For the recipe in English click here
Τώρα που καλοκαίριασε και έχει και μουντιάλ, οι βεραντούλες γεμίζουν από παρέες και η μπύρα ρέει άφθονη. Σήμερα λοιπόν διαλέξαμε εκλεκτά προϊόντα από την αγαπημένη μας Yoleni’s, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που συγκεντρώνει επιλεγμένα προϊόντα από όλη την Ελλάδα και ξεχωρίζει όχι μόνο για την ποιότητα των καλουδιών της, αλλά και για την ευκολία στην αγορά κ την γρήγορη παράδοση τους! Φτιάξαμε μεσογειακά παξιμάδια με υπέροχη σάλτσα ντομάτα-φέτα, καναπεδάκια με μαρμελάδα λεμόνι κ γραβιέρα, καναπεδάκια με φρέσκα σύκα και λαχανικά, πατατοσαλάτα με μαϊντανό και ντιπ μαϊντανό με γιαούρτι συνοδευόμενο από λαζανόφυλλα με σπανάκι.
Πάρτε ιδέες λοιπόν για ένα ωραίο τραπέζι, με μεζεδάκια που είναι νόστιμα κ υγιεινά. Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας σπάζοντας το κατεστημένο πίτσα-σουβλάκι-κοτομπουκιές! Τολμήστε κάτι διαφορετικό που θα σας χορτάσει κ θα σας κάνει καλό στην υγεία.
Σας φιλώ γλυκά!
Υλικά:
για το μεσογειακό παξιμάδι:
3 παξιμάδια βρώμης bio” Φούρνος Ντουρουντού”
3 κ.σ. σάλτσα ντομάτα φέτα “Simply Greek”
3 ελιές Καλαμών “Threpsi”
φύλλα ρόκας
για τα λεμονάτα καναπεδάκια:
ψωμί του τοστ κομμένο σε τετραγωνάκια
μαρμελάδα λεμόνι με μοσχολέμονο “Γιαμ”
φιστίκι Αιγίνης, τριμμένο
γραβιέρα
για τα καναπεδάκια σύκου:
ψωμί του τοστ
σύκα, σε φετούλες
μπαλσάμικο για επάλειψη
ραπανακι, σε πολύ λεπτές φετούλες
κολοκυθάκι, σε πολύ λεπτές φετούλες
καρύδι, κοπανισμένο
για το ντιπ μαϊντανού:
200 γρ. γιαούρτι
1/3 ματσάκι μαιντανός
3 κ.γ. Ελιξίριο Jasmine “Βαιμάκη” (παλαιωμένο ξίδι)
2 κ.σ. ελαιόλαδo έξτρα παρθένο “Threpsi”
αλάτι θαλασσινό σε νιφάδες “Threpsi”
πιπέρι
ρίγανη “Cretan Herbs”
λαζανόφυλλα με σπανάκι, “Χιώτικο κελάρι” για τις απαραίτητες βούτες:)
για την πατατοσαλάτα:
4 πατάτες
μαιντανός μουστάρδα
ξύσμα λεμονιού
σουσάμι μαύρο
ρίγανη “Cretan Herbs”
αλάτι θαλασσινό σε νιφάδες “Threpsi”
πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο “threpsi”
Εκτέλεση:
Για τα μεσογειακά παξιμάδια: Αλείφω κάθε παξιμάδι μια μεγάλη κουταλιά της σούπας σάλτσα τομάτας-φέτας. Γαρνίρω με φετούλες ελιάς και φύλλα ρόκας.
Για τα λεμονάτα καναπεδάκια: Αλείφω με τη μαρμελάδα λεμονιού, τοποθετώ μια φέτα γραβιέρα κ πασπαλίζω με φιστίκι Αιγίνης.
Για τα καναπεδάκια σύκου: Αλείφω τα ψωμάκια με κρέμα μπαλσάμικο. Τοποθετώ μια φέτα σύκο, μια ραπανάκι κ μια κολοκυθάκι. Πασπαλίζω με καρύδι τριμμένο και κρέμα μπαλσάμικο.
Για την πατατοσαλάτα: Χτυπώ το λάδι με τη μουστάρδα. Αλατοπιπερώνω. Βάζω τις πατάτες σε μπολ, ανακατεύω με τη σάλτσα, πασπαλίζω με τον μαϊντανό, ρίγανη και το μαύρο σουσάμι.
Για το ντιπ γιαουρτιού: Σε μπλέντερ χτυπώ όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζω σε μπολάκι κ γαρνίρω με φύλλα μαϊντανού. Σερβίρω με λαζανόφυλλα με σπανάκι.
Καλημέρα!
Τι όμορφες και ιδιαίτερες προτάσεις γεμάτες χρώμα!
Μου άρεσαν ιδιαίτερα τα λεμονάτα καναπεδάκια!
Φιλιά
Lovely choices! I’d have to try everything…
ela h.
Εξαιρετικές λιχουδιές με αυτή του ντιπ μαϊντανού να ξεχωρίζει για μένα^^
All look delicious dears!!
Lovely buffet :-).
Ciao
Alessandra
Είστε αρχόντισσες, πάει τελείωσε! Σ’ αυτό το μπουφέ παίρνω πρώτη θέση!