Αυτά τα αφράτα vegan μάφινς βανίλια σοκολάτα προέκυψαν εντελώς τυχαία! Ο Κωστής είχε σκοπό να φτιάξει ντόνατς φούρνου, αλλά η ζύμη που έφτιαξε τελικά δεν ήταν κατάλληλη για ντόνατς, ωστόσο αποδείχθηκε ιδανική για μάφινς! Ηθικό δίδαγμα: το καλό το παληκάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι! Τα μαφινάκια αυτά περιέχουν ελάχιστη ζάχαρη, λίγες σταγόνες σοκολάτας και αρωματίζονται με βανίλια. Ιδανικά για σνακ για το σχολείο ή το γραφείο, ιδανικά για να συνοδεύσουν το καφεδάκι μας!
Σε άλλα νέα η σχολική χρονιά πάει καλά. Ο Δημητράκης μας είναι πολύ πιο συνεργάσιμος φέτος και διαβάζει πολύ πιο εύκολα σε σχέση με πέρσι. Άρχισα μάλιστα να του κάνω και λίγα Αγγλικά σιγά σιγά. Είμαι περίεργη πώς θα είναι να με έχει δασκάλα. Μιας κι έχω επάρκεια (λόγω των σπουδών μου στο μεταφραστικό) αποφάσισα να του τα διδάξω εγώ. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να δεχθεί την μανούλα στον ρόλο της δασκάλας Αγγλικών. Ίδωμεν! Αυτά τα ολίγα από το νησί! Σας στέλνω μπόλικη αγάπη και πολλά φιλιά! Να περνάτε υπέροχα! Μουάτς!
Υλικά για 12-13 μάφινς:
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1,5 κ.γ. baking powder
100 γρ. πουρές μήλου
75 γρ. φυτικό βούτυρο λιωμένο
200 γρ. γάλα σόγιας
80 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
25 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση:
Ανακατεύω σε ένα μπολ το αλεύρι με το baking powder. Σε άλλο μπολ χτυπώ με τον αυγογδάρτη το γάλα με το βούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας και τον πουρέ μήλου. Προσθέτω και την ζάχαρη και ξαναχτυπώ. Ρίχνω σταδιακά το αλεύρι στο μπολ με τα υγρά υλικά κι ανακατεύω καλά. Στο τέλος ενσωματώνω τις σταγόνες σοκολάτας. Μοιράζω το μείγμα σε φόρμες σιλικόνης και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 25 λεπτά. Τα βγάζω από τον φούρνο και περιμένουμε υπομονετικά να κρυώσουν για να τα κατασπαράξουμε! Καλοφάγωτα!
Υπέροχα τα μάφιν μήλου! Τα παιδιά μου τα λάτρεψαν… Πήρανε κολατσιό στο σχολείο και μοσχοβόλησε η τάξη! Όλοι ρωτούσαν τι μυρίζει έτσι ωραία! Σας ευχαριστώ πολύ!
Πολύ χαίρομαι που είχαν σουξέ! Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου, Σοφάκι μου!