Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Μέρα εκλογών χτες, μέρα με πολλές κάλπες, πολλή αγωνία και καρδιοχτύπια για πολλούς. Εύχομαι όσοι εκλέχτηκαν, αλλά και όσοι θα εκλεγούν την επόμενη Κυριακή να δουλέψουν για το καλό της πατρίδας με ήθος, όραμα, εντιμότητα και όρεξη! Τα λέω για να τα πιστέψω, αφού η πραγματικότητα με διαψεύδει…Ζώντας στην Ζάκυνθο 13 χρόνια έχουν δει τόσα πολλά τα μάτια μου που έχω απογοητευτεί πολύ. Αντιθέτως στην πατρίδα μου, την Πάτρα, σπουδαίο έργο έχει να επιδείξει ο νυν δήμαρχος Πελετίδης, ο οποίος εύχομαι να εκλεγεί ξανά!
Ας περάσουμε τώρα στη συνταγούλα μας! Έχετε καταλάβει την αδυναμία που έχω στα αλείμματα. Πατήστε εδώ για να δείτε μια συλλογή με τα καλύτερα που έχουν αναρτηθεί στο μπλογκ. Είναι πεντανόστιμα, γίνονται με λίγα απλά υλικά και με πανεύκολη διαδικασία και ανά πάσα στιγμή καλύπτουν την ανάγκη τι να βάλω μέσα στο τοστ/ σάντουιτς ή να αλείψω στο ψωμί/παξιμάδι μου. Σήμερα λοιπόν σας παρουσιάζω ένα υπέροχο άλειμμα αμυγδάλου με κάπαρη και δυόσμο. Πολύ δροσιστικό, ελαφρώς πικάντικο, ιδανικό για καλοκαιρινά τραπέζια. Φανταστείτε ότι το αλείφω σε φέτες ψωμί του τοστ, βάζω και ντοματούλα, το ψήνω κι έχω ένα ωραιότατο και θρεπτικότατο τοστ! Τύφλα να έχουν τα γκούντα και τα ένταμ! Χαχαχα!
Φιλάκια πολλά, γλυκά μου πλάσματα! Να έχετε μια υπέροχη εβδομάδα!
Υλικά για ένα μπολάκι:
Εκτέλεση:
Μουλιάζω αποβραδίς τα αμύγδαλα σε νερό. Την επομένη τα στραγγίζω, τα ξεφλουδίζω και τα πολτοποιώ στο μπλέντερ. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπώ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Αν το θέλω πιο αραιό, προσθέτω λίγο ακόμη νερό. Φυλάσσω σε αεροστεγές μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 μέρες. Καλοφάγωτο!