The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Ανοιχτό σάντουιτς με σκορδαλιά και παντζάρια
Ορεκτικά - συνοδευτικά

Ανοιχτό σάντουιτς με σκορδάτο άλειμμα και παντζάρια

Το καλοκαιράκι κοντοζυγώνει, αγαπημένοι/ες μου! Το νησί φορά τα καλοκαιρινά του και ξυπνά από τη χειμερία νάρκη, στην οποία πέφτει κάθε τέλη φθινοπώρου…Μέχρι να πλημμυρίσει ο τόπος από τις ορδές τουριστών είναι ευκαιρία να απολαύσουμε τον μαγικό αυτό τόπο. Μετά θα αναγκαστούμε να περιοριστούμε στον ζωτικό μας χώρο και θα νιώθουμε Ελεύθεροι Πολιορκημένοι που έλεγε και ο ποιητής μας…

Πριν από λίγο καιρό είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω τα προϊόντα από τον Κρητικό Φούρνο της Οικογένειας Μαθιουδάκη, έναν φούρνο με μεγάλη ιστορία που ξεκινά το 1979. Τα Βιολογικά Κρητικά Αρτοποιήματα, όπως ονομάζουν τα καλούδια που φτιάχνουν, είναι υψηλής ποιότητας και μας ενθουσίασαν οικογενειακώς! Είναι βιολογικά, vegan, πολλά είναι φτιαγμένα με δίκκοκο αλεύρι, ζάχαρη καρύδας κτλ. Μας εντυπωσίασε η μικρή διάρκεια ζωής που έχουν π.χ. το ψωμί του τοστ διατηρείται από τη μέρα που παρήχθη εκτός ψυγείου μόλις 5 μέρες και εντός άλλες 10. Για σκεφτείτε τα βιομηχανικά αντίστοιχα πόσο πολύ καιρό κρατάνε και φυσικά πόσα συντηρητικά έχουν! Λατρέψαμε το πολύσπορο καρβελάκι, το πολύσπορο ψωμί του τοστ και το αντίστοιχο μακρουλό ψωμάκι για σάντουιτς! Αλλά και τα τσουρεκάκια με ζάχαρη καρύδας χωρίς αυγά ήταν αφράτα και νοστιμότατα! Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους εδώ.

Παρακάτω σας έχω μια ιδέα για ανοιχτό σάντουιτς! Το άλειψα με την σκορδαλιά από καρύδι και έβαλα από πάνω παντζάρι που ταιριάζει απίστευτα, φρέσκο κρεμμυδάκι, ραπανάκια και σπόρους κάνναβης. Απλό, λιτό κι υπέροχο!

Φιλάκια πολλά από τη Ζακυνθούλα! Μουάτς!

Ανοιχτό σάντουιτς με σκορδάτο άλειμμα και παντζάρια
Ανοιχτό σάντουιτς με σκορδάτο άλειμμα και παντζάρια

Υλικά:
φέτες πολύσπορου ψωμιού για τοστ Μαθιουδάκη
παντζάρια βρασμένα
σκορδαλιά από καρύδι
ραπανάκια, σε φέτες
φρέσκο κρεμμυδάκι, σε φέτες
σπόροι κάνναβης
μαιντανός, ψιλοκομμένος
αλάτι και πιπέρι

Ανοιχτό σάντουιτς με σκορδάτο άλειμμα και παντζάρια
Ανοιχτό σάντουιτς με σκορδάτο άλειμμα και παντζάρια

Εκτέλεση:

Αλείφω τις φέτες με τη σκορδαλιά. Απλώνω τις φέτες παντζαριού, το κρεμμυδάκι και το ραπανάκι. Πασπαλίζω με τον μαϊντανό και τους σπόρους κι αλατοπιπερώνω. Προαιρετικά ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο. Καλή σας απόλαυση!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 390 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *