For the recipe in English click here
Ο καιρός αυτές τις μέρες προστάζει παγωτό, το κατεξοχήν καλοκαιρινό γλυκό! Έλα μου όμως που δεν θέλω να παίρνω ένα κάρο θερμίδες και λιπαρά! Θέλω να είναι φτιαγμένο με αγνά υλικά κ να μην περιέχει κακές θερμίδες. Έτσι έψαξα στα κιτάπια μου (στους σελιδοδείκτες μου….) και βρήκα αυτό το παγωτάκι που είχα δει πριν λίγες μέρες στο διαδίκτυο και μου είχε κάνει κλικ. Ήμουν σίγουρη ότι ο συνδυασμός των γεύσεων (σοκολάτα με φυστικοβούτυρο τα σπάνε! )θα μου άρεσε. Όντως το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο! Σας συμβουλεύω να το δοκιμάσετε!
Να έχετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!
Υλικά (3-4 μερίδες)
1 φλ. ωμά κάσιους
450ml γάλα καρύδας σε κονσέρβα
1/2φλ. σκόνη κακάο
½ φλ. σιρόπι αγαύης
½ φλ. φυστικοβούτυρο
80γρ μαύρη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομματάκια
Λιωμένη μαύρη σοκολάτα & φυστικοβούτυρο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Μουλιάζω τα κάσιους για μια ώρα. Βάζω στην κατάψυξη το γάλα καρύδας για δυο ώρες τουλάχιστον (όσο περισσότερο μείνει τόσο πιο κρεμώδες θα γίνει το παγωτό). Βάζω όλα τα υλικά, εκτός από το φυστικοβούτυρο, σε δυνατό μίξερ, να ανακατευτούν καλά και να γίνει ένα κρεμώδες απαλό μείγμα. Βάζω το μείγμα σε ένα τάπερ και ρίχνω μέσα το φυστικοβούτυρο ανακατεύοντάς το με ένα μαχαίρι για να πάει παντού. Το σκεπάζω και το βάζω στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2-3 ώρες. Για να το σερβίρετε πρέπει να το αφήσετε έξω από την κατάψυξη για 5-8 λεπτά για να μαλακώσει. Σερβίρω το παγωτό και γαρνίρω με λιωμένη μαύρη σοκολάτα και φυστικοβούτυρο. Καλή σας απόλαυση!
Πηγή : The Healthy Family and Home
Υπέροχο! Και τι όμορφες φωτογραφίες!
Love this combo, yum!
hugs!
Έχω κολλήσει τρελά με το φυστικοβούτυρο τώρα τελευταία και το παγωτάκι αυτό δείχνει μούρλια!!
Καλό σ/κ, φιλιά πολλά!!
Αγαπημενες veggie sisters μια απορια! το γαλα καρυδας της συνταγης ειναι το πηχτο που βρισκουμε σε κονσερβες συνηθως (που χωριζει κιολας και μενει πανω η κρεμα και κατω το νερο) ή γαλα σε χαρτινη συσκευασια που ειναι πιο αραιο και ομοιομορφο?
Αγαπητή μας Εύη, το συγκεκριμένο που χρησιμοποίησα ήταν σε χάρτινη συσκευασία, απλό γάλα καρύδας ήταν (όχι το light, χρειαζόμαστε τα λιπαρά του). Βάζοντας το στην κατάψυξη και χτυπώντας το μετά γίνεται κρεμώδες. Πριν το βάλεις στην κατάψυξη κούνα το καλά και άστο να παγώσει. Ελπίζω να το απολαύσεις, φιλάκια