The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Νηστίσιμα αλμυρά μεσογειακά μάφιν
Κέικ - Μάφινς Ορεκτικά - συνοδευτικά

Νηστίσιμα αλμυρά μεσογειακά μάφιν

Print Friendly

For the recipe in English click here

Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι φίλοι κ φίλες! Σήμερα φτιάχνουμε υπέροχα αλμυρά μάφιν με μεσογειακό άρωμα! Είναι πεντανόστιμα, ελαφριά, ιδανικά για σνακ, μπουφέ, κολατσιό στο σχολείο/γραφείο. Είναι άλλη μια συνταγή που φτιάχτηκε ειδικά για το μενού των  γυμναστηρίων Holmes Place (θυμηθείτε τα πανεύκολα νηστίσιμα μάφιν σοκολάτα-πορτοκάλι)κ είναι μεγάλη η τιμή για εμάς να μας εμπιστεύτηκε μια τέτοια σπουδαία αλυσίδα!

Φιλάκια πολλά!

Νηστίσιμα αλμυρά μεσογειακά μάφιν - Vegan mediterranean muffins
Νηστίσιμα αλμυρά μεσογειακά μάφιν

Υλικά για 12 Muffins:
2 φλ. αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
½ φλ. ηλιέλαιο
1 φλ. γάλα σόγιας
2 κ.γ. πελτές ντομάτας
1 κ.σ. κοπανισμένος λιναρόσπορος+3 κ.σ. νερό
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ μικρή πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
6 λιαστές ντομάτες, ταμποναρισμένες σε χαρτί κουζίνας κ ψιλοκομμένες
4 κ.σ. ελιές σε φετάκια, ξαλμυρισμένες
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
2 κ.σ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
Μια τσιμπιά αλάτι – λίγο πιπέρι
1 κ.σ. ρίγανη

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε το λιναρόσπορο με 3 κ.σ. χλιαρό νερό. Το αφήνετε στην άκρη. Σε άλλο μπολ βάζετε το αλεύρι, το baking powder, το αλατοπίπερο, τη σκόνη σκόρδου, τη ρίγανη και τη διατροφική μαγιά. Ανακατεύετε. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το γάλα, το ηλιέλαιο, τον πελτέ, το μείγμα νερού – λιναρόσπορου και τα χτυπάτε με τον αυγογδάρτη ώσπου να ενωθούν. Ρίχνετε το μείγμα των υγρών σε αυτό των στερεών και ανακατεύετε καλά. Στο τέλος προσθέτετε την πιπεριά, το κρεμμύδι, τη λιαστή ντομάτα και τις ελιές κ ξανά ανακατεύετε.  Μοιράζετε το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης κ πασπαλίζετε με παπαρουνόσπορο κ σουσάμι (προαιρετικά). Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 20 λεπτά. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα βάζετε σε σχάρα και τα ξεφορμάρετε όταν κρυώσουν.

Νηστίσιμα αλμυρά μεσογειακά μάφιν - Vegan mediterranean muffins
Νηστίσιμα αλμυρά μεσογειακά μάφιν

 

13 Comment

  1. Φαινονται τοσο υπεροχα κ τοσο ευκολα!!! Παρεπιπτοντως τα μαφιν μου περιοριζουν (ετσι θελω να πιστευω..μηπως οχι?) τις ποσοτητες που τρωω..γιατι μετρας 1ο μαφιν, πας στο 2ο μαφιν, 3ο μαφιν στοπ-..για την ωρα…Οποτε, καλη μου Λενια παρακαλω πολυ σε ενα ταπερακι κ τα 5 υπεροχα κεραμιδι μαφινς των φωτο (ε πως? μονο τα 3? οχι οχι) κ μ’ενα περιστερι μου τα στελνεις!! :-) Ευχαριστω πολυ!! χχιχιχιχιχιχιχ Πολλα φιλακια!!

  2. Για άλλη μία φορά, μια συνταγή που θα έχει σίγουρη επιτυχία!
    Μια ερώτηση μόνο: δεν μου αρέσουν κάθολου οι λιαστές ντομάτες. Με τι θα μπορούσα να τις αντικαταστήσω ή μπορώ απλά να τις παραλείψω?

  3. Καλημέρα σας, ετοιμάζομαι να κάνω και αυτή την καταπληκτική συνταγή σας και θέλω μια διευκρίνιση: στις φωτογραφίες τα μαφίνς μοιάζουν να έχουν παπαρούνοσπόρο, έτσι δείχνει ο λιναρόσπορος όταν κοπανιστει; Κι επίσης -είμαι άσχετη, ειναι ολοφάνερο!- κοπανισμένο τον αγοράζουμε ή βάζουμε εμείς τους σπόρους του στο γουδι; Ευχαριστωωωω!

    1. Μυρτούλα μας γλυκιά, καλή σου μέρα! Έχεις δίκιο, δεν διευκρινίζουμε με τι είναι πασπαλισμένα τα μάφιν. Θα το συμπληρώσουμε! Είναι όντως παπαρουνόσπορος. Ο λιναρόσπορος πωλείται κοπανισμένος. Δεν μπορείς να τον κοπανήσεις στο γουδί. Αν τα φτιάξεις, περιμένουμε εντυπώσεις!
      Φιλάκια πολλά!

  4. Τα έφτιαξα λοιπόν, ειναι πολύ νόστιμα και χορταστικά. Νομίζω μου έπεσε λιγο παραπάνω αλεύρι και η ζύμη βγήκε κολλώδης, γιαυτο παιδευτηκα κάπως να τη βαλω στις θηκούλες. Κατα τα λοιπά, τα γνωστά: την επόμενη μερα δεν είχε μείνει ούτε ψίχουλο… Μπράβο σας!

    1. Η διατροφική μαγιά είναι διαφορετικό προϊόν από τη μαγιά μπύρας ή τη μαγιά που χρησιμοποιείται στην παρασκευή ζύμης. Περιέχει περίπου 50% πρωτεΐνη και είναι νοστιμότατη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αντί για τυρί στα μακαρόνια, σε σαλάτες κ γενικά υποκαθιστά το τριμμένο τυρί σε όσους το αποφεύγουν.
      Φιλάκια πολλά!

      Κοίτα κ τον σύνδεσμο αυτόν για περισσότερες πληροφορίες!
      http://veganhellas.gr/51-nutritional-yeast.html