The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Ρυζόπιτα
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο Πίτες Τάρτες

Ρυζόπιτα

Print Friendly

Καλημερούδια, αγαπημένοι/ες μου και καλή Σαρακοστή! Ελπίζω να περάσετε όμορφα το τριήμερο! Κι εμείς περάσαμε ωραία και οικογενειακά, καθώς είχαμε επισκέψεις από την πατρίδα μου, την Πάτρα. Είναι όμορφο να σμίγει η οικογένεια και να γεμίζει το σπιτικό σου με χαρούμενες φωνές και ακαταστασία! Και του χρόνου μάσκαρες λοιπόν που λένε κι εδώ στο Τζάντε! Να είμαστε καλά να καρναβαλιστούμε πάλι, μικρέ μου Spiderman-Δημητράκη!

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα πανεύκολο, υπέροχο φαγάκι που με εξέπληξε τόσο με την απλότητά του όσο και με τη νοστιμιά του! Η συνταγή ανήκει στην κυρία Βάγια, τη μαμά ενός αγαπημένου μου συναδέλφου, του Σωτήρη. Μπορεί να μην την ξέρω, αλλά σίγουρα κρίνοντας από τον γιο της θα είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και κρίνοντας από τη συνταγή της μια καταπληκτική μαγείρισσα! Το φαγητό αυτό, αν ήμασταν στην Ιταλία, θα ανήκε στην cucina povera, δηλ. στην κατηγορία εκείνη που περιλαμβάνει πιάτα εύκολα, γρήγορα που γίνονται με καθημερινά, απλά και φτηνά υλικά. Θα φτιάξουμε λοιπόν ρυζόπιτα, έτσι τη βάφτισα εγώ, γιατί νομίζω ότι είναι ο πιο ταιριαστός τίτλος. Θα χρειαστείτε ρύζι, κρεμμύδια φρέσκα και πολλά πολλά μυρωδικά για να δημιουργήσετε αυτό το απλούστατο μα απίθανο φαγάκι! Θέλω να τη δοκιμάσετε και είμαι σίγουρη ότι θα τη λατρέψετε κι εσείς αυτή τη συνταγούλα!

Φιλάκια γλυκά! Μουάτς!

DSC_1501

Υλικά για το μεγάλο ταψί φούρνου:
500 γρ. ρύζι καρολίνα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
μισό ματσάκι μαιντανός
1 ματσάκι μάραθος
λίγη καυκαλήθρα
3 σκελίδες σκόρδο
8 κ.σ. ελαιόλαδο
4 1/2 ποτήρια βραστό νερό
αλάτι και πιπέρι
Ρυζόπιτα
Ρυζόπιτα
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβω όλα τα μυρωδικά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και λιώνω το σκόρδο. Στο ταψί ρίχνω το ρύζι, το βραστό νερό, το λάδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύω καλά και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 στον αέρα μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να γίνει μια κρούστα από τα μυρωδικά. Το βγάζω από τον φούρνο και μετά από λίγα λεπτά κόβω σε κομμάτια. Προαιρετικά στίβω λίγο λεμονάκι από πάνω. Καλή σας απόλαυση!
Σημ. διατηρείται υπέροχα στο ψυγείο. Την επομένη τρώγεται παγωμένο!