The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Κυρίως πιάτο Ορεκτικά - συνοδευτικά Πίτες Τάρτες

Πανεύκολη τάρτα μελιτζάνας- Easy eggplant tart

Print Friendly
P1010026


Ο διαγωνισμός τελείωσε, ο ενθουσιασμός όμως όχι! Αχ, καλοί μου φίλοι! Ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα που με βασανίζει τον τελευταίο καιρό; Ο χρόνος ή μάλλον η έλλειψή του…Πόσο θα ήθελα η μέρα να έχει 30 ώρες! Έχω τόοοοσες πολλές ιδέες που θέλω να υλοποιήσω, αλλά ο χρόνος είναι λιγοστός με αποτέλεσμα να νιώθω ότι καταπνίγω την δημιουργικότητά μου!
Φαντάζομαι πολλοί θα βιώνετε την ίδια κατάσταση…Ας περάσουμε στο θέμα μας τώρα. Ας ανεβάσουμε τα μανίκια για να φτιάξουμε μια πολύ απλή, εύκολη και υγιεινή αλμυρή τάρτα μελιτζάνας. Είναι λίγο στεγνή, γι’ αυτό συνοδεύεται ωραιότατα από πράσινη σαλατίτσα. Να είστε καλά!

Πανεύκολη τάρτα μελιτζάναςΥλικά:
για τη ζύμη:
200γρ. αλεύρι ολικής
100γρ. βούτυρο
1 κρόκος αυγού
3κ.σ. νερό
αλάτι

για τη γέμιση:
2 μελιτζάνες, σε λεπτές φέτες
2 ντομάτες, σε λεπτές φέτες (δίχως σπόρια)
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
βασιλικός ψιλοκομμένος
2 αυγά
100 γρ. γιαούρτι
150 γρ. κεφαλοτύρι
αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση:
Ανακατεύω το αλεύρι με το παγωμένο βούτυρο με τα δάχτυλα προσπαθώντας να δημιουργήσω μια ζύμη τρίμμα.Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δημιουργώ μια μπάλα με τη ζύμη, την τυλίγω σε μεμβράνη πλαστική και τη βάζω στο ψυγείο για μισή ώρα. Κατόπιν την ανοίγω σε ταρτιέρα (22cm), την τρυπώ με ένα πιρούνι, βάζω από πάνω μια λαδόκολλα και κάμποσα φασόλια για βάρος και την ψήνω για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C. Τη βγάζω από τον φούρνο και την αφήνω στην άκρη. όταν κρυώσει πασπαλίζω τη βάση με τον  βασιλικό και το σκόρδο, καθώς και το μισό τυρί. Κατόπιν στρώνω τις μελιτζάνες και τις ντομάτες. Ανακατεύω τα αυγά με το γιαούρτι και το κεφαλοτύρι, αλατοπιπερώνω. Περιχύνω την επιφάνεια της τάρτας με το μείγμα του αυγού και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 40 λεπτά.

Πανεύκολη τάρτα μελιτζάνας

I have been suffering from lack of time lately! I wish the day had 30 hours so that I would have plenty of time to do everything I want! It is so frustating not being able to do everything you want due to lack of time. Anyway, let’s make a savory tart today! It is really easy and quick. The best way to enjoy it is with a green salad. Take care, my good friends!

Πανεύκολη τάρτα μελιτζάνας
Ingredients:                                                         
for the crust:
200gr. whole wheat flour
100gr. butter
1 egg yolk
3 Tbsp water
salt

for the filling:
2 eggplants,sliced
2 tomatoes, sliced and deseeded
2 garlic cloves, minced
fresh basil, finely chopped
2 eggs
100 gr. yogurt
150 gr. pecorino, grated
salt and pepper

Directions:
Mix the flour with the butter until crumbly. Then add the other crust ingredients. Mix until well combined. Cover the dough with a plastic wrap and put it in the fridge for 30minutes. Then roll it in a tart pan (22cm), make holes with a fork and cover it with a baking parchment. Put beans/rice on it and bake for 10 minutes at 200C. Allow to cool. Sprinkle over the crust half of the cheese, basil leaves and garlic. Lay eggplant and tomato slices. Then beat eggs with the rest of the cheese and yogurt.Season with salt and pepper. Pour evenly over the crust and bake for 40minutes at 180C. Enjoy!

Πανεύκολη τάρτα μελιτζάνας

19 Comment