For the recipe in English click here
Καλημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι/ες! Εδώ είμαι και εγώ μετά από πάρα πολύ καιρό! Μαγειρεύω (όχι κ πολύ να πω την αλήθεια μου), τρέχω (κυριολεκτικά) κ ψάχνω εναγωνίως να βρω καινούργιο χόμπυ (μάλλον προς το ράψιμο με βλέπω). Μέσα σε όλα αυτά παλεύω με τις βροχές, έφυγα από την βροχερή Πάτρα κ ήρθα στην ηλιόλουστη Κρήτη όπου κάποιοι μου έταξαν όλο τον χρόνο καλοκαίρι, αλλά δεν έχει σταματήσει να βρέχει… Μάλλον την κουβάλησα μαζί μου την βροχή! Βέβαια η Κρήτη είναι όμορφη με κάθε καιρό! Στην σαλατίτσα μας τώρα, πρόκειται για μια σαλάτα γεμάτη αρώματα, γεύσεις κ υγιεινά συστατικά. Δοκιμάστε την κ θα με θυμηθείτε! Πριν κλείσω να ευχηθώ κ στην αδερφούλα μου, την Λένια, καλή επιτυχία στον κυριακάτικο ημιμαραθώνιο της Αθήνας! Να περνάτε όμορφα, πολλά φιλιά κ καλό Σ/Κ!!!
Υλικά για 6 άτομα:
250 γρ. φακές
1 φλ. μαυρομάτικα φασόλια
1 φλ. σιτάρι
200 γρ. λιαστή ντομάτα Sparta Kefalas
1/2 φλ. μαϊντανός
6 φρέσκα κρεμμύδια
4 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες
12 κ.σ. ελαιόλαδο
12 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
χυμός από 2 λεμόνια
αλάτι Le Guerandais κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζω τις φακές, τα φασόλια και το σιτάρι (ξεχωριστά). Τα σουρώνω καλά. Βάζω τις σταφίδες μέσα σε νερό για μια ωρίτσα να ενυδατωθούν. Ψιλοκόβω τις λιαστές ντομάτες, τον μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμύδια και τις ψημένες πιπεριές Φλωρίνης. Ανακατεύω τα όσπρια, το σιτάρι, τις σταφίδες (χωρίς το νερό) κ τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Σε ένα μικρό σκεύος ανακατεύω το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο (περασμένο σε πρέσα ή λιωμένο), αλάτι κ πιπέρι κ αυτό το μείγμα περιχύνω στα υπόλοιπα υλικά. Αν μείνει σαλάτα, την αποθηκεύω στο ψυγείο κ την απολαμβάνω την επόμενη μέρα! Θα είναι νοστιμότατη, καθώς θα έχουν δέσει οι γεύσεις κ τα αρώματα. Καλή σας απόλαυση!
(Visited 2.044 times, 1 visits today)