The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Μακαρόνια με κιμά μανιταριών
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο

Μακαρόνια με κιμά μανιταριών

Print Friendly

For the recipe in English click here

Ο χρόνος περνά τόσο γρήγορα… Χτες είχαμε επέτειο γάμου με τον Κωστή, κλείσαμε 2 χρόνια παντρεμένοι…Πότε γνωριστήκαμε, πότε ενώσαμε τις ζωές μας, πότε κάναμε τον μπέμπη, ούτε που το κατάλαβα! Πραγματικά αυτά τα 2 τελευταία χρόνια ήταν τόσο γεμάτα κ κύλησαν γρήγορα σαν το νεράκι…Δεν ζητώ τίποτα άλλο από το να έχουμε υγεία κ να ζούμε σε έναν κόσμο με ειρήνη. Τα τελευταία αιματηρά γεγονότα με έχουν επηρεάσει κ προβληματίσει για το μέλλον κυρίως του γιου μας…Κάθε μέρα γράφεται μια ακόμη μαύρη σελίδα στην ιστορία της ανθρωπότητας που μας γεμίζει φόβο κ αγανάκτηση για τον παραλογισμό που επικρατεί…Άρα το μόνο που θέλω να ευχηθώ είναι υγεία, γαλήνη, σύνεση…

Δεν θέλω να σας ψυχοπλακώσω πρωινιάτικα…Θα περάσω αμέσως στην συνταγούλα που είναι μια λαχταριστή πανεύκολη μακαρονάδα με κιμά από…μανιτάρια! Είναι απίθανη, εύκολη, γρήγορη, ελαφριά κ ΠΡΕΠΕΙ να την φτιάξετε! Δεν χρησιμοποίησα ντομάτα. Θέλησα να πρωταγωνιστήσει απόλυτα το μανιτάρι. Αν βάλετε κ πορτσίνι, τότε η «μανιταρίλα» θα είναι ακόμα πιο έντονη. Ο φίλος του μπλογκ Giorgos-kun Chopper Zaraggas μου πρότεινε μια κοκκινιστή εκδοχή με σκόρδο, κρεμμύδι, καρότο, κολοκυθάκι, πελτέ ντομάτας, πάπρικα κ κανέλα. Φαντάζομαι νοστιμότατη θα είναι και αυτή!

Περιμένω εντυπώσεις κ φωτογραφίες! Φιλιά γλυκά κ καλό Σ/Κ! Ραντεβού την Δευτέρα με νέα συνταγούλα! Φιλάκια γλυκά σε όλους/ες! Μουάτς!

Μακαρόνια με κιμά μανιταριών
Μακαρόνια με κιμά μανιταριών

Υλικά για 3 άτομα:
500 γρ. λινγκουίνι
500 γρ. άσπρα μανιτάρια (χωρίς τα ποδαράκια τους)
10 γρ. πορτσίνι (προαιρετικό,αλλά σας τα συνιστώ!)
1/2 φλ. καρύδια
3 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι
3/4 φλ. ζωμός από τα βραστα ζυμαρικά

Μακαρόνια με κιμά μανιταριών
Μακαρόνια με κιμά μανιταριών

Εκτέλεση:
Μουλιάζω σε κρασί/νερό τα πορτσίνι για τουλάχιστον 2 ώρες. Καθαρίζω τα μανιτάρια κ τα πολτοποιώ στο μπλέντερ να γίνουν νια νια! Τα μεταφέρω σε ένα βαθύ ανττικολλητικό τηγάνι. Κατόπιν πολτοποιώ τα σκόρδα, το κρεμμύδι κ τα ρίχνω και αυτά στο τηαγάνι. Σουρώνω τα πορτσίνι κ τα ψιλοκόβω. Τα προσθέτω και αυτά κι αρχίζω να τα μαγειρέυω σε μέτρια φωτιά. Δεν βάζω νερό. Ανακατεύω τακτικά κ προσθέτω μόνο 2-3 κουταλιές από το κρασί που μούλιασαν τα πορτσίνι. Αλατοπιπερώνω κ όταν έχουν απορροφηθεί όλα τα υγρά, ρίχνω το ελαιόλαδο κ το αλεσμένο καρύδι. Ανακατεύω καλά κ αποσύρω από την φωτιά. Μαγειρεύω τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Πριν τα στραγγίσω κρατώ 1 φλιτζάνι από τον ζωμό μέσα στον οποίο βράζουν. Ρίχνω τα 3/4 στην στεγνή σάλτσα των μανιταριών για να πάρει υγρασία κ να υποδεχθεί τα μακαρόνια. Ανακατεύω καλά κ προσθέτω κ τα λινγκουίνι. Ίσως να χρειαστεί κ το υπόλοιπο 1/4 του ζωμού. Σερβίρω αμέσως, αφού πασπαλίσω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι κ λίγο μαϊντανό. Καλή σας απόλαυση!

 

 

9 Comment

  1. Κιμά ακούω και κιμά δεν βλέπω. Και πραγματικά το προτιμώ!!! Εκανες πάλι το θαύμα σου! Τα μανιτάρια είναι το απόλυτο υποκατάστατο του κρέατος και αν τα συνδυάσεις και με ξηρο καρπό όπως έκανες ταιριάζουν υπέροχα!! Είναι ο γκουρού των βίγκαν συνταγών και πάντα πρωτοπόρα!!! Μπράβο Λένια μου!!!!!!!!!!!!!!!

    1. Ω, με κάνεις κ κοκκινίζω Χρυσαυγούλα μου γλυκιά! Σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τον τίτλο!!! Χαχαχα! Είναι όντως πολύ νόστιμο φαγάκι με αυτόν τον μαιμού-κιμά!
      Πολλά φιλάκια κ καλή συκοφαγία! Ξέρεις εσύ!!!

  2. Λένια την λάτρεψα τη συνταγή! Δεν είμαι fan του κρέατος αλλά τα μακαρόνια με κιμά τα αγαπώ. Τον κιμά μανιταριών είμαι σίγουρη ότι θα τον αγαπήσω ακόμη περισσότερο!
    Σε φιλώ!

  3. Να ζησετε! Να ζησετε! Να ζησετε Λενια μου!! Χαρουμενοι, ευτυχισμενοι κ παντα ερωτευμενοι!!! Στανταρ θα ειναι τελειος ο κιμας μανιταριων!! Εχω δοκιμασει την κοκκινιστη εκδοχη κ ηταν υπεροχη. Πολυ μου αρεσει η ιδεα των καρυδιων..Σε φιλω πολυυυυυ!

    1. Γλυκό μου Ευάκι, σε ευχαριστώ πολύ πολύ! Να είσαι καλά! Να την δοκιμάσεις την μακαρονάδα κ χωρίς ντομάτα! Είναι τέλεια!
      Μάκια πολλά από Ζάκυνθο!!!