The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο

Πένες με σπανάκι και γκοργκοντζόλα

P2120705
Στο γεύμα για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, για κυρίως πιάτο προτείνω Πένες με σπανάκι, γκοργκοντζόλα και καρύδι. Είναι ένα πιάτο σχετικά ελαφρύ, πρωτότυπο αλλά και πολύ γρήγορο στην παρασκευή του. Δεν πρέπει να φάμε μέχρι σκασμού για ευνόητους λόγους … Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκα πολύ να βρω γκοργκοντζόλα στην Πάτρα !!!! Πρόκειται για ένα ιταλικό τυρί που μοιάζει με το ροκφόρ αλλά με πιο ήπια γεύση.
Πένες με σπανάκι και γκοργκοντζόλα

Υλικά

500 γραμμάρια πένες
200 γραμμάρια γκοργκοντζόλα
400 γραμμάρια σπανάκι (baby)
100 γραμμάρια βαλεριάνα
1 φινόκιο ψιλοκομμένο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κούπα καρύδι τριμμένο
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Πένες με σπανάκι και γκοργκοντζόλα Βάζετε νερό να βράσει για τις πένες. Σε ένα τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρετε το κρεμμυδάκι, στην συνέχεια προσθέτετε το σπανάκι, την βαλεριάνα και το φινόκιο και τα αφήνετε να μαραθούν. Αφού μαραθούν χαμηλώνετε την φωτιά και ρίχνετε μέσα στο τηγάνι το τυρί (αν φοβάστε την σχετικά έντονη γεύση της γκοργκοντζόλα βάλτε 100 γραμμάρια γκοργκοντζόλα και 100 γραμμάρια τυρί κρέμα), όταν θα έχει λιώσει το τυράκι ρίξτε το μισό καρύδι, ανακατέψτε και προσθέστε τις στραγγισμένες πένες. Σερβίρετε στα πιάτα ή σε πιατέλα και ρίξτε πάλι από πάνω καρυδάκι.
Ανακεφαλαιώνοντας το μενού της “αποπλάνησης” που σας προτείνω είναι το ακόλουθο:

Σαλάτα με φράουλες 
Πένες με γκοργκοντζόλα και σπανάκι
Χρόνια πολλά σε όλους , είτε είστε είτε δεν είστε ερωτευμένοι, να είμαστε όλοι καλά, να βρίσκουμε αφορμές να γιορτάζουμε και να μαγειρεύουμε!!!
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 759 times, 1 visits today)

12 Comment

  1. Αυτό είναι πιάτο για μένα, όλα τα υλικά του μου αρέσουν, εκτός από το φινόκιο που δεν το πολυ-συμπαθώ.
    Συνήθως το φτιάχνω με ριγκατόνι, σπανάκι και ροκφόρ, έχω βάλει και μια συνταγούλα,και το καρύδι όμως θα του πηγαίνει πολύ.
    Καλή βδομαδα, Χρόνια πολλά για αύριο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *