώ . Έγιναν απίθανα !
Πολύ χαίρομαι που σου άρεσαν, Λενάκι μου! Καλές γιορτές!
μπορούμε να τα φτιάξουμε και στο φούρνο?
Λογικά ναι, αλλά δεν θα είναι το ίδιο, ο φούρνος τα κάνει πιο στεγνά!
Σε φιλώ!
Μπορούν να ψηθούν και στον φούρνο με λαδόκολλα?
Λογικά ναι, αλλά σίγουρα δεν θα είναι το ίδιο. Στον φούρνο γίνονται πιο στεγνά.
Φιλιά πολλά!
Φαίνεται απλή συνταγή θα τη δοκιμάσω τη Σαρακοστή, το έχετε δοκιμάσει να το ψήσετε σε τοστιέρα με σχάρες?
Εφάκι μου, δεν το έχω δοκιμάσει.
Καλή Σαρακοστή!
Γειά σας το έχω δοκιμάσει εγώ. Μια χαρά γίνονται και πιο γρήγορα εφόσον ψήνονται ταυτόχρονα κι από τις δύο πλευρές. Αλλά με λαδόκολλα φυσικά.
Μπράβο για τη συνταγή!Τα έφτιαξα για την Καθαρά Δευτέρα και βγήκαν εξαιρετικά!
Αχ, τι καλά! Πολύ χαίρομαι, κοριτσάκι μου!
Είναι μια από τις πολλές συνταγές σου που αγαπώ. Είμαστε όλοι βιγκαν στο σπίτι. Τα παιδιά τα λατρεύουν. Ευχαριστούμε.
Αχ, πόσο χαίρομαι! Κι εμείς τα αγαπάμε πολύ αυτά τα μπιφτεκάκια!
Επίσης πότε δεν έχω την πολυτέλεια να τα βάλω δύο ώρες ψυγείο. Και με 30-45 λεπτά κατάψυξη γίνεται η δουλειά
Εγώ το προτείνω για βέλτιστα αποτελέσματα!
Ευχαριστώ γι’αυτή την καταπληκτική συνταγη!
Τα έφτιαξα με κόκκινη πιπεριά και πάπρικα.Εγιναν πεντανόστιμα.
Πολύ χαίρομαι που σου άρεσαν!
Φιλιά από το Τζάντε!
Φρεσκια ρίγανη πόση βάζεις? Και την σοταρεις τα φιλαρακια ολοκληρα? Δεν τα ψιλοκοβεις…??
Χρήστο μου, συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση!
Βάζω τα φύλλα από δύο κλωνάρια, γιατί την αγαπώ και μου αρέσει να “ακούγεται”!
Καλό φθινόπωρο!