For the recipe in English click here
Οι χουρμάδες, όπως έχω ξαναπεί, είναι ένα πραγματικά ευλογημένο φρούτο. Χαρίζουν τόση γλυκύτητα που καθιστούν τη χρήση ζάχαρης περιττή! Είναι πράγματι το καλύτερο γλυκαντικό της φύσης! Είναι καλή πηγή καλίου, σιδήρου, ασβεστίου, μαγνήσιου, σελήνιου κ φυτικών ινών. Είναι πολύ εύγευστοι και τρώγονται σκέτοι ή με γιαούρτι,με μούσλι, σε smoothie ή σε γλυκάκια σαν το σημερινό! Είναι κατάλληλοι για σνακ στη δουλειά ή μετά την προπόνηση για άμεση αποκατάσταση. Το σημερινό γλυκάκι δεν έχει ίχνος ζάχαρης κι όμως είναι πραγματικά πολύ γλυκό! Η βρώμη με το φαγόπυρο, την καρύδα, τα αμύγδαλα δημιουργούν μια βάση πάνω στην οποία απλώνεται η πάστα από τους πολτοποιημένους χουρμάδες! Μια γλυκιά αμαρτία που θα ικανοποιήσει απόλυτα τον ουρανίσκο σας κ δεν θα σας γεμίσει τύψεις. Το ιδανικό γλυκάκι για τα παιδάκια σας αλλά και για σας! Φτιάξτε το κ θα με θυμηθείτε!
Σας φιλώ γλυκά!
Υλικά για 10 τετράγωνα:
για τη βάση:
1 φλ. αμύγδαλα
1 φλ. βρώμη
1/2 φλ. νιφάδες φαγόπυρου
1/2 φλ. καρύδα
140 γρ. χουρμάδες
1/4 φλ. λάδι καρύδας
1 κ.γ κακάο
για τη γέμιση
350 γρ. χουρμάδες
3/4 φλ. νερό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. κακάο
Εκτέλεση:
Πολτοποιώ τα υλικά της βάσης στο μπλέντερ. Σε ένα ταψάκι απλώνω μια λαδόκολλα και αδειάζω τα 3/4 του μείγματος. Πιέζω με τα δάχτυλα να πατηθεί καλά. Πολτοποιώ τα υλικά της γέμισης και την απλώνω πάνω στη βάση ομοιόμορφα. Κατόπιν απλώνω από πάνω το 1/4 του αρχικού μείγματος. Βάζω στο ψυγείο να σφίξει. Την επόμενη μέρα κόβω σε κομμάτια κ απολαμβάνω!
I love dates too, so sweet and yummy! Have a lovely weekend. Hugs!!
Deliziosi croccantini, Lenia, anch’io amo molto i datteri! Tanti bacini dall’Italia 🙂
Dates are so great, I eat them daily…I should make these squares. They look fantastic!
🙂 ela
Love dates..this is the kind of snack we love a lot!
Μ αρέσει να τους μαγειρεύω αλλά δεν τρελένομαι για να τους φάω. Ωραία πρόταση παρόλαυτα