Υλικά για 1 φλιτζάνι:
4 μέτριεςμελιτζάνες
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. σουσάμι
1 κ.σ. ταχίνι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
3 κλωνάρια μαϊντανός
αλάτι κ πιπέρι
μια πρέζα κύμινο
Εκτέλεση:
Τρυπώ τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι και τις ψήνω ολόκληρες σε ένα λαδωμένο ταψάκι στους 200C μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνω να κρυώσουν και τις αφαιρώ τη φλούδα. Βάζω τη σάρκα στο μπλέντερ και τις πολτοποιώ με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Μεταφέρω το μείγμα σε μπολ και πασπαλίζω με σουσαμάκι. Απολαμβάνω κατά προτίμηση με παξιμάδια ή ζυμωτό ψωμάκι!
Hello,my dear friends! Today we are making a simple yet very tasteful dip that comes from Middle East. Spread it on good quality rustic bread and your taste buds will throw a party! Take care!
3 garlic cloves
1 Tbsp sesame seeds
1 Tbs tahini
2 Tbsp olive oil
2 Tbsp lemon juice
3 parsley twigs
salt and pepper
pinch of cumin
Directions:
Make holes in the skin of the eggplants and bake them in a greased baking pan at 200C . When ready, allow to cool. Peel skin off. Place the flesh of the eggplants and all the other ingredients in a blender and pulse until smooth. Transfer mixture to a bowl and top with sesame seeds. Enjoy!
Αγαπημένο ντιπ, αρέσει και σ’ εμάς πολύ!
Φιλάκια!
Το αγαπημένο μου!!!
Τι λες τώρα;;; Μελιτζάνα ντιπ;;;Τρέχοντα θα το κάνω!
Πολύ καλό!!!!!!!!
J’en fais aussi. C’est délicieux.
See soon
Yum, yum, this is so good! Hugs.
I love love baba ganoush!
Oh I’ve never made baba ganoush…it looks delicious!!!
Have a nice Friday
The eggplant dip looks so yum, Lenia.
I love baba ganoush! That is such a wonderful dip.
Cheers,
Rosa
Νοστιμότατο!!! Εξαίσιο σε γεύση!!!
la adoro e la mangio sempre in Grecia ! Buona settimana, un bacione !
πάρα πολύ νόστιμο!! εγώ έβαλα παπαρουνόσπορο πάνω γιατί δεν είχα σουσάμι αλλά και πάλι ήταν μοναδικό!
Ευχαριστώ!
Χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε! Είναι από τα αγαπημένα μου ντιπ! Πεντανόστιμο κ … χωρίς θερμίδες!
Φιλάκια κ καλά μαγειρέματα!
υπέροχο το έκανα σήμερα και άρεσε πολύ!
Γιούπι!!!! Πολύ χαιρόμαστε που είχε σουξέ! Είναι όντως πεντανόστιμο!
Γλυκιές καλημέρες, κοριτσάκι!