The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Κυρίως πιάτο Ορεκτικά - συνοδευτικά Όσπρια

Πορτομπέλο μανιτάρια γεμιστά με φακές κ σάλτσα από ταχίνι

For the recipe in English click here

Καλημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες! Ελπίζω να είστε καλά κ να ετοιμάζεστε να κάνετε κούλουμα στην εξοχή καιρού επιτρέποντος. Εμείς θα τα περάσουμε στο σπίτι, αφού ο Κωστής δουλεύει κ εξάλλου ο καιρός δεν είναι και ο καλύτερος για να εκδράμεις με έναν μπέμπη 3 μηνών! Σήμερα μάλιστα κλείνει τους τρεις μήνες ο μικρός μας πρίγκηπας! Πόσο γρήγορα περνά ο καιρός…

Πορτομπέλο μανιτάρια γεμιστά με φακές κ σάλτσα από ταχίνι - Lentil stuffed portobello with tahini sauce
Πορτομπέλο μανιτάρια γεμιστά με φακές κ σάλτσα από ταχίνι

Αρχίζει κ η περίοδος της νηστείας κ ναι, βρίσκεστε στην κατάλληλη γωνιά της μπλογκόσφαιρας για να αντλήσετε ιδέες για μια νόστιμη Σαρακοστή! Ξεκινάμε με έναν πρωτότυπο τρόπο αξιοποίησης των φακών. Ψητά πορτομπέλο, γεμιστά με φακούλες κ περιχυμένα με σάλτσα από ταχίνι! Ένα όμορφο, εύγευστο κ χορταστικό πιάτο, γεμάτο θρεπτικά συστατικά! Δοκιμάστε το κ περιμένω εντυπώσεις! Σας εύχομαι να περάσετε όμορφα ό,τι κι αν κάνετε! Καλή Σαρακοστή!
Υλικά για 2 άτομα:
1 φλ. φακές
5 μανιτάρια πορτομπέλο
2+2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. κουκουνάρι
από 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου κ κρεμμυδιού
2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
μαιντανός κ φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένα
για τη σoς ταχινιού:
2 κ.σ. ταχίνι
6 κ.σ. χυμός πορτοκάλι
1 κ.σ. νερό
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1/2 κ.γ. κύμινο
αλάτι κ πιπέρι

Πορτομπέλο μανιτάρια γεμιστά με φακές κ σάλτσα από ταχίνι - Lentil stuffed portobello with tahini sauce
Πορτομπέλο μανιτάρια γεμιστά με φακές κ σάλτσα από ταχίνι

Εκτέλεση:
Βράζω τις φακές κ τις στραγγίζω. Θέλω να “κρατάνε”, οπότε μην τις παραβράσετε! Σκάβω με ένα κουταλάκι το κάτω μέρος των μανιταριών. Χτυπώ σε μπολάκι 2 κ.σ. λάδι με τη μουστάρδα, αλατοπιπερώνω κ με ένα πινέλο αλείφω τα μανιτάρια. Τα τοποθετώ σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα κ τα ψήνω στους 180C για περίπου 25 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν κ να πάρουν χρώμα (θα συρρικνωθούν κιόλας). Ανακατεύω σε ένα μπολ τις φακές με το κουκουνάρι, τις άλλες 2 κ.σ. λάδι, τη σκόνη σκόρδου κ κρεμμυδιού, τα μυρωδικά, αλατοπίπερο κ τον χυμό πορτοκαλιού. Χτυπώ τα υλικά της σάλτσας ταχινιού. όταν τα μανιτάρια είναι έτοιμα, τα βγάζω από τον φούρνο κ τα τοποθετώ σε μια πιατέλα. Γεμίζω με το μείγμα των φακών κ περιχύνω με τη σάλτσα. Θα σας περισσέψουν μάλλον λίγες φακές. Την επόμενη μέρα βράστε λίγο ρυζάκι (μπασμάτι κατά προτίμηση) κ απολαύστε τις σαν φακόρυζο! Καλή σας όρεξη!

Πορτομπέλο μανιτάρια γεμιστά με φακές κ σάλτσα από ταχίνι - Lentil stuffed portobello with tahini sauce
Πορτομπέλο μανιτάρια γεμιστά με φακές κ σάλτσα από ταχίνι

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1.279 times, 1 visits today)

2 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *