The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Σούπες

Φθινοπωρινή σούπα με γλυκοπατάτα και πορτομπέλλο με άρωμα δυόσμου-Autumn sweet potato portobello mint scented soup

Print Friendly
P1010008

Γεια σας,αγαπημένοι μου φίλοι! Τώρα που μπήκε το φθινόπωρο μου αρέσει να φτιάχνω σουπίτσες. Είναι ένα γρήγορο, πανεύκολο θρεπτικό πιάτο που αφήνει τη φαντασία να οργιάσει, να παίξει με συνδυασμούς υλικών και να καταλήξουμε σε ένα εύγευστο και υγιεινό αποτέλεσμα! Τη γλυκοπατάτα σπάνια τη χρησιμοποιώ, αδίκως γιατί και νόστιμη είναι, και υπέροχο χρώμα έχει.
Πολλά φιλιά!

Υλικά για 2 μερίδες:

Φθινοπωρινή σούπα με γλυκοπατάτα και πορτομπέλλο με άρωμα δυόσμου

1 μεγάλη γλυκοπατάτα
1 μεγάλο πορτομπέλο
1/2 κίτρινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
2 σκόρδα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμός 1/2 λεμονιού
λίγα φύλλα δυόσμου
1/2 κ.γ. κύμινο
αλάτι κ πιπέρι
ανάμεικτοι σπόροι για γαρνίρισμα (ηλιόσπορος, κολοκυθόσπορος, σπόροι σόγιας, κουκουνάρι)

Εκτέλεση:
Χοντροκόβω τα λαχανικά και τα τσιγαρίζω για λίγο με το λαδάκι. Προσθέτω ζεστό νερό ή ζωμό και αφήνω να βράσουν. Όταν βράσουν, τα κατεβάζω από τη φωτιά, προσθέτω αλάτι, πιπέρι, κύμινο, λεμόνι, πολτοποιώ με ραβδομπλέντερ και τα ξαναβάζω στη φωτιά για πολύ λίγο ακόμα. Γαρνίρω με τα σπόρια και απολαμβάνω!

Φθινοπωρινή σούπα με γλυκοπατάτα και πορτομπέλλο με άρωμα δυόσμου

Hello, my dear friends! Today we are making an easy, quick and delicious soup packed with nutrients! I love soups because just like with salads they give you space for improvisation! Let’s get down to work and cook this lovely sweet potato portobello soup! Enjoy!

Φθινοπωρινή σούπα με γλυκοπατάτα και πορτομπέλλο με άρωμα δυόσμουIngredients (serves 2):
1 big sweet potato
1 big portobello mushroom
1/2 yellow pepper
1 onion
2 garlic cloves
fresh mint leaves
1/2 cumin
3 Tbsp olive oil
juice of 1/2 lemon
salt and pepper
various seeds for topping


Directions:
Chop all vegetables and saute for a few minutes. Add water or stock that covers them. Let cook. When ready, remove from heat, season with salt, pepper, cumin, lemon juice. Blend soup until smooth. Let cook for another 2 minutes. Serve and top with seeds. Enjoy!

Φθινοπωρινή σούπα με γλυκοπατάτα και πορτομπέλλο με άρωμα δυόσμου

17 Comment

  1. Λατρεύω τις σουπίτσες και μας αρέσουν πολύ οι γλυκοπατάτες!
    Η αλήθεια είναι πως περιμένω να κρυώσει λιγάκι ο καιρός πριν φτιάξω σούπα, οπότε σημειώνω την συνταγή σου!
    Φιλιά!

  2. Υπέροχη και απλούστατη η χορτοφαγική σου σούπα Λένια.
    Οι σπόροι βοηθουν σίγουρα και στην υφή της κάθε μας μπουκιάς αφού υπάρχει κάτι για να μασήσουμε.
    Το πόρτο μπέλο είμαι σίγουρη οτι δίνει υπέροχη γεύση!!!

    Τέλεια!!
    Σε φιλώ!

  3. Καλο απογευμα κοριτσακια κ κλωτσο-μπεμπακο!! Κι ομως παλι σουπα εφτιαξα!! Εχω σουπιασειι!! Θα νομιζουν οτι φοραω μασελα..κ οτι μου χαλασε κ αρα μονο σουπες μπορω να ‘καταπιω’ ή οτι ειμαι αρρωστη (τι κολλημα κι αυτο να συνδεουν αρρωστια με σουπες?? ποτε δεν το καταλαβα)..χαχα…Ομως δεν μπορω ν’αντισταθω στις τελειες σουπες σας! Κ αυτη πραγματικα ειναι πολυ γευστικη, χορταστικη κ ευκολη στην παρασκευη! Μοσχοβολαει!! Μου αρεσει πολυ η γλυκοπατατα! Το κυμινο με το λεμονακι νομιζω απογειωσαν τη γευση!! Μπραβο σας ακομα μια φορα!!
    Σας φιλω πολυ πολυ!!!
    Υ.Γ. Η επομενη σουπα στη σειρα ειναι αυτη που αναρτησες Λενια μου με το μπροκολο…:-))))

    1. Καλώς το Ευάκι, την πιο φανατική οπαδό του μπλογκοσπιτακίου μας! Πολύ γέλασα με τη μασέλα κτλ! Ας δώσουμε εμείς λοιπόν στη σούπα τη θέση που της αξίζει! Χαίρομαι που σου άρεσε, αυτή με το μπρόκολο θα σου αρέσει ακόμα πιο πολύ!
      Φιλάκια γλυκά, γλυκό μας κορίτσι!