The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Σοκολατένιο κέικ με φιστικοβούτυρο
Γλυκά Κέικ - Μάφινς Νηστίσιμα Γλυκά

Σοκολατένιο κέικ με φιστικοβούτυρο

Print Friendly

Υπάρχει ένας νόμος που λέει ότι παίρνεις ό,τι δίνεις. Αλλιώς θερίζεις ό,τι σπέρνεις, αλλιώς ο νόμος του κάρμα. Στα συμπαντικά λοιπόν αρχεία πριν πολλά χρόνια είχε καταγραφεί ότι η μικρή Ελένη κουράζει την μαμά της στο θέμα του ύπνου. 41 χρόνια μετά η μαμά πια Ελένη πρέπει να ξεχρεώσει τον παλιό της λογαριασμό κ να πάθει τα ίδια από το βλαστάρι της. Αχ, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες, αυτό συμβαίνει με τον Δημητράκη μας…Και ναι, όταν δυσκολεύομαι να τον κοιμήσω (πράγμα που συμβαίνει συχνά), ανατρέχω στο παρελθόν κ στα δικά μου καμώματα κ λέω «καλά να πάθεις, κοπελιά!» Το πόσα τραγούδια τραγουδώ καθημερινά για να τον νανουρίσω δεν λέγεται! Το ελεφαντάκι, τα δέκα καβουράκια, τον μπαρμπα Μπρίλιο, το παπί, το μικρό καράβι…Έτοιμη για συναυλία για παιδάκια είμαι, δεν το συζητώ…

Ας περάσουμε όμως τώρα στην συνταγούλα μας! Σήμερα θα φτιάξουμε ένα πεντανόστιμο γλυκάκι που είναι ανάμεσα σε κέικ κ μπράουνι. Συνδυάζει δυο πολύ αγαπημένες γεύσεις που ταιριάζουν γάντι: την σοκολάτα κ το φιστικοβούτυρο. Έχει επίσης ένα περίεργο χαρακτηριστικό αυτό το γλυκό, την επόμενη μέρα είναι ακόμα καλύτερο! Δοκιμάστε το κ θα με θυμηθείτε!

Φιλάκια πολλά σας στέλνω! Καλό Σ/Κ! Μουάτς!

Υλικά:
230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
45 γρ. πίτουρο βρώμης
2 βανίλιες
40 γρ. κακάο
1 1/2 κ.γ. baking powder
2 κ.σ. λιναρόσπορος κοπανισμένος
190 γρ. σιρόπι αγαύης
165 γρ. φυτικό γάλα
40 γρ. ηλιέλαιο
80 γρ. +1 κ.σ. φιστικοβούτυρο
35+10 γρ. σοκολάτα
60 γρ. φιστίκια

Σοκολατένιο κέικ με φιστικοβούτυρο
Σοκολατένιο κέικ με φιστικοβούτυρο

Εκτέλεση:

Σε μικρό μπολάκι βάζω τον λιναρόσπορο κ προσθέτω 6 κ.σ. ζεστό νερό. Το ανακατεύω κ το αφήνω στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι με το κακάο, τις βανίλιες, το πίτουρο βρώμης κ το baking powder. Σε ένα τρίτο μπολ ανακατεύω το ηλιέλαιο με την αγαύη, το μείγμα του λιναρόσπορου, το γάλα κ τα 80 γρ. φιστικοβούτυρο. Ρίχνω τα στερεά υλικά μέσα στα υγρά κ ανακατεύω καλά να ενσωματωθούν. Προσθέτω στο τέλος τα φιστίκια κ τα 35 γρ. σοκολάτα (σε ξύσματα). Μεταφέρω το μείγμα σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, το ισιώνω με μια μαρίζ κ ρίχνω την υπόλοιπη σοκολάτα κ το φιστικοβούτυρο. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 30΄ή ώσπου να βγει καθαρό το μαχαίρι που μπήγω μέσα. Βγάζω από τον φούρνο κ περιμένω υπομονετικά να κρυώσει γοα να το τσακίσω. Καλή σας απόλαυση!