For the recipe in English click here
Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες! Καλή εβδομάδα κ καλό μήνα! Ελπίζω ο Ιούνης να μας κάνει τη χάρη κ να φέρει λίγη ζέστη, να μας θυμίσει ότι είναι καλοκαίρι, γιατί βαρεθήκαμε να κοιμόμαστε ακόμα με κουβέρτα! Σήμερα λοιπόν φτιάχνουμε ένα πολύ δροσιστικό πιάτο ζυμαρικών με αρακά κ αγκινάρες, αρωματισμένο με δυόσμο κ μοσχολέμονο. Ένα φαγάκι πολύ ελαφρύ κ νόστιμο που μπορεί να φαγωθεί ως κυρίως αλλά κ ως σαλάτα. Διατηρείται ωραιότατα στο ψυγείο κ τρώγεται ακόμα κ παγωμένο την επόμενη μέρα. Επίσης μπορεί εύκολα να μεταφερθεί κ στη δουλειά κ να το απολαύσετε στο διάλειμμά σας!
Σας φιλώ γλυκά!
Υλικά για 3 μερίδες:
400 γρ. κοντό ζυμαρικό (π.χ. καζαρέτσε, πένες, βίδες)
250 γρ. αρακάς
3 πάτοι αγκινάρας
1 φινόκιο, ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμός 2 μικρών μοσχολέμονων ή λεμονιών
3 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζω τον αρακά κ τις αγκινάρες. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνω καλά κ τα ψιλοκόβω. Στο μεταξύ βράζω τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Χτυπώ σε ένα μπολάκι το λάδι με τον χυμό από τα μοσχολέμονα κ αλατοπιπερώνω. Σουρώνω καά τα ζυμαρικά, τα ξαναβάζω στην κατσαρόλα κ τα περιχύνω με το λαδολέμονο. Ανακατεύω καλά. Προσθέτω όλα τα λαχανικά, ανακατεύω ξανά κ σερβίρω. Καλή σας απόλαυση!
Αγαπημένο!!
Καλό μήνα.
Looks very satisfying and tasty!
O καλύτερος τρόπος να φάω την αγκινάρα που δεν συμπαθώ!!Καλό Μήνα <3