Ωμοφαγικό μπράουνις

Print Friendly

For the rαecipe in English click here

Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι/ες! Καλό μήνα! Ελπίζω να περάσατε όμορφα την Πρωτομαγιά κ να εκδράματε στας εξοχάς! Κι εμείς κάναμε τσι βόρτες μας (που λένε εδώ στο Τζάντε), κυνηγήσαμε τον Δημητράκη που όσο μεγαλώνει ζωηρεύει, απολαύσαμε την φύση κ την λιακάδα κ υποδεχτήκαμε όμορφα τον νέο μήνα!

Την σημερινή συνταγούλα την έφτιαξα το Πάσχα στις διακοπές μας στην Κρήτη κι είχε μεγάλο σουξέ! Αυτό το vegan μπράουνις είναι απίθανο! Θέλει μόνο 4 υλικά, είναι πανεύκολο στην παρασκευή, είναι ωμοφαγικό, άρα γλιτώνουμε κ το ψήσιμο, είναι πολύ θρεπτικό, μα πάνω απ’όλα είναι πεντανόστιμο! Είμαι σίγουρη ότι θα το αγαπήσετε κι εσείς κ τα παιδάκια σας! Δοκιμάστε το!

Φιλάκια πολλά κ καλή εβδομάδα! Μουάτς!

Ωμοφαγικό μπράουνις

Ωμοφαγικό μπράουνις

Υλικά για 12 κομμάτια:
1 φλ. (165 γρ.) αμύγδαλα ωμά
1 1/2 φλ. (180 γρ.) καρύδια
2 1/4 φλ. (400 γρ.) χουρμάδες
1/2 φλ. (45 γρ.) κακάο

Ωμοφαγικό μπράουνις

Ωμοφαγικό μπράουνις

 

Εκτέλεση:

Μουλιάζω σε ζεστό νερό τους χουρμάδες για μια ώρα. Πολτοποιώ στο μπλέντερ τα αμύγδαλα με το 1 φλ. καρύδια να γίνουν σκόνη. Προσθέτω το κακάο, χτυπώ κ τα μεταφέρω σε ένα μπολ. Μετά πολτοποιώ τους χουρμάδες να γίνουν μια πάστα. Ρίχνω σιγά σιγά κ τους καρπούς κ πολτοποιώ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρω το μείγμα σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, το πατικώνω με μια σπάτουλα/κουτάλι κ προσθέτω τα υπόλοιπα καρύδια χοντραλεσμένα. Σκεπάζω το σκεύος με αλουμινόχαρτο κ το βάζω στο ψυγείο να δέσει. Καλή σας απόλαυση!

Ελαφρώς προσαρμοσμένο από εδώ

Ωμοφαγικό μπράουνις

Ωμοφαγικό μπράουνις