For the recipe in English click here
Καλή σας μέρα, αγαπημένοι μου φίλοι! Το καλοκαιράκι συνεχίζεται, τα μπανάκια στο φόρτε τους, όπως κ η καλοκαιρινή ραστώνη! Έχουμε νέο δώρο για όλους εσάς από την Yoleni’s, ένα πακέτο λαζανόφυλλα με κάθε αγορά ελαιολάδου. Πλοηγηθείτε στην ιστοσελίδα της Yoleni’s, γνωρίστε τα προϊόντα τους από κάθε γωνιά της Ελλάδας και θα σας αποστείλλουν μαζί με κάθε παραγγελία σας, η οποία περιέχει κάποιο ελαιόλαδο, ένα πακέτο λαζανόφυλλα, ένα εξαιρετικό σνακ ή συνοδευτικό για τα ντιπ ή τις σαλάτες σας. Διαλέξτε λοιπόν ένα από τα εκλεκτά ελαιόλαδά τους όπως το “Βάτσικο” Spray που βολεύει απίστευτα, ώστε να το χρησιμοποιείτε στις σαλάτες σας. Ή κάποιο από τα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα “Βάτσικο” 500ml ή “Βάτσικο” 1 L . Δεν θα μπορούσα να μην κάνω ιδιαίτερη μνεία στα Λασιθιώτικα ελαιόλαδα, καθώς ο σύζυγος της Δήμητρας είναι από την όμορφη Σητεία έτσι θα σας παρουσιάσω δυο πραγματικά εξαιρετικά προϊόντα : το έξτρα παρθένο “Vasilakis Estate” , ένα υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο με φρουτώδη αρωματικό χαρακτήρα, ελαφρώς πιπεράτη επίγευση και πολύ χαμηλή οξύτητα αλλά και το “My olive oil” , βραβευμένο με Χρυσό Μετάλλιο το 2012 από το διεθνή διαγωνισμό The Guild of Fine Food του Λονδίνου. ένα υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο με αρωματική και φρουτώδη γεύση. Αν αγαπάτε όμως τα βιολογικά επιλέξτε το νησιώτικο και επίσης βραβευμένο ελαιόλαδο με χρυσό βραβείο γεύσης Bio Olvia. Αρκεί λοιπόν κατά την παραγγελία σας να χρησιμοποιήσετε το promocode yvlaz14oil . Σήμερα μαγειρεύουμε με τα εκλεκτά προιόντα της Yoleni’s. Θα φτιάξουμε ένα απλό, αλλά πεντανόστιμο μεσογειακό πιάτο ζυμαρικών: ταλιατέλες λεντινούλας με κόκκινη σκορδάτη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, ξινομυζήθρα, ελιές κ κάπαρη. Τρώγεται ωραιότατα και την επόμενη μέρα, ακόμα κ παγωμένο! Μοιάζει με την ιταλική puttanesca με κάποιες αλλαγές. Να περνάτε όμορφα! Σας φιλώ γλυκά!
Υλικά:
350γρ. Ταλιατέλα με Λεντίνουλα (Shii-Take) “Δίρφυς”
1/2 κόκκινη και 1/2 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομένες
2 κ.σ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη
6 ντομάτες, στιμμένες
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
8 Ελιές Καλαμών “Threpsi”, ψιλοκομμένες
200 γρ. Ξινομυζήθρα Κρήτης ΠΟΠ “Αμάρι”
4 κ.σ. Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο “Threpsi”
Αλάτι θαλασσινό σε νιφάδες “Threpsi” , πιπέρι
1 κ.γ. Ρίγανη “Cretan Herbs”
10 φύλλα φρέσκου βασιλικού
Εκτέλεση: Βάζω σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα το σκόρδο, τις πιπεριές, το βασιλικό, και τη φρέσκια ντομάτα να σιγοβράσουν. Όταν εξατμιστούν τα υγρά προσθέτω το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τις ελιές κ την κάπαρη. Ανακατεύω καλά κ αποσύρω από τη φωτιά. Στο μεταξύ βράζω τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγιες της συσκευασίας. Σουρώνω και τις ρίχνω στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύω να απορροφήσουν τη σάλτσα. Ρίχνω και το τυράκι. Πασπαλίζω με ρίγανη κ σερβίρω. Καλή σας απόλαυση!
I love this recipe! I love capers too!
Πολύ ωραίο φαγάκι!!!