Γεια χαρά, φίλοι μου αγαπημένοι! Σήμερα εγώ (όπως και η μισή Ελλάδα ) γιορτάζω καθώς ακούω σε αυτό το σπάνιο πλην όμορφο όνομα “Ελένη”.Το “Λένια” είναι το καλλιτεχνικό μου, το άλλαξα για να κάνω καριέρα!Χαχα! Εύχομαι χρόνια πολλά σε όσους/ες γιορτάζετε, να περάσουμε όμορφα και να μας χαίρονται! Κι επειδή έχω ένα τραπέζι να ετοιμάσω και η λακωνικότητα δεν αποτελεί μια από τις αρετές μου σας κερνάω αυτό το παγωτό κόλαση που ανασταίνει και νεκρούς! Το είχα πρωτοφάει στην Κέρκυρα και είχα κατενθουσιαστεί! Η συνταγή βασίστηκε στης Αργυρούς αλλά είναι παρηλλαγμένη. Σας φιλώ και αποχωρώ, γιατί η κουζίνα με φωνάζει!!!
Υλικά:
1 φυτική σαντιγί σε κονσέρβα
1 ζαχαρούχο γάλα
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
500 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
150 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
15 μπεζέδες (θα βρείτε έτοιμες μαρέγκες στα ζαχαροπλαστεία ή μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας)
Nutella ή άλλη λιωμένη σοκολάτα για το σερβίρισμα
Για τα αµύγδαλα κροκάν:
150 γραμμ. αμύγδαλα
150 γραμμ. ζάχαρη
Για σπιτικούς µπεζέδες:
3 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
150 γραμμ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Τοποθετούµε τη φυτική σαντιγί σε µπολ και µε το µίξερ χειρός τη χτυπάµε για 5΄-6΄ δυνατά, µέχρι να σχηµατιστούν απαλές κορυφές. Προσθέτουµε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και συνεχίζουµε το χτύπηµα για 3΄-4΄. Τέλος προσθέτουµε την παχύρρευστη κρέµα γάλακτος και απαλά µε σπάτουλα ανακατεύουµε το µείγµα. Προσθέτουµε την τριµµένη σοκολάτα, τα αµύγδαλα κροκάν και τους µπεζέδες σπασµένους. (Κρατάµε µερικά αµύγδαλα κροκάν και µερικούς µπεζέδες για το γαρνίρισµα). Ανακατεύουµε καλά το µείγµα µε σπάτουλα.
Αδειάζουµε το µείγµα σε ένα μπωλ.Το παγώνουµε για µία νύχτα στην κατάψυξη.
Σερβίρουμε γαρνίροντας µε τα αµύγδαλα κροκάν (που κρατήσαµε) και τη λιωµένη σοκολάτα ή nutella, μπορείτε να βάλετε και μερικούς μπεζέδες ολόκληρους ή σπασμένους.
Για τα αµύγδαλα κροκάν: Βάζουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο για 10’στους 30C. Βάζουµε τη ζάχαρη σε τηγάνι και αφήνουµε να λιώσει σε χαµηλή φωτιά. Προσθέτουµε τα αµύγδαλα, ανακατεύουµε να καλυφθούν µε την καραµέλα. Τα αδειάζουµε σε λαδόκολλα και τα αφήνουµε να κρυώσουν για 10΄ (τελείως). Τα σπάµε µε γουδί ή τα χοντροκόβουµε στο µπλέντερ.
Για τους µπεζέδες: Χτυπάµε τα ασπράδια στον κάδο του µίξερ να σχηµατιστούν απαλές κορυφές. Προσθέτουµε την ζάχαρη άχνη σιγά σιγά, προσθέτουμε την βανίλια και συνεχίζουµε το χτύπηµα µέχρι να σφίξει η µαρέγκα καλά. Στρώνουµε λαδόκολλα σε λαµαρίνα. Κόβουµε τους µπεζέδες µε κορνέ, αν έχουµε, αλλιώς αφήνουµε κουταλιές από το µείγµα στη λαδόκολλα. Ψήνουµε τους µπεζέδες σε προθερµασµένο φούρνο στους 80 C για περίπου 3 ώρες, μέχρι να στεγνώσουν καλά. Πρέπει να ξεκολλάνε από τη λαδόκολλα και απέξω να είναι τραγανοί. Τους αφήνουµε να κρυώσουν καλά.
Hello,my dear friends! Today it’s my nameday!My name is really common in Greece. I guess half of the population is celebrating today! Anyway I have a really special treat for you!A heavenly ice cream to die for! It contains chocolate, caramelised almonds and meringues! My mouth is watering when I think of it! The recipe is Brabarigou’s with some modifications.
I have to go now! My kitchen is calling me because I will throw a party tonight and have to cook! Enjoy!
Ingredients:
250gr. vegetable cream
400gr. sweetened condensed milk
1 tsp vanilla extract
500 ml whipping cream, beaten until thickened
150 gr. dark chocolate, grated
15 meringues
Nutella or any other chocolate sauce for serving
For the caramelised almonds:
150 gr. almonds
150 gr. sugar
For the meringues:
3 egg whites at room temperature
150 gr. powdered sugar
0,5 tsp vanilla powder
Place vegetable cream in a hand mixer and beat at high speed for 5΄-6΄ until soft peaks form. Add vanilla powder and sweetened milk and keep beating for another 3΄-4΄. Finally add whipped cream and gently fold it into the mixture with a spatula. Add grated chocolate, caramelised almonds and broken meringues.(Keep some almonds and meringues for garnishing before serving). With a spatula stir well.
Empty the mixture in a bowl and put in the freezer overnight.
Top with caramelised almonds and chocolate sauce or hot nutella before serving. You could also garnish with meringues(whole or in broken).
For the caramelised almonds: Place almonds on a baking tray and put in the oven for 10′ at 30C. Place sugar in a pan and allow to melt over low heat. Add almonds, stir until caramelised. Place them on a parchment paper and allow to cool for 10′. Bash them up using a pestle and mortar or a food processor.
For the meringues: Put egg whites into a mixer and beat them until soft peaks begin to form. Add powdered sugar gradually, then vanilla extract. Keep beating until thick.Line a baking tray with parchment paper.Either use a spoon to drop teaspoonfuls of the meringue onto the paper or use a pastry piping bag. Bake in preheated oven to 80 C for about 3hours until dry. When done they must be crisp on the outside and easily removed from the paper. Allow to cool completely.
Χρόνια σου πολλά να είσαι πάντα καλά
Yum, very decadent!!
Ciao
Alessandra
Have a happy name day 🙂 What a fantastic way to celebrate, the ice cream looks fantastic. Heavenly!
Χρονια πολλα! Τέλειο κέρασμα!
Να χαρείτε το κολασμένο παγωτό σου και να χαίρεσαι κι εσύ και στη γιορτή σου και κάθε μέρα!
Χρόνια πολλά Λένια! απίθανο το παγωτάκι!
This is perfect, I just got a new ice cream maker! Happy name day!
Χρόνια πολλά και καλά,να είσαι πάντα ευτυχισμένη.Καλά με αποτελείωσες τώρα με το παγωτό σου,τέλειοοοο!!!!!
Καλημέρα και χρόνια μας πολλά!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!
Χρόνια πολλά Λένια μου! Να σε χαιρόμαστε γερή και χαρούμενη! Υπέροχο το παγωτό σου! Τελοιοοοοοοο
Χρόνια πολλά! Εύχομαι πολλές χαρές για σένα και δημιουργικές συνταγές για μας!
χρονια σου πολλα! να σε χαιρονται οσοι σε αγαπανε.
χρονια πολλα επισης σε αυτους που αγαπας και γιορταζουν σημερα!
ειρηνη
Καλημέρα Λένια μου,πολύχρονη! Εύχομαι να περάσεις όμορφα τη γιορτή σου! Το παγωτό σου απίθανο!! Καλή εβδομάδα,φιλιά!!!
Χρόνια σου πολλά Λένια μου, πολλές ευχές από καρδιάς!
Το παγωτάκι σου τέλειο!!
Να περάσεις πολύ όμορφα σήμερα!
Φιλιά!
Καλημέρα Χρόνια σου πολλά Λένια μου να χαίρεσαι την οικογένειά σου!
Οι ευχές μου έρχονται να προστεθούν στις άλλες… που ήδη υπάρχουν σε τούτο το όμορφο κέρασμα, και να σε συνοδεύουν πάντα καλή μου.
Χρόνια σου Πολλά και ΚΑΛΑ.
tantissimi auguri di buon onomastico cara Lenia, festeggi alla grande davvero! un abbraccio….
Χρόνια σου πολλά Λένια! Να είσαι καλά, γερή, δυνατή και πάντα δημιουργική!
Ευχαριστούμε πολύ για το κέρασμα!
Να περάσεις πολύ όμορφα! Φιλιά!
Auguri carissima festeggia alla grande con questa bellissima e golosa coppa bravissima
buon lunedì baci
Χρόνια σου πολλά εύχομαι να σαι πάντα γερή και ευτυχισμένη!Τέλειο το κέρασμα!!!
Πολυχρονη Λένια και ότι επιθυμεις εύχομαι.
Πάντα χαρές να έχεις.
Υπέροχο δροσερό κέρασμα.
Και του χρόνου
Φιλιά
χρόνια σου πολλά!!! είναι απίθανο το παγωτό σου!!!!
heavenly indeed! and I love you don’t need an ice-cream machine! enjoy your party!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!!!!!!!ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑΣΕ ΓΕΜΑΤΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ!!!!!!!!
Χρόνια Πολλά και γελαστά Λένια μου…
Πολύχρονη και πάντα ευτυχισμένη…
το παγωτό σου βέβαια θα το τιμήσω,σήμερα με τα μάτια,μεθα’υριο με τη παρασκευή του…
φιλιά πολλά και στις δυό σας…-:))
Χρόνια Πολλά Λένια μου. Γερή κι ευτυχισμένη πάντα! Το κέρασμά σου από τα καλύτερά μου!
Προσπαθώ να πω χρόνια πολλά αλλά κολλάει το πληκτρολόγιο για ευνόητους λόγους!!! Χρόνια πολλά λοιπόν με υγεία και χιλιάδες χαμόγελα!
Augurissimi per il tuo onomastico! Bella e golosa questa coppa di gelato, brava!Ciao
Ελενίτσα μου χρονια πολλά ο,τι επιθυμείς!!Πάντα με υγεία και χαμόγελο!!Φιλάκια από Καρδίτσα!!
Χρόνια σου πολλά Λένια μου, κι ό,τι επιθυμείς… με υγεία, χαρά κι αγάπη!!! Και του χρόνου!
Αααααα,,, κεράστηκα κι από το υπέροχο παγωτό σου… μοναδικό αρμενοβίλ και λατρεμένο!
Χρόνια σου καλά, όμορφα να περάσεις!
Το παγωτό αυτό το έχω βρει και δοκιμάσει σε “παλιομοδίτικο” ζαχαροπλαστείο, είναι πράγματι πλούσιο, λαχταριστό, με λίγα λόγια το κάτι άλλο!
Σημειώνω λοιπόν τη σπιτική του εκδοχή!
Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα Λένια μου! Να είσαι πάντα καλά! Το κέρασμα σου τέλειο!
What a great treat you prepared yourself! Like it!
Χρόνια σου Πολλά!!!
Χρόνια πολλά!! υπέροχο το παγωτάκι!!
Φιλιά
In ritardo perdonami, ma tantissimi auguri cara Lenia!! Un abbraccio
Να δώσω και εγώ τις ευχές μου, λίγο καθυστερημένα, για τη γιορτή σου. Πολύχρονη με υγεία.
Μου αρέσει φοβερά το συγκεκριμένο παγωτό αν και δεν το έχω φτιάξει ποτέ.
Νομίζω ότι στο προσεχές μέλλον θα το επιχειρήσω.
Φιλιά
Χρόνια πολλά Λένια μου!!!Με υγεία και χαρά!!!Υπέροχο το παγωτό, να προσπαθήσω;; Θα προσπαθήσω…κι αν πετύχει θα σου το δείξω…φιλάκια.
Αρχικά χρόνια πολλά και γλυκά και θεσπέσια όπως το παγωτό σου…Τρελαίνομαι για παγωτό αρμενοβίλ και τώρα που είδα τη συνταγή σου θα το φτιάξω σίγουρα και άμεσα…Μπράβο!!!
Νέο μέλος
http://innikolskitchen.blogspot.com/
ma cosa vedono i miei occhi svengoooooo meravigliosa golosita’
ma cosa vedono i miei occhi svengoooooo meravigliosa golosita’
One unique combo! The photographs are just mind blowing.
Ma e’ delizioso questo gelato! Con l’arrivo dell’estate questo e’ perfetto!!! Ciao!
What an incredible treat – looks and sounds delicious – although I’m not sure what vegetable cream is?
Mary xox
Dear Mary,it is a product made of skimmed milk and vegetable oils used as whipped cream.Greetings from Greece!
mi spiace di arrivare tardi per farti gli auguri,comunque vedo che ti sei fatto proprio un bel dolcetto!Auguri!
Auguri…anche se in ritardo e complimenti per questa goduria….ti tratti bene!!!!!Buon tutto e grazie per il commento
Buon onomastico amica cara!!! bello festeggiare con questa coppa deliziosa!
Best wishes for your name day! Laura
Complimenti per il blog. Se ti va passa dal mio. Grazie, ciao.
Questo budino è davvero paradisiaco, perfetto per festeggiare l’onomastico in maniera golosa. Auguroni ^_^
Ciao Lenia!! Augurissii anche se con un pò di ritardo…
Che visione questa delizia! 🙂
buon onomastico (anche se in ritardo) cara Lenia! Quanto al tuo gelato… è una cosa che adoro. Mi piace farlo in casa ed il tuo è così cremoso… davvero perfetto! Un abbraccio
un riceta originale è molto interessante questo dessert, buon onomastico
Χρόνια πολλά Λένια τόσο για τη γιορτή σου
όσο και για τα blogoγενέθλιά σας.
Εξαιρετικά νόστιμο το κέρασμα!!
Auguri per il tuo onomastico!!! Questo gelato e’ una vera golosità 🙂 bacioni
Happy name, dear!!! Helen is a very beautiful name (in Spanish, Elena). When I was born, my father thought in this lovely name for name. As my parents didn´t agree each other, decided to name me Olga. My name is the Russian tranlation to the Greek name Έλενα; so, our names are specially connected.
Fantastic ice-cream, dear.Πολλά φιλιά
Sorry, happy nameday!!!
buon onomastico , cara Lenia ; complimenti per il dolce, buonissimo, ciao !!
Happy Nameday!
The ice cream looks heavenly1
Oh che bontà! Tanti auguri, un abbraccio.
ohhh….exquisita copa una verdadera tentación,abrazos y abrazos.
oh, nameday?! my first time hearing this occasion day! Hope you had a great party!
Che bontà questo gelato…
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς για τις όμορφες ευχές σας!Να είστε όλοι καλά!
I warmly thank you for your wishes!God bless you all!
Vi ringrazio di cuore per gli auguri!Che Dio vi benedica!
Se ve super rico este helado, me gusta mucho. Un beso.
Dear Lenia, Happy name day! Wonderful way to celebrate with fresh ice cream. Blessings dear. Catherine xo