For the recipe in English click here
Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες! Χρόνια πολλά για χθες σε όλους τους εορτάζοντες κ ιδίως στην Δημητρούλα μου, την γλυκιά μου αδερφούλα! Τέτοια εποχή του χρόνου θα γιορτάζουμε και τον γιόκα μας, αφού θα τον βαφτίσουμε Δημητράκη τα Χριστούγεννα! Σήμερα σας έχω μια πανεύκολη κ πεντανόστιμη συνταγούλα! Ένα άλειμμα με βάση το αμύγδαλο εμπλουτισμένο με πιπεριά Φλωρίνης κ βασιλικό! Το ότι το τσακίσαμε σε λίγη ώρα αποδεικνύει πόσο νόστιμο είναι. Και φυσικά είναι ένας καλός τρόπος για να πάρουμε πρωτεΐνη! Την συνταγή εμπνεύστηκα από παλιότερες φυτικές “τυρένιες” κρέμες π.χ. την μεσογειακή κρέμα τυριού από ηλιόσπορο κ την κρέμα κάσιους. Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι από σπόρους κ ξηρούς καρπούς μπορεί κανείς να φτιάξει απίστευτα αλείμματα! Αξίζει να το δοκιμάσετε! Τρώγεται με κριτσινάκια, φρυγανισμένο ψωμάκι κτλ αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κ σε τοστ!
Σας φιλώ γλυκά κ σας εύχομαι ένα όμορφο τριήμερο! Σε μένα εύχομαι νάνι, νάνι, νάνι!!! (τα λέω μπας και μας λυπηθεί ο μπόμπιρας κ μας επιτρέψει να κοιμηθούμε λιγουλάκι!) Μουάτς!
Υλικά για 1 μπολάκι:
1 φλ. αμύγδαλα ωμά, μουλιασμένα σε νερό αποβραδίς
150 γρ. ψητές κόκκινες πιπεριές σε βάζο
10 φύλλα βασιλικού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικο
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου κ κρεμμυδιού
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεπλένω τα μουλιασμένα αμύγδαλα κ βγάζω την φλούδα τους. Τα πολτοποιώ στο μπλέντερ. Κατόπιν ρίχνω το λάδι κ το μπαλσάμικο. Ξαναχτυπώ. Τέλος προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά κ πολτοποιώ ώσπου να γίνουν κρέμα. Σερβίρω σε μπολάκι. Καλή σας απόλαυση!
Υπέροχο!! Θα το φτιάξω!!
Χρόνια πολλά στη Δήμητρα!
Πέπη μου, είναι όντως πεντανόστιμο! Να το δοκιμάσεις! Σε ευχαριστω για τις ευχές!
Σε φιλώ!
Φανταστικό άλειμμα!!! Ασε που τρελαίνομαι για τα αμύγδαλα! Μπράβο και χρόνια πολλά στη Δήμητρα!!!! Να την χαίρεσαι!!!!!!!!
Καλησπέρα, αν οι πιπεριές είναι ωμές, θα χαλάσει πού η συνταγή?
Καλησπέρα, Ντινάκι μου! Μπορείς να βάλεις ωμές, θα αλλάξει βέβαια κ η γεύση κ η υφή. Οι ψητές του βάζου είναι μαλακές κ έχουν υγρασία κ κάνουν βελούδινη την κρέμα. Αν βάλεις ωμές, τσέκαρε την ποσότητα, μάλλον δεν θα βάλεις την ίδια ποσότητα. Αν το φτιάξεις, περιμένω εντυπώσεις!
Φιλάκια πολλά!!!!!!!!
Όλο μας ξεσηκώνεις με τις ωραίες ιδέες σου! Μόλις έβαλα τα αμύγδαλα να μουλιάσουν!
Να ρωτήσω, με πόσο περίπου αποξηραμένο βασιλικό να αντικαταστήσω το φρέσκο, που δεν έχω;;;
Κοριτσάκι μου, καλησπέρα κ συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση (λόγω μαραθωνίου)
1 κ.γ. νομίζω θα είναι καλό. Ελπίζω να σου αρέσει! Φιλάκια πολλά κ σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! ,Μουάτς!
Τα διδυμακια μου το λάτρεψαν. Εβαλα δυοσμο μιας και δεν είχα βασιλικό…..Και τις πιπερεις; τις εψησα εγω….
Πόσο χαίρομαι, κοριτσάκι μου, που σας άρεσε! Φιλιά πολλά!!!
Μόλις εκτέλεσα την συνταγή. Ειλικρινά, δεν περίμενα να είναι τόσο μα τόσο γευστικό και απολαυστικό! Λένια, σ’ ευχαριστούμε πολύ πολύ!!
Εγώ σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε!
Φιλιά πολλά και χρόνια πολλά!