Τα τυροπιτάκια αυτά είναι πολύ νόστιμα και εύκολα, μια παραλλαγή της ζύμης κουρού. Ονομάστηκαν έτσι γιατί ο ανιψιός μας Κωνσταντίνος τρελαίνεται για αυτά και όλα τα τυροπιτάκια γενικότερα!!!!! Δεν τα ονόμασα τα τυροπιτάκια του Κων/νου αλλά του Έρωτα γιατί τον Κωνσταντινάκο μας από την μέρα που γεννήθηκε τον φωνάζω έρωτά μου.Τρελή αδυναμία!!!!! Σε ένα απόγευμα έφαγε ένα ταψί από αυτά….
Yλικά για την ζύμη:
1 κεσεδάκι γιαούρτι
500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250γρ καλαμποκέλαιο
υλικά για την γέμιση:
2-3 κρόκοι αυγού
300-400γρ τυρί φέτα
πιπέρι
1 αυγό για να αλείψουμε τα τυροπιτάκια
σουσάμι
Eκτέλεση
Σε ένα μπωλ βάζω το γιαούρτι και το χτυπάω λίγο με τον αυγογδάρτη, να αφρατέψει, προσθέτω το καλαμποκέλαιο ανακατεύοντας και το αλεύρι. Ζυμώνω την ζύμη μου. Χτυπάω τους κρόκους και τους ανακατεύω με την φέτα την οποία έχω κάνει μικρά μικρά κομματάκια (θρύψαλα) με τα χέρια, Παίρνω μικρά κομμάτια ζύμης τα ανοίγω με τον πλάστη και ανάλογα με το μέγεθος της τυρόπιτας που θέλω να κάνω, κόβω την ζύμη με ένα ποτήρι.
Προσθέτω γέμιση, κλείνω το πιτάκι και το βάζω σε ένα ταψί. Το ταψί δεν χρειάζεται ούτε λαδόκολλα ούτε λάδωμα καθώς τα τυροπιτάκια έχουν αρκετό λάδι και δεν κολλάνε. Όταν γεμίσουμε το ταψί μας, αλείφω τα τυροπιτάκια με το αυγό (το έχω χτυπήσει λίγο με ένα πηρούνι) τα πασπαλίζω με λίγο σουσάμι και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα για περίπου 25 λεπτά, ο χρόνος είναι ανάλογος με τον φούρνο σας, την πρώτη φορά που θα τα φτιάξετε να τσεκάρετε μήπως θέλουν λιγότερο ή περισσότερο χρόνο.
Η ζύμη μπορεί να μείνει σκεπασμένη μέσα στο ψυγείο και να την χρησιμοποιήσετε την επόμενη μέρα!!!!
Φτιάξτε τα μικρές μπουκίτσες και πάρτε μερικές στο γραφείο ή στην παραλία.
Small cheese pies are a very popular and tasty greek meze! They are made with phyllo and a filling of feta cheese and they are fried. This version is really easy to make and the good thing is that you don’t need to fry them! They are made with a yoghurt dough and they are really excellent! I named them after my 5-year-old nephew’s nickname! Konstantinos really adores them! I call him “eros” (=intimate love) ever sincehe was born because he was the first child in the family and I go crazy for him! In a single afternoon he devoured a whole baking tray of thesesmall but delicious cheese pies…
Ingredients for the dough:
200gr. Greek strained yoghurt
500gr. Self-rising flour
250gr. Corn oil
Ingredients for the filling:
2-3 egg yolks
300-400gr. Feta cheese, crumbled
pepper
1 egg (for brushing the pies)
Sesame seeds
Directions:
Place yoghurt in a bowl and beat it with an eggbeater until fluffy. Pour corn oil and stir.Then add flour. Knead the dough. Beat yolks and addcrumled feta cheese. Take small pieces of the dough and roll them out with a rolling pin.
Depending on the size you want to give to the piescut the dough with a glass. Add the filling, fold into semi circles and press the joined edge with a fork. Place the cheese pies on a baking tray. You don’t have to use a baking sheet or to grease the surface, since they are enough oily. Beat an egg and brush the pies with it. Then sprinkle sesame seeds all over and bake in preheated oven for almost 25 minutes at 200 C˚ or until golden brown. You can keep the dough covered in the fridge and use it the next day. You can make small bites and enjoy them at work or at the beach!
(Visited 670 times, 1 visits today)
πολυ ομορφα φαινονται!
Ma che belli!!! a me piace un sacco il vostro formaggio feta, una bella idea per proporlo ai miei amici! Grazie
Μου άνοιξες την όρεξη!!! Τα ξέρω αυτά τα τυροπιτάκια και τα κάνω και μπαστουνάκια με τυρί αλλά και λουκανοπιτάκια! Μήπως να τα φτιάξω και εγώ τώρα;;;…έχω τα υλικά….μμμμ….
καλημέρα, αγαπητέ Λένια. What a delicious recipe!!! As your little nephew, I can devore most of them!!!!
Better if they are baked, instead of fried!!!!
Να έχετε μια ευτυχισμένη Κυριακή. Many kisses
Cheese pies??i love cheese!! and in this way it looks delicious!
I just love feta, these look like a perfect appetizer to start off the 4th of July picnic so easy to transport! Thanks for sharing this delicious cheese pie!
wow che delizie!! complimentoni!buona domenica!
Στα τυροπιτακια λεμε ναι.Καλο μηνα και καλη εβδομαδα να εχεις.
ciao! non conoscevo questi piccoli antipasti golosi: con il tocco della feta saranno davvero buonissimi, scommetto! a presto
Κακή στιγμή διάλεξα να δω το ποστ σου!! Πεινάω πολύ, τα τυροπιτάκια σου φαίνονται τέλεια και το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι θα ήθελα να είχα καμιά δεκαριά εδώ και τώρα!
Α, είπα κι εγώ! 🙂
Ξέρω πολλά φαγώσιμα του έρωτα που σε κάνουν να κολλάς μαζί τους, τα τυροπιτάκια σου μοιάζουν να τηρούν τις προδιαγραφές, μιαμ!
Καλό μήνα και προς το παρόν καλό βράδυ! 🙂
Ανακάλυψα επίσης το ιστολόγιό σας με ευχαρίστηση.
Μου αρέσει συνταγές σας
σύντομα
These sound wonderful and easy enough that I might be able to give them a try. I hope you have a wonderful weekend. Blessings…Mary
Καλή εβδομάδα εύχομαι!!Σαν αυτά έκανα την προηγούμενη εβδομάδα για κολατσιό στα μαστόρια μου κι άρεσαν πολύ.
Σε έπαιρνα τηλέφωνο στο γραφείο την Παρασκευή αλλά δεν απάντησε κανείς!!
Φιλάκια.
These look really really yummy!!! I like making dough with yogurt, it has a special flavour! If I get the time I will try them 🙂
Ciao
Alessandra
Great looking cheese pies, I bet I could eat a whole lot of them, too 🙂
Io sono innamorata della feta. Questi piccoli ravioli devono essere squisiti. Anche la psta preparata con lo yogurt dev’essere particolare. bacioni, buona settimana
beautiful pies! I LOVE tiropites!!
Devono essere buonissimi! Golosi e irresistibili! Un bacione buon inizio settimana!
Καλημέρα. Υπέροχα τα τυροπιτάκια σου..καταγράφονται…καλή εβδομάδα.
Καλημερα… περιπου ετσι κανω κι εγω κουροπιτακια και αν και δεν εχουμε τον… ερωτα να τα εξαφανισει, παλι εξαφανιζονται!
Είναι τα καλύτερα τυροπιτάκια EVER !!!!!
έτσι τα φτιάχνω και εγώ !!!
κορίτσια καλή σας μέρα και καλή βδομάδα
Maria B.
Τα φτιάχνω και εγώ και πραγματικά είναι τα καλύτερα! Μου αρέσουν πολύ έτσι όπως τα κάνεις, μικρούλικα μισοφέγγαρα. Εγώ βαριέμαι και τα κάνω κοτρώνες, χαχα!
Καλή εβδομάδα κοριτσάκια:)
Buonissimi con il sesamo sopra!!! uno tira l’altro…complimenti!! 🙂
perfect n tempting version..
Tasty Appetite
Inizialmente pensavo fossero dei semplici grissini di pane, ma poi ho letto bene e ho scoperto che sono farciti di feta, un formaggio che mi piace veramente tanto!
Ottima ricetta, cara.
Buona settimana
Che bontà! È una ricetta per prendere un dolcina nel pomeriggio, buonissima! Buona giornata!
Mmm come sono invitanti! 🙂
Ma quanto mi piace la tua cucina Leniaaaaaaaaaaa! Se trovo come sostituire la pasta fillo con qualcosa di simile senza glutine li faccio. Solo che qui non trovo il vostro meraviglioso formaggio. Quando eri in Italia con cosa lo sostituivi? Oppure trovavi qualcosa di simile al supermercato? Fammi sapere e complimenti!
Cara amica siciliana,non sono fatti con pasta fillo,ma un altro tipo di pasta il quale si chiama”kuru”.Contiene farina,olio e yogurt.Imagino che ci sia farina senza glutine,vero?Per quanto riguarda la feta,la potresti sostituire con ricotta,pero i suo sapore e meno salato e forte!Mi dispiace che non si possa trovare il nostro formaggio nazionale a Sicilia:(
p.s.in Italia sono stata 3 volte solo per vacanze…
Ti mando un sacco di baci!!!
ho vissuto anni in grecia e so perfettamente la differenza che c’è tra la feta VERA che avete voi e quella che vendono qui…però voglio provare a farli!
I love your recipes. The Greek influence is soooo appetizing. My wife and I cannot wait to try this one!
buonissimi…..
troppo belli immagino quanto siano buoni!!!!
πολύ όμορφα!!!
Ciao cara… queste tortine sono molto invitanti!
Υπέροχα και νόστιμα!! παντός καιρού, τα φτιάχνω κι εγώ πολλές φορές.
Φιλιά
Complimenti per la ricetta: davvero invitante