Μετά από μια πολύ δύσκολη νύχτα και έναν τριήμερο υψηλό πυρετό της Χαράς (επιτέλους πέρασε), δεν είχα καμία όρεξη να μαγειρέψω, αλλά η μικρή αυτές τις μέρες δεν έτρωγε τίποτα και έτσι το πήγαινε και σήμερα. Ήθελα να της φτιάξω κάτι διαφορετικό για να την δελεάσω. Έτσι αποφάσισα να φτιάξω αυτά τα τυρομπισκοτάκια. Διάλεξα αυτά τα τυριά, γιατί αυτά είχα στο ψυγείο μου. Θα ήθελα να είχα λίγη ακόμα παρμεζάνα. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Ικανοποιήθηκα και εγώ και η Χαρά. Θα ταίριαζαν πολύ με ένα ποτήρι κρασάκι. Θα ήταν ένα ωραίο σνακ για το γραφείο ή το σχολείο.
Υλικά (30 μπισκότα)
210γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20γρ παρμεζάνα
100γρ γραβιέρα Κρήτης
95γρ μανούρι
100γρ ηλιέλαιο
1 αυγό
1 κγ baking powder
πιπέρι
(προαιρετικά: σκόρδο, σουσάμι)
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ βάζω το αλεύρι, το baking powder και όλα τα τυριά τριμμένα πολύ καλά. Τα ανακατεύω. Προσθέτω το ηλιέλαιο και ανακατεύω καλά με τα χέρια να γίνει ένα ζυμαράκι. Προσθέτω και το αυγουλάκι και ζυμώνω. Το ζυμάρι δεν πρέπει να είναι σφιχτό, αλλά ούτε και υγρό. Δίνω στα μπισκοτάκια μου ότι σχήμα θέλω και τα τοποθετώ πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς σε αντιστάσεις για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Όταν είναι έτοιμα να βάζω σε ένα πιάτο και τα αφήνω να κρυώσουν.
Προσοχή τα μπισκότα πρέπει να έχουν το ίδιο πάχος για να μην έχετε πρόβλημα στο ψήσιμο.
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από την δύναμη του κάθε φούρνου. Ο δικός μου ήθελε 25 λεπτά, καλού κακού τσεκάρετέ τα στα 20 λεπτά….
Σίγουρα μπορείτε να κάνετε πολλές παραλλαγές, να προσθέσετε λιαστή ντομάτα, άλλα τυριά, πάπρικα, σκόρδο, σουσάμι, παπαρουνόσπορο, ξηρούς καρπούς (όχι όλα μαζί…). Εγώ σε ένα κομμάτι ζύμης, έτριψα ένα μικρό σκόρδο και το ζύμωσα καλά να πάει παντού και για να τα ξεχωρίζω έβαλα από πάνω σουσάμι (βέβαια ξεχώριζαν από το άρωμα αμέσως..) και αυτά ήταν πολύ ωραία ειδικά για κάποιον σαν εμένα που αγαπάει το σκόρδο.
Αφού κρυώσουν, τα βάζω σε ένα γυάλινο βάζο και τα φυλάω στο ψυγείο.
Να είστε καλά και να προσέχετε , κυκλοφορεί βαρβάτη ίωση με πολύ υψηλό πυρετό. Τα φιλιά μου
Ingredients (30 cookies)
210gr. all purpose flour
20gr. parmesan
100gr cretan graviera
95gr. manouri
100gr. sunflower oil
1 egg
1 tsp baking powder
pepper
(optionally:garlic,sesame seeds)
Directions:
Place flour, baking powder and all kind of cheese (grated) in a bowl. Stir well. Add sunflower and mix with your hands until well combined. Add the egg and knead. The dough shouldn’t be neither tight nor liquid. Form cookies into desirable shape and place them on a baking tray lined with baking parchment. Bake in preheated oven at 190C for 25 minutes or until goden brown. When ready, place them on a platter and allow to cool.
The cookies must be equal sized so that they are uniformly baked. Baking time depends on your oven. They might be ready in 20 minutes, mine needed 25 minutes.
You can add various ingredients such as sundried tomatoes, other kind of cheese, paprika, sesame or poppy seeds, garlic, nuts . I grated garlic in a part of the dough, kneaded it well and sprinkled these cookies with sesame seeds. They turned out to be really yummy especially for somebody who loves garlic.
When cool, place them in a glass jar and store them in the fridge! Kisses!
εχεις δικιο. για σνακ οντως φαινονται υπεροχα!
What a great idea, I like them!
Ciao
Alessandra
Ώραία ιδέα! Και ωραία χρώματα στην φωτογραφία!!!
Αυτό με τις ιώσεις δεν έχει τελειωμό…¨( περαστικά!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Περαστικά στη μικρούλα σας… ταλαιπωρηθήκατε πάλι…
Ωραία τα μπισκοτάκια… το μειονέκτημά τους είναι πως κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα, μιας που είναι άκρως εθιστικά!
Φιλιά πολλά!
Che bella ricettina! Saranno sicuramente buonissimi!
ma sono uno spettacolo!questi anche con una febbre da cavallo non si possono rifiutare!!
Bellissimi biscotti salati spero che ora tutto passato!!
un’abbraccio forte baci!
Really love your cookies dear Lenia. I love cheesy cookies, these a perfect just to nibble on!
They look very tempting! Glad to ehar your daughter is doing well! Mom’s tender loving care always works like a charm 🙂
Διάβασα τον τίτλο και ήρθα τρέχοντας.Ωραία φαίνονται πολύ νόστιμα μπράβο σου.Καλή εβδομάδα!!!
Περαστικά! Λατρεύω τυρομπισκοτάκια!!
Φιλιά πολλά!
Lovely and tasty cookies! What kind of cheese are the other two you mention? I’ve never heard of them. Glad your little angle is well and eating again! Besos for both.
They look and sound delicious.
Περαστικά στην Χαρούλα, καταλαβαίνω πως ταλαιπωρηθήκατε και οι δυο σας!
Ελπίζω να της έφτιαξαν το κέφι τα νόστιμα μπισκοτάκια σου!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
What a great idea. These really do look scrumptious. I’m so glad your daughter is feeling better. I hope you have a great day. Blessings…Mary
Grazie Lenia per questa golosa ricetta!!!!
Quanto sono carini!! E devono essere buonissimi! Tanti bacioni di nuovo!!
Περαστικά στη Χαρά, ελπίζω να έφαγε από τα τέλεια τυρομπισκοτάκια της μαμάς της!!! Τέλεια ιδέα και τέλεια παρουσίαση!!αχ μανούλα….
Μ αρεσει πολυ καθε σνακ με τυρακι και αυτα πρεπει να ναι πολυ καλα! Γεια στα χερια σου!
ma sono golosissimi e poi troppo carini da vedere in questa presentazione nei secchielli colorati ,mettono allegria!
Ό,τι πρέπει για ποτάκι!
Φαίνονται υπέροχα και πολύ αρωματικά! Λαχταριστά… περαστικά στη Χαρούλα και οι δικές μας είναι άρρωστες!!!!
They sound delicious and I’m so glad your little girl has recovered 🙂
Hugs
Mary x
They look little mini burger buns to me!
fenonte nostima kai me to tyraki !!
Buonissimi i biscottini al formaggio, molto nutrienti.Un bacione!
Περαστικά στη μικρή σου. Ελπίζω να βοήθησαν τα νόστιμα, αρωματικά και τραγανά μπισκοτάκια που της έφτιαξες!
Υπάρχουν ακόμα; Καταγράφω τη συνταγή σου γιατί μου άρεσε. Καλό βράδυ.
ciao Lenia, sta meglio ora tua figlia????
Anche io da bambina quando ero malata mangiavo sempre parmigiano e pane secco.
Questa cremina è da provare.
baci sabina
Ma che belli …. Mi piace molto la tua ricettina!!
αχ…κρύωσε το μωρό μου…φαίνεται πως ίδρωσε με το χορό του Ζορμπά…-:))
ευτυχώς που υπάρχει και η μανούλα με τις λιχουδιές της…
ωραία ιδέα κοριτσάκι…
καταγράφεται…
φιλιά…-:))
Δήμητρα είχα μέρες να περάσω κι απόψε έπεσα σε δυο λιχουδιές, μια γλυκιά και μια αλμυρή!! Μου αρέσουν πολύ τα τυρομπισκοτάκια σου! Κι εγώ νομίζω θα του έβαζα περισσότερη παρμεζάνα, τους ταιριάζει. Γειά στα χέρια σου και σιδερένα η μικρή:-) Φιλιά
glad to know your daughter is well now and are eating. I love these kind of savoury cookies.