The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Σαλάτα με κους κους και ρόκα
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο Σαλάτες

Σαλάτα με κους κους και ρόκα

For the recipe in English click here

Καλή σας μέρα φίλοι μας, πώς τα πάτε με τον καιρό; Στην Πάτρα δεν λέει να βγάλει ήλιο μπας και στεγνώσουμε λιγάκι. Όμως δεν αφήνουμε αυτόν τον μουντό και καταθλιπτικό καιρό να μας πάρει από κάτω. Μαγειρεύουμε με θετική σκέψη και δημιουργούμε το σημερινό φαγητάκι μας που έχει όμορφα χρώματα και πολλά αρώματα. Αρώματα που θυμίζουν το Μεσογειακό Καλοκαίρι, ας αρχίσουμε να το σκεφτόμαστε μπας και έρθει λίγο νωρίτερα… Και κάντε μια βολτίτσα στο ηλεκτρονικό κατάστημα yoleni’s καθώς υπάρχουν αφίξεις καινούργιων Ελληνικών και ποιοτικών προϊόντων !!!! Το καλό όταν ψωνίζεις από ηλεκτρονικά καταστήματα είναι ότι δεν σε νοιάζει τι καιρό έχει… αν θα βραχείς μέχρι να κουβαλήσεις τα ψώνια στο σπίτι, έρχονται αυτά στην πόρτα σου.

Σας φιλώ !

Σαλάτα με κους κους και ρόκα
Σαλάτα με κους κους και ρόκα

Υλικά (4 άτομα):

1 φλ. Κους-κους χειροποίητο “Αγροζύμη”
2 1/2 κσ Πατέ τομάτας λιαστής Amvrosia Gourmet
1 μικρό τρυφερό κολοκύθι
μισό καρότο
1 κσ κουκουνάρι
1 κσ κάπαρη “Santo”
1κγ  πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο Δρίσκα
μισή πιπεριά φλωρίνης
70 γρ baby ρόκα
20  φιστίκια Αιγίνης ΠΟΠ ανάλατα
Παξιμάδια κρίθινα “Αστάρτη”
2κσ Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο “Vasilakis Estate”
πιπέρι πράσινο Cretan Herbs
αλάτι θαλασσινό σε νιφάδες Threpsi

Σαλάτα με κους κους και ρόκα
Σαλάτα με κους κους και ρόκα

Εκτέλεση:
Βράζω το κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τρίβω το κολοκύθι και το καρότο πολύ λεπτά. Σουρώνω το κους κους και το ανακατεύω με το ελαιόλαδο, τον πολτό σκόρδου και το πατέ λιαστής ντομάτας, προσθέτω την κάπαρη, τα κουκουνάρια, την πιπεριά Φλωρίνης,την ρόκα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά τα υλικά. Χτυπάω στο μπλέντερ το παξιμάδι με τα φυστίκια και προσθέτω πάνω από την σαλάτα.

Το παραπάνω μείγμα, μπορείτε να το βάλετε μέσα σε καθαρισμένα πορτομπέλο (το μείγμα παξιμάδι φυστίκι βάλτε το από πάνω για να κάνει λίγο κρούστα) και να τα ψήσετε για 25 λεπτά στους 200 βαθμούς σε αέρα.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 372 times, 1 visits today)

5 Comment

  1. Φανταστική σαλάτα! Χορταίνεις και μόνο που την βλέπεις! Ασε τα χρώματα με πρώτο και κύριο το μπλε πιάτο.
    Βρε κορίτσια, ειδικεύεστε εκτός και από τα βεγκάν γλυκά και στις πλούσιες σαλάτες μου φαίνεται!!!!

    Καλό απόγευμα!!
    Φιλιά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *