Υλικά (για 2 άτομα, ως ορεκτικό-5 καρδιές)
για την ζύμη
100γρ αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1 αυγό
10γρ αλάτι
για την γέμιση
100γρ τυρί κρέμα
50γρ blue cheese
1 egg
10gr. salt
for the filling
50gr. blue cheese
Εκτέλεση-Directions:
Πάνω σε μια ξύλινη επιφάνεια βάζω το ζυγισμένο και κοσκινισμένο αλεύρι, μαζί με το αλάτι και το κάνω σαν ένα μικρό βουναλάκι. Ανοίγω μια τρύπα-κρατήρα στην μέση του βουνού- ηφαιστείου και ρίχνω μέσα το αυγό. Με ένα μεγάλο πηρούνι, χτυπάω το αυγό και σιγά σιγά το ενσωματώνω με το αλεύρι. Στην συνέχεια πιάνω το ζυμαράκι με τα χεράκια μου και το ζυμώνω με αγάπη και υπομονή. Το ζύμωμα μου αρέσει πολύ, το νοιώθω σαν ψυχοθεραπεία…. Το ζυμαράκι μου πρέπει να μην κολλάει στα χέρια και να είναι ελαστικό.
On a wooden surface place flour and salt and make a hill out of it. Dig a hole in the middle and place the egg. With a big fork beat the egg and gradually incorporate it with the flour. Then knead the dough with love and patience! I love kneading, it is so relaxing…The dough must be elastic and not sticky.
Αν μετά από αρκετό ζύμωμα (8 λεπτά) συνεχίζει να κολλάει στα χέρια σας προσθέστε λίγο αλευράκι, αν σας φαίνεται πολύ στεγνή, βρέξτε τα χεράκια και ζυμώστε ξανά. Τυλίγω την ζύμη μου με μεμβράνη και την αφήνω να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Αν θέλετε να φτιάξετε καρδούλες και δεν έχετε κουπάτ καρδιάς, κόψτε μια καρδιά από χαρτόνι στο επιθυμητό μέγεθος , για να την χρησιμοποιήσετε σαν πατρόν.
Σε ένα μπωλ ανακατεύω το blue cheese με το τυρί κρέμα και το αφήνω στην άκρη.
If you want heart-shaped ravioli, “cookie cut” out hearts in the dough using a heart shaped paper as you see in the pictures below.
In a bowl mix blue cheese with cream cheese and set aside.
Παίρνω ένα κομμάτι από το ζυμάρι μου και το υπόλοιπο το τυλίγω πάλι με μεβράνη. Το ανοίγω λίγο με έναν πλάστη, αν το “έχετε” ανοίξτε το ζυμαράκι σας με τον πλάστη, να γίνει πολύ λεπτό, αλλιώς χρησιμοποιήστε μια μηχανή που ανοίγει φύλλο, περάστε το από την μηχανή σας, πρώτα στην μεγάλη σκάλα και μετά στις πιο μικρές. Αν το φύλλο σας κολλάει, ρίξτε του λίγο, πολύ λίγο αλευράκι.
Επειδή η γέμιση είναι αρκετά δυνατή λόγω του blue cheese, σας προτείνω μια πολύ απλή ας πούμε σάλτσα. Όταν ρίξτε τα ραβιόλια στην κατσαρόλα να βράσουν, βάλτε σε ένα τηγάνι 2 κουταλίες της σούπας βούτυρο και 10 φύλλα φασκόμηλο, αφήνω το βούτυρο να λιώσει και να αρωματιστεί και μετά προσθέτω τα έτοιμα ραβιόλια.
Σερβίρω και μοιράζομαι την καρδιά μου με όποιον αγαπώ.
Τα φρέσκα ζυμαρικά, θέλουν βράσιμο σε μεγάλη κατσαρόλα, με αλατισμένο νερό.
Την παραπάνω διαδικασία για την ζύμη μπορείτε να την ακολουθήσετε για να φτιάξετε φρέσκα ζυμαρικά, ανοίξτε το φύλλο σας και κόψτε το όπως σας αρέσει!!!!
Παίξτε με την γέμιση, αλλάξτε την, δοκιμάστε ότι σας αρέσει, μην φοβάστε… Αν δεν βάλετε blue cheese, δοκιμάστε τα με μια σάλτσα ντομάτα-βασιλικού.
In the filling you can use whatever ingredient you like! If you are not a blue cheese fan, you can opt for the tomato-basil sauce!
Τα ποιο ευπαρουσίαστα ραβιόλια που έχω δει ποτέ μου!!
Καλημέρα!!
Είναι τέλεια. Αγαπάμε τα μακαρόνια και ιδιαίτερα τα homemade. Excellent!
Καλημέρα!!!Πανέμορφα είναι!!!
Τι ωραία τι καλά!
Χαρά στην υπομονή σου να κάτσεις να τα φτιάξεις Μανουσίνα μου, γιατί λιγάκι “εργόχειρο” είναι τα σπιτικά ραβιόλια 🙂
Και η σαλτσούλα με βρίσκει πολύ σύμφωνη, ως επιλογή!
Βλέπω ότι ποφάσισες να του “σερβίρεις” νόστιμα την καρδιά σου φέτος!!!
Υπέροχα τα ραβιόλια σου Μανουσίνα μου!
Φιλιά!
Τελειες καρδουλες και πρεπει να ναι νοστημοτατες!
they look gorgeously sweet!
ΜΠΡΑΒΟ! ΩΡΑΙΟ ΣΧΗΜΑ!
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!
Τέλεια είναι και η γέμιση μου αρέσει πάρα πολύ!Καλή συνέχεια!!!
Υπέροχα!! είσαι καταπληκτική!!
Not only delicious, it’s very pretty ravioli! Have a great day ladies!
Wow Lenia, what a great idea to shape some raviolis in hearts. Perfect for Valentine’s day!
Hai avuto un’idea meravigliosa!!! Ne sono già innamorata… 😉
Τι γλυκό! Και μόνο που είδα αυτά τα ραβιόλια μου έφτιαξε η διάθεση! Υποθέτω πως αν τα δοκιμάσω κιόλας, ε τότε πια θα απογειωθεί!
Such a good idea for a romantic dinner, Lenia! Great recipe, as usual. Besos.
Είσαι φοβερή!
Οι καρδιές σου είμαι σίγουρη πως θα εκτιμηθούν. Πολύ ωραία δουλειά έκανες. Γεια στα χέρια σου.
Φιλιά
fantastici idea geniale
Τέλεια η σάλτσα και τα ραβιόλια λαχταριστά… Γειά στα χέρια σου!!!! Έτσι γιατί δεν χρειάζεται να είναι μόνον γλυκά σε καρδιές!!!
whoever eats this heart shaped ravioli will feel so touched!
wow..awesome…love ur creativity..;)
Tasty Appetite
Romantici e gustosissimi con quel ripieno ai formaggi. Baci, buon we
complimenti per il tuo blog e le ricette , mi sono aggiunta ai tuoi sostenitori , se vuoi passa da me , ciao
complimenti per il tuo blog e le ricette , mi sono aggiunta ai tuoi sostenitori , se vuoi passa da me , ciao
Yum! So cute, clever, and tasty!
Idea romantica, bella e adatta per San Valentino…..brava!
Τα πιο ερωτευμένα ραβιόλια παγκοσμίως! 🙂
Μανουσίνα δέχεσαι παραγγελίες;
Ζ.
Καλά ε! Αφήνω τη συνταγή ασχολίαστη, γιατί την παράσταση κλέβει το σχήμα τους και η παρουσίαση!
ma come sono belli questi ravioli!!!ottimo anche il ripieno!!
ciao Lenia, quando si dice vedere le cose da un lato diverso! Non avevo mai pensato a ravioli a forma di cuore; un’ottima idea per san valentino! Tanto di cappello e brava, devono essere buonissimi, oltre che belli. Un abbraccio e buona giornata
What a clever idea. These sound wonderful and they come to us just in tome for Valentine’s Day. I hope you have a wonderful weekend. Blessings…Mary
Lovely hearts, my dear…. Good idea for Saint Valentine´s Day.
Besitos
My heart Bestill these are fabulous!
Perfetti per San Valentino, sei bravissima!!!! *__*
Il tuo blog è ricco di ricette gustose e preziose!! Non riesceo ad accedere per iscrivermi tra i tuoi follower… Intanto mi memorizzo questa pagina, poi torno per tentare di nuovo!!!
These heart raviolis are FANTASTIC!
Elles sont trop cutes ces jolies pâtes en forme de coeur:) Bon dimanche à toi!!xxx
Πολύ αναλυτικές οι οδηγίες σου, τα έφτιαξα και μου βγήκαν τέλεια. Σε ευχαριστώ.
Ζωή
Ohhhh, ist das eine schöne Idee, gefällt mir sehr gut ;o))
Ganz liebe Grüße
Irène