The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Νιόκι με σάλτσα μουστάρδας κ πιπεριές
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο

Νιόκι με σάλτσα μουστάρδας κ πιπεριές

Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι/ες! Είναι Κυριακή βράδυ που σας γράφω αυτές τις λίγες αράδες. Η νύστα μου δεν περιγράφεται χάρη στα καμώματα του μικρού μας μπόμπιρα…Ζωή να ‘χει ο γλυκός μου, αλλά με τον ύπνο έχει πάρει διαζύγιο…Ωστόσο, την βόλτα μας την πήγαμε στην ηλιόλουστη Ζάκυνθο, φάγαμε για πρώτη φορά έξω (εκτός από την βάφτιση) κι ομολογώ ότι ήταν η διαγωγή του κοσμιοτάτη! Φορέσαμε επιτέλους κ τα καλά μας κ να σας πω την αλήθεια, νιώσαμε κάπως περίεργα! Βλέπετε επειδή κι ο Κωστής κι εγώ τρέχουμε συστηματικά, κυκλοφορούμε όλο με αθλητική ένδυση κ υπόδηση. Οπότε όταν βάλουμε τα καλά μας, μας φαίνεται κάπως…

Ας μαγειρέψουμε μια πανεύκολη κ πεντανόστιμη συνταγή, η οποία είναι από τις αγαπημένες μου κ απορώ πώς δεν σας την είχα παρουσιάσει τόσο καιρό! Λοιπόν σήμερα φτιάχνουμε νιόκι με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας κ χρωματιστές πιπεριές. Ένα πιάτο νηστίσιμο, ελαφρύ, γεμάτο γεύση! Αν δεν σας αρέσουν τα νιόκι, φτιάχτε πένες. Ταιριάζουν κι αυτές πάρα πολύ! Περιμένω εντυπώσεις!

Σας φιλώ γλυκά κ σας εύχομαι να έχετε μια νόστιμη κ γαλήνια εβδομάδα! Μουάτς!

Νιόκι με σάλτσα μουστάρδας κ πιπεριές
Νιόκι με σάλτσα μουστάρδας κ πιπεριές

Υλικά για 2 άτομα:
500 γρ. νιόκι
1 καρότο
1 μέτριο κρεμμύδι
από 1/2 κίτρινη, κόκκινη, πορτοκαλί πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδο
4 κ.σ. μαϊντανός
3 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. μουστάρδα
250 ml κρέμα σόγιας Bjorg
αλάτι Le Guerandais κ πιπέρι

Νιόκι με σάλτσα μουστάρδας κ πιπεριές
Νιόκι με σάλτσα μουστάρδας κ πιπεριές

Εκτέλεση:
Ψιλοκόβω τις πιπεριές, το σκόρδο, το κρεμμύδι κ τον μαϊντανό. Τα βάζω σε αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το τριμμένο καρότο με ελάχιστο νερό να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά κ όταν μαλακώσουν κι εξατιμιστούν τα υγρά τους, αλατοπιπερώνω, προσθέτω το λάδι, την μουστάρδα κ την κρέμα σόγιας. Αφήνω να πάρουν μια βράση όλα μαζί. Στο μεταξύ βράζω τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Καθώς τα ψαρεύω από την κατσαρόλα, τα ρίχνω απευθείας στο τηγάνι κ τα ανακατεύω ώστε να καλυφθούν καλά από την σάλτσα. Σερβίρω αμέσως κ γαρνίρω με φρεσκοκομμένο μαϊντανό. Καλή σας απόλαυση!

σημ. Ταιριάζει υπέροχα η σάλτσα αυτή με πένες. Απλά διπλασιάστε τα λαχανικά!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 4.636 times, 1 visits today)

5 Comment

  1. το πιατο ειναι γκουρμεδια απο τις λιγες .οσοι δοκιμασανε μονο καλα λογια ειπαν!!εγω χρησιμοποιησα κρεμα γαλακτος απο σογια της alpro τhn bjork δεν καταφερα να την βρω!!πολλα συχαρητηρια απο ολους μας για την συνταγη!!

  2. ερωτησουλες……θα ειναι το ιδιο νοστιμα πιστευεις αν διπλσσασουμε τις ποσοτητες ?Και αν παγωσουν θα τρωγονται η θα θελουν ζεσταμα??

    1. Γιώργο μου, ναι. Αν θες, μπορείς να διπλασιάσεις τις ποσότητες σε όλα για να σου βγουν περισσότερες θερμίδες. Εγώ τα τρώω και παγωμένα. Είναι θέμα γούστου. Αν σου περισσέψει αυτό το φαγάκι, την άλλη μέρα το βάζεις σε ένα κατσαρολάκι με λίγο γάλα και το ζεσταίνεις σε χαμηλή φωτιά. “Ανασταίνεται” μια χαρά! Φιλιά πολλά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *