The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Φακές με πικάντικα μπαλάκια ρυζιού
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο Όσπρια

Φακές με πικάντικα μπαλάκια ρυζιού

Print Friendly

For the recipe in English click here

Όπως με έχει μάθει η δασκάλα μου στην χορτοφαγία, το αδερφάκι μου, η Λένια, τα όσπρια πρέπει να τα συνδυάζουμε με δημητριακά. Καλή η χορτοφαγία, όμως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε οι αιματολογικές εξετάσεις του εξαμήνου να μην μας απογοητεύσουν. Σας έχω αναφέρει στο παρελθόν ότι εγώ με τις φακές συναντηθήκαμε πριν δυο χρόνια περίπου… Από τότε λοιπόν η φακή έχει γίνει αγαπημένο υλικό, άλλωστε έχουμε να καλύψουμε ένα κενό τριάντα χρόνων στην σχέση μας και μου αρέσει να πειραματίζομαι με αυτές. Σήμερα τις πάντρεψα με αρωματισμένα με μπαχαρικά ρυζομπαλάκια και τις συνόδεψα με Μελιτζανάκι ξιδάτο «Γιαμ»  από την yoleni’s. Αυτό που αγαπάω στην yolenis, μετά την ποιότητα των προϊόντων, είναι η πραγματικά άμεση παράδοση και το πόσο προσεγμένα είναι τοποθετημένα τα προϊόντα στην κούτα. Αυτό είναι δείγμα σεβασμού προς τον πελάτη αλλά και προς το προϊόν. Μου έχει τύχει να παραλαμβάνω παραγγελία από άλλο κατάστημα και να έχει σπάσει μπουκάλι και να έχουν γίνει όλα χαλιά. Δοκιμάστε την σημερινή μας συνταγή και αν δεν αγαπάτε τις φακές δώστε τους μια ευκαιρία, θα σας εκπλήξουν !

Να έχετε μια υπέροχη ημέρα!

Φακές με πικάντικα μπαλάκια ρυζιού
Φακές με πικάντικα μπαλάκια ρυζιού

Υλικά για 4 μερίδες:
250 γρ. φακές
4 κσ Σάλτσα ντομάτας με Vinsanto «Santo»
3 κσ Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο Bio «Olvia»
4 κσ μαϊντανός
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι Κυθήρων σε νιφάδες και πιπέρι

120γρ Ρύζι γλασέ «Αχελώος»
1 κσ κύμινο
1/2 κσ τζίντζερ
1/2 κσ κουρκουμάς
Αλάτι Κυθήρων σε νιφάδες και πιπέρι

Φακές με πικάντικα μπαλάκια ρυζιού
Φακές με πικάντικα μπαλάκια ρυζιού

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτω τη φακή, ανακατεύω, προσθέτω την σάλτσα ντομάτας, το φύλλο δάφνης και ζεστό νερό (περίπου ένα λίτρο) , προσθέτω πιπέρι, αλατίζω και το αφήνω μέχρι να βράσει η φακή. Πιθανό να χρειαστεί να προσθέστε επιπλέον νερό, αρκεί να είναι βραστό. Παράλληλα βράζω το ρύζι , το σουρώνω, το αλατίζω και πρόσθετω το κύμινο, το τζιντζερ και τον κουρκουμά. Πλάθω το ρύζι σε μπαλάκια και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 10 λεπτά.
Σερβίρω την φακή (αφαιρώ το φύλλο δάφνης) , πρόσθετω μια κουτάλια της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό σε κάθε πιάτο και δυο τρία μπαλάκια ρυζιού.
Καλή σας όρεξη!

Φακές με πικάντικα μπαλάκια ρυζιού
Φακές με πικάντικα μπαλάκια ρυζιού

3 Comment