The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Σούπα με γλυκοπατάτα, ρέβα (γογγύλι) κ σκορδάτα κάσιους
Κυρίως πιάτο Σούπες

Σούπα με γλυκοπατάτα, ρέβα (γογγύλι) κ σκορδάτα κάσιους

Print Friendly

For the recipe in English click here

Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι/ες μου, από μια μουντή κ βροχερή Ζάκυνθο! Μια τέτοια μέρα αναζητούμε τη θαλπωρή σε ένα χουχουλιάρικο πιάτο σούπας! Και τι σούπας! Η συγκεκριμένη σας παίδεψε αρκετά. όταν τις προάλλες σας είχα βάλει αίνιγμα σχετικά με τα βασικά συστατικά της. Γλυκοπατάτα το ένα (κι εύκολο να το εικάσει κανείς από το χρώμα), αλλά το δεύτερο υλικό σας δυσκόλεψε πολύ! Τελικά το βρήκε η Delice Magdalene κ δεν είναι άλλο από τη ρέβα ή γογγύλι! Πρώτη φορά τη χρησιμοποίησα κ ήταν ιδανική για σούπα. Ειναι μια ρίζα υπόλευκη, μακριά κ τραγανή (υπάρχει κ μωβ στρογγυλή). Είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C κ θεωρείται από τα πιο ωφέλιμα λαχανικά! Τρώγεται κ ωμή σε σαλάτα, βραστή σαν πουρές κ ψητή. Η σούπα αυτή οφείλει τη νοστιμιά της στο ότι τα λαχανικά ψήθηκαν προηγουμένως. Τη χρήζω την πιο νόστιμη που έχω φτιάξει κ σας προτρέπω να την δοκιμάσετε! Σερβιρισμένη με σκορδάτα κάσιους για να πάρουμε κ την πρωτεΐνη μας αποτελεί ένα υπέροχο χειμωνιάτικο χορταστικό πιάτο!

Σας φιλώ γλυκά!

Σούπα με γλυκοπατάτα, ρέβα (γογγύλι) κ σκορδάτα κάσιους - Sweet potato turnip soup with garlicky cashews
Σούπα με γλυκοπατάτα, ρέβα (γογγύλι) κ σκορδάτα κάσιους

Υλικά για 4 άτομα:
600 γρ. ρέβα (γογγύλι)
750 γρ. γλυκοπατάτα
2 μέτρια κρεμμύδια
1 φινόκιο 2 σκελίδες σκόρδο
3 κλωνάρια δεντρολίβανο
5 φλ. νερό
7+2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. μουστάρδα
χυμός ενός μικρού πορτοκαλιού
αλάτι κ πιπέρι
1/2 φλ. κάσιους
1 κ.γ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
1/2κ.γ. σκόνη σκόρδου

Σούπα με γλυκοπατάτα, ρέβα (γογγύλι) κ σκορδάτα κάσιους - Sweet potato turnip soup with garlicky cashews
Σούπα με γλυκοπατάτα, ρέβα (γογγύλι) κ σκορδάτα κάσιους

Εκτέλεση:
Κόβω τις γλυκοπατάτες, το φινόκιο κ τη ρέβα σε χοντρά κομμάτια. Τα βάζω σε ένα μπολ κ τα αλατοπιπερώνω, τα περιχύνω με τη μουστάρδα κ 2 κ.σ. ελαιόλαδο κ τα απλώνω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα μαζί με το δεντρολίβανο. Ψήνω στους 200C ώσπου να πάρουν χρώμα περίπου 30′. Στο μεταξύ ψιλοκοβω τα κρεμμύδια κ το σκόρδο κ τα βάζω σε μια κατσαρόλα με το νερό να πάρουν μια βράση. Τότε ρίχνω τα ψημενα λαχανικά στην κατσαρόλα κ αφήνω να μαγειρευτούν ώσπου να μαλακώσουν καλά. Στο τέλος προσθετω το υπόλοιπο λάδι κ τον χυμό πορτοκαλιού. Με ραβδομπλέντερ πολτοποιώ τη σουπίτσα μου. Σε ένα τηγάνι βάζω τα κάσιους να καβουρδιστούν για λίγα λεπτά, αλατοπιπερώνω κ βαζω τη σκόνη σκόρδου κ τη διατροφική μαγιά. Σερβίρω τη σούπα κ βάζω από πάνω κάσιους. Καλή σας απόλαυση!

Σούπα με γλυκοπατάτα, ρέβα (γογγύλι) κ σκορδάτα κάσιους - Sweet potato turnip soup with garlicky cashews
Σούπα με γλυκοπατάτα, ρέβα (γογγύλι) κ σκορδάτα κάσιους