The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Γλυκά

Μια μηλόπιτα για τον εξευμενισμό του blogger – An apple pie to placate the blogger

Print Friendly
P5141355

Καλέ μου blogger φάε ένα κομματάκι από αυτή την μηλόπιτα, για σένα την έφτιαξα, για να σε καλοπιάσω και να σταματήσεις να μου σπας τα νεύρα…. Δεν με αφήνεις να αφήσω σχόλια ή όταν αποφασίσεις να με αφήσεις με βγάζεις Ανώνυμη, γιατί καλέ μου; δεν σου αρέσει το ονοματάκι μου; Δεν με αφήνεις να μπω στο blog μου, γιατί ; θες κάτι να μου πεις;;; δεν σου αρέσουν αυτά που φτιάχνω; Ελπίζω να γλυκαθείς και να σταματήσεις τα νάζια.
Φέτος έφτιαξα και έφαγα πάρα πολλές διαφορετικές μηλόπιτες, μία όμως είναι αυτή που φτιάχτηκε και δεύτερη φορά!!! Η αλήθεια είναι πως όποια συνταγή για μηλόπιτα έπεφτε στα χέρια μου, δοκιμαζόταν, μερικές μου άρεσαν πολύ άλλες λιγότερο, αυτή που σας παρουσιάζω είναι μια παραλλαγή (στην δοσολογία και στην προσθήκη κομματιών μήλου στην ζύμη) μιας συνταγής που μου έδωσε η αδερφούλα μου, η Σοφία. Δοκιμάστε την , σας φιλώ!!!!

Υπέροχη, πανεύκολη μηλόπιτα

Υλικά:

για την ζύμη:
3 αυγά
3/4φλ. ζάχαρη
1φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κσ μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
για την βάση:
3 κσ βούτυρο
3 κσ κανέλα
1/2φλ. ζάχαρη
3 μήλα (1 κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια)
Εκτέλεση:
Ρίχνω στην ταρτιέρα (24εκ) το βούτυρο, την ζάχαρη και την κανέλα και βάζω το ταψί στο φούρνο μέχρι να λιώσει το βούτυρο  και η ζάχαρη. Κόβω τα 2 μήλα σε ροδέλες ή φέτες και τα στρώνω πάνω από το λιωμένο μείγμα. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα αυγά με την  ζάχαρη να αφρατέψει, προσθέτω τις βανίλιες, το αλεύρι και το μπέικιν ανακατεύοντας ελαφρά με μια μαρίζ. Μέσα στην ζύμη ρίχνω και το ένα μήλο που έχω κόψει σε πολύ μικρά κομμάτια. Ρίχνω την ζύμη  μου πάνω από τα μήλα κι ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς (αντιστάσεις πάνω κάτω) για περίπου 45 λεπτά. Αφήνω την μηλόπιτα να κρυώσει και την αναποδογυρίζω σε μια μεγάλη πιατέλα.
Το σερβίτσιο της φωτογραφίας είναι δώρο από τον γάμο των γονιών μας!!!
Υπέροχη, πανεύκολη μηλόπιτα

My dear blogger, have a slice of this apple pie, please! I made it especially for you to placate you so that you stop getting on my nerves…You won’t let me leave any comments or when you allow me to, I appear as anonymous! Why, mydear? Isitthatyoudon’tlikemyname? You won’t let me connect to my blog…Why? Is it that you don’t like my recipes? I hope my dessert has an appeasing effect on you and you stop playing tricks on me.

This year I have made so many different applepies, some were good, others mediocrebut this one is the onlyone I made twice. It is a version of a recipe my sweet sister Sofia has given me.

 

Do try it! It is very yummy. Many kisses!!!
Υπέροχη, πανεύκολη μηλόπιτα Ingredients:
For the dough:
3 eggs
¾ cupsugar
1 cupallpurposeflour
2 Tbsp baking powder
5gr. Vanilla powder
1 apple, finely diced
For the base:
3 Tbspbutter
3 Tbspcinnamon
1/2 cup sugar
2 apples, cutinslices
Directions:
Meltinatartpan (24cm) butter, sugarandcinnamon in the oven. Lay the apple slices over the melted mixture. Inabowlbeateggsandsugaruntilfluffy, addvanillapowder, flourandbakingpowderstirringsoftly with a rubber spatula. Add the apple finelydiced. Pour dough over the apples andbakein preheated oven at 140 Cº forabout 45 minutes. Let cool and thenturn the tart upside down on a platter.
Υπέροχη, πανεύκολη μηλόπιτα

 

42 Comment

  1. λοιπον. το πρωτο πραγμα που προσεξα ηταν το σερβιτσιο και ηθελα να το πω. τι ωραιο που ειναι!!!!
    μετα διαβασα την συνταγη. ομορφη επισης.
    καλη σας μερα!

  2. YES!! Exactly! What is going on with the comments??? Same complaint! Love your recipe though! I am just passing on your email address to another blogger who is looking for a good moussaka recipe – thought you cld probably help!

    Claudia

  3. Ααααχχχ, εγώ κάτι τυροπιτάκια του έφτιαξα σήμερα, αλλά αυτός δεν συγκινείται με τίποτα, ελπίζω να γλυκάθηκε με την υπέροχη μηλόπιτά σου και να σταμάτησε τα νάζια!!
    Το σερβίτσιο άπαιχτο!!!!
    Θα πρέπει να … βουτήξω ένα παρόμοιο που έχει η μαμά μου;-)
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

  4. Ααααααχ! για τη μηλόπιτα που είναι υπέροχη… Ααααχ! για το σερβίτσιο που είχα παρόμοιο αλλά… έσπασε…υπέροχα όλα, όσο για τον blogger… νομίζω ότι αυτός έχει αποφασίσει να είναι αδιάφθορος και να συνεχίσει να μας σπάει τα νεύρα!!!! Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Φιλιάααα!

  5. Σ’ευχαριστώ παααααααααααααααααρα πολύ γιατί χάρη σε σένα ο (βλαμένος) ο μπόγκερ συνήλθε!!!! Είχα και εγώ όλα τα συμπτώματα που περιγράφεις σύν ότι δεν μπορούσα καν να μπω στο σπίτι μου! Μου είχε αλλάξει και…κλειδαριά!!! Τι άλλο να κάνω από…χιουμοράκι…

  6. Αυτό το κέρατο (μπλόγκερ) ούτε εξορκισμός δεν το πιάνει, όχι μηλόπιτα!!!
    Η οποία είναι ξελογιαστική και μόλις ξεκάνουν το κέηκ που τους έκανα μπαίνει στα άμεσα σχέδια!
    Φιλιά! Καλή εβδομάδα!!!

    Eφη

  7. O blogger κάνει κόλπα σε όλους μας!!! Η μηλόπιτα υπέροχη και με μια μπάλα παγωτό από πάνω….μιαμ μιαμ!!!
    ΛΙΛΑ

  8. Ωστε εσύ είσαι η αιτία που σήμερα όλα πηγαίνουν καλά με τον blogger;-)
    Με τέτοιο γλυκάκι είναι δυνατόν να μη τον καλοπιάσεις;
    Καλή εβδομάδα κοριτσάκια!

  9. La torta di mela e’ la torta che in un certo senso ci fa ritornare bambini….Ricordo quando mia mamma la preparava un odore che ancora ricordo….
    Grazie per il commento e complimenti, e’ un classico che non va mai fuori moda!!!!!!
    Che bei piattini e tazze,io adoro il blu’
    Buona vita ebuona cucina!!!

  10. Ένα κομματάκι να είχα δεν ήθελα τίποτα άλλο!! τώρα τι θέλει ο blogger δεν μπορώ να καταλάβω.
    Συνέχεια με βγάζει ανώνυμη σήμερα στα σχόλια.
    Φιλιά, καλημέρα

  11. Καλησπέρα ! Στην ζύμη δεν βάζεις καθόλου βούτυρο ?Φαντάζομαι ότι έτσι θα γίνεται σαν ζυμάρι τάρτας.Έκανα και γω μια παραλλαγή χτες , αλλά στη ζύμη έχει και βούτυρο, γάλα, κονιάκ και ξύσμα λεμονιού.Πάντως εμφανισιακά είναι καταπληκτική.

  12. Αδιάφθορος ο μπλογκερ, δεν λέει με τίποτα να επανέλθει στα κανονικά του…. αύριο θα του κάνω μπισκοτάκια!!!
    @ Κατερίνα: έχει βούτυρο (λίγο) μόνο στα μήλα της βάσης, η ζύμη γίνεται σχετικά ζουμερή λόγω των μήλων και είναι και «ελαφριά» αφού δεν έχει ούτε βούτυρο ούτε λάδι.
    Καλό σας βράδυ και αύριο έχει σούπερ αμαρτωλά και νόστιμα μπισκοτάκια