The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο κ ψητά ντοματίνια
Σαλάτες

Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο κ ψητά ντοματίνια

For the recipe in English click here

Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι! Τι σας έχω σήμερα; Μια ακόμη σαλάτα, όμορφη, ευπαρουσίαστη κ φυσικά πολύ νόστιμη κ υγιεινή! Ξεπεράσαμε τις 100 συνταγές σαλάτας στο blog! Εντυπωσιακό νούμερο, δεν συμφωνείτε; Νομίζω ότι σας έχουμε πείσει πια πως η σαλάτα είναι ένας χώρος για να κάνει παιχνίδι η φαντασία σας κ να επιδοθείτε σε ατελείωτους πειραματισμούς! Η σημερινή σαλατίτσα συνδυάζει πρασινάδα με αβοκάντο, ψητά ντοματίνια κ φιστίκι Αιγίνης δίνοντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Είναι αρωματισμένη με δεντρολίβανο, το οποίο έχω εκτιμήσει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. Εντάξτε τις σαλάτες στο διαιτολόγιό σας κ αφήστε τη φαντασία σας να οργιάσει!

Γλυκά φιλιά σε όλες κ σε όλους!
Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο κ ψητά ντοματίνια

Υλικά:
πράσινη σαλάτα, ραντίτσιο
1 αβοκάντο ώριμο ( το μισό σε φέτες, το μισό σε κυβάκια)
2 κ.γ. ξύδι
2 + 1 κ.σ. ελαιόλαδο
δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φιστίκι Αιγίνης
αλάτι κ πιπέρι
5 ντοματίνια
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικο
Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο κ ψητά ντοματίνια

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολάκι βάζω τα ντοματίνια, λίγο δεντρολίβανο, 1 κ.σ. λάδι, χοντρό αλάτι, το μπαλσάμικο κ πιπέρι κ ανακατεύω με τα χέρια. Τα βάζω σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C ώσπου να “σκάσει” η σάρκα τους. Βγάζω από το φούρνο να κρυώσουν. Χτυπώ το ξύδι με τις 2 κ.σ. λάδι. Σε μια πιατέλα τοποθετώ την πρασινάδα, τα κυβάκια του αβοκάντο κ το ραντίτσιο. Στη μέση βάζω εναλλάξ φέτες αβοκάντο κ ντοματίνια. Βάζω κ τα φιστίκια Αιγίνης, δεντρολίβανο κ περιχύνω με το λαδόξυδο. Καλή σας απόλαυση!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1.545 times, 1 visits today)

9 Comment

  1. Πανω απο εκατο συνταγες σαλατας;;;;;;;;;
    Ε αυτο ειναι για να το γιορτασετε!
    Κοριτσια οπως παντα σκισατε με την παρουσιαση αλλα και την ποικιλια υλικων (ολα του γουστου μου) που χρησιμοποιησατε στη συγκεκριμενη σαλατα. Το αβοκαντο το λατρευω και μου αρεσε που το ειδα για μια ακομη φορα να το εχετε συμπεριλαβει!
    Ωραιος και ο μαυρος φοντος σας!!!
    Την καλημερα μου και ευχη να τις χιλιασετε !!!! 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *