Επιτέλους η άνοιξη ήρθε! Ο καιρός ζέστανε και ο ήλιος μας κάνει τη τιμή να μην κρύβεται πίσω από γκρίζα σύννεφα, όπως έκανε για πολύ καιρό φέτος! Παρ’όλη την καλοκαιρία θα τολμήσω να προτείνω μια σουπίτσα σήμερα! Λίγο χειμωνιάτικη, αλλά πολύ νόστιμη! Ποτέ δεν αγαπούσα ιδιαίτερα τις σούπες, αλλά φέτος με έπιασε μια μανία με αυτό το παρεξηγημένο φαγάκι. Και,ναι, τις λάτρεψα, γιατί είναι ένα είδος που σου δίνει χώρο για πειραματισμό! Η καλύτερη που έφτιαξα είναι η σημερινή με κουνουπίδι, αρωματισμένη από τα πορτσίνι και το δεντρολίβανο. Υγιεινή και πολύ εύγευστη!
Υλικά:
1 κιλό κουνουπίδι
10γρ. μανιτάρια πορτσίνι
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
γάλα
δεντρολίβανο
κουκουνάρι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Βάζω τα πορτσίνι στο γάλα να μουλιάσουν για μια ώρα. Κατόπιν τα στραγγίζω, τα ψιλοκόβω και φιλτράρω το γάλα. Το βάζω σε μια κατσαρόλα και σε αυτό βράζω τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού μαζί με το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Δεν βάζω καθόλου νερό! Ρίχνω το δεντρολίβανο και αλατοπιπερώνω. Το λάδι εγώ το προσθέτω στο τέλος για να μη καταστρέφονται τα θρεπτικά συστατικά του. Όταν το κουνουπίδι είναι μαλακό, αποσύρω από τη φωτιά. Πολτοποιώ τα υλικά της σούπας είτε με τη μαγική ράβδο είτε με μπλέντερ. Κατόπιν τα ξανασμίγω με το εναπομείναν γάλα στην κατσαρόλα να πάρουν μια βράση και να ενωθούν όλα μαζί. Σερβίρω στα πιάτα και γαρνίρω με δεντρολίβανο και κουκουνάρι(στη φωτογράφηση λησμόνησα να το προσθέσω το άτιμο!)
Spring has finally come! The weather is getting warmer and the sun is no longer hiding behind grey clouds as it used to these past few months! Despite the good weather today I am posting a delicious soup! I was never a soup fan but this year I got obsessed with them! I really got to like them because they give you so much space for improvisation! The best one I made is this one: healthy cauliflower soup scented with the intoxicating aroma of porcini ad rosemary!
Ingredients:
1kg cauliflower
10gr. dried porcini
1 big red onion
milk
rosemary
pine uts
6 Tbsp olive oil
salt and pepper
Directions:
Soak porcini into milk for an hour. Then drain them, chop them and drain the milk through a coffee filter. In a large pot bring milk to a boil and place cauliflower, mushrooms and onion. Season with rosemary, salt and pepper. I personally add olive oil at the end of cooking so that its nutrients are not destroyed. When cauliflower is soft, remove from heat.Puree with a hand blender. Then place back in the pot (there must be milk left there, right?) and bring to a boil once again. Serve and garnish with rosemary and pine nuts(I forgot the nuts at the shooting!)
(Visited 209 times, 1 visits today)
φαινεται υπεροχη.
εγω αντιθετα λατρευω ολες τις σουπες/
καλη κυριακη.
ειρηνη
Υπέροχη!!! Καλημέρα!!
Θα είναι σίγουρα υγιεινότατη… και πολύ θα ήθελα να τη δοκιμάσω…
Υγιεινή και σίγουρα αρωματική Λένια μου, αν και δεν μπορώ να φανταστώ τον συνδυασμό πορτσίνι με κουνουπίδι!! Θα δοκιμαστεί σίγουρα!
Adattissima per la primavera!! Mi sembra già di sentirne il sapore…proverò sicuramente a rifarla!!
I’ve always loved soups and this one is not an exception. We are longing for some rain in here because it hasn’t rained at all in the whole winter. Besos.
Interesting combo porcini and cauliflower, I never tried it!
Ciao
Alessandra
So healthy and yummy 😀
Un besito linda
http://janakitchen.blogspot.com
It´s still cold here, a couple of days raining and we have a wind storm today, so, this soup would be wonderful for me!!! Un beso,
Myriam
Dear Lenia, That is true, springtime makes us full of life and energy. Beautiful soup. Blessings my dear, Catherine xo
una exquisitez de sopa me encanta,feliz primavera,abrazos y abrazos.
these is so good i love to have it for dinner.
Καλημέρα Λένια μου και καλή εβδομάδα!! Λατρεύω τις σούπες!
Αυτή που μας προτείνεις είναι απλή, εύκολη, με ενδιαφέροντα αρώματα και υλικά!
Φιλιά πολλά!
good!!profumo di primavera…ciao ti seguo con piacere!!
Εγώ θα την τιμήσω σίγουρα τη σουπίτσα! Τέλεια είναι. Δεν θέλω να στο χαλάσω αλλά λένε ότι ο καιρός πάλι ψιλοχαλάει από Τετάρτη…δυστυχώς…καλά είναι όμως έστω και αυτό το λίγο ….Ανοιξε λίγο το μάτι μας…
Εχω παιχνιδάκι στο μπλογκ, ελάτε!
Καλή εβδομάδα!
immagino che profumino…con i funghi porcini!!!!!
Lovely bowl of soup! I love cauliflower so I know that I will definitely enjoy this bowl of soup! Thanks for sharing, have a lovely week!
adoro i porcini, splendido piatto Lenia!!!
buonissimo questo piatto. Sei molto brava!
this sounds such a delicious combination – I love that you use porcini in with the cauliflower – brilliant!
Mary x
This creamy soup looks very delicious! Nice to know that it has lots of vegetable “hidden” in every mouthful of this yummy soup 😀
Πολύ νόστιμη,Λένια!Το κουνουπίδι είναι από τα πιο αγαπημένα μου λαχανικά..Νομίζω ότι θα είναι πολύ ωραία και κρύα!Πολλά φιλιά!
Bella idea i porcini col,cavolfiore. Dev’essere davvero saporita questa zuppa. Bacioni, buona giornata
P.S. mi intricano un sacco i biscotti cannellosi qui sotto 🙂
I love the ingredients you have combined here. This really sounds delicious and I know my family would enjoy it. I hope you have a great day. Blessings…Mary
It looks wonderful!
No he probado nunca la coliflor asi, debe de estar muy buena.
Buenisima esa coliflor.
Chissà che profumo!! Davvero invitante!
looks fantastic!
Your soup looks fantastic! I’d love it!
Una zuppa da leccarsi i baffi. Stupendo abbinamento tra cavolfiore e porcini…bravissima! Baci
Oh my! Porcini and rosemary? I could see how this soup could be very delicious!
i never tried cauliflower soup. Sounds creamy and continue to enjoy the weather and of course the soup!
Ξέρω ότι η συνταγή είναι παλιά, αλλά μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα! Ήθελα να ρωτήσω, πόσο γάλα βάζουμε;;
Ευχαριστώ!
Μίκα μου, θα είμαι ειλικρινής! Η συνταγή είναι πολύ παλιά και δεν θυμάμαι. Πολύ κακό και ερασιτεχνικό εκ μέρους μου να παραλείψω την ακριβή ποσότητα του γάλακτος. Ωστόσο εικάζω ότι θα πρέπει να είναι κάμποσο για να βράσει το κουνουπίδι μέσα. Θα την βάλω στην λίστα με τα make overs και θα συμπληρώσω τα ml, καθώς και θα την ξαναφωτογραφίσω!
Φιλιά πολλά!