Σε αυτή την ανάρτηση είχα ένα πρόβλημα με τις ετικέτες…. Είναι ορεκτικό αλλά τρώγεται και ως κυρίως πιάτο, είναι και για μπουφέ αφού κόβεται εύκολα και είναι το ίδιο νόστιμο είτε το φας ζεστό είτε κρύο. Θα μπορούσες να το πεις μια διαφορετική τάρτα ή μια διαφορετική πίτα, αλλά σίγουρα ήταν ένα άδειασμα ψυγείου για εμένα. Άνοιξα το ψυγείο, είδα κάτι φέτες του τοστ που περίμεναν υπομονετικά, γιατί αφού έφτιαξα την προηγούμενη εβδομάδα τις δικές μου, αρνούμαι να φάω του εμπορίου, στην αρχή σκέφτηκα ότι θα τις φάνε οι κότες, αλλά κρίμα δεν είναι;;; Το γιαούρτι το είχε ανοίξει η Λένια για ένα γλυκάκι που έκανε, και αυτό οι κότες θα το έτρωγαν αφού γιαουρτάκι αρνούμαι πεισματικά να φάω!!!! Οπότε όπως καταλαβαίνετε οι κότες έμειναν νηστικές και εμείς απολαύσαμε αυτό το πεντανόστιμο φαγάκι.
Υλικά :
7 φέτες ψωμί για τοστ
1 μεγάλο φρέσκο κρεμμύδι
1 μικρή πράσινη πιπεριά
400γρ. σπανάκι καθαρισμένο
3 αυγά
200γρ γιαούρτι
λίγη παρμεζάνα
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση :
Ψιλοκόβω το φρέσκο κρεμμύδι, την πιπεριά, το σπανάκι και τα σοτάρω σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτω λίγο νερό (1 φλυτζάνι μικρό) και το αφήνω μέχρι να πιει όλο το νερό. Αποσύρω από την φωτιά. Αλατοπιπερώνω. Λαδώνω λίγο ένα μικρό ταψάκι και απλώνω τις φέτες του τοστ, σε ένα μπωλ ανακατεύω τα δύο αυγά μαζί με 4 κσ γιαούρτι, προσθέτω λίγο πιπέρι και ανακατεύω με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στην συνέχεια ρίχνω το μείγμα αυτό πάνω από τις φέτες του τοστ, να πάει παντού. Έπειτα προσθέτω το μείγμα από το τηγάνι. Χτυπάω πάλι ένα αυγό μαζί με το υπόλοιπο γιαούρτι, ρίχνω πιπεράκι και ανακατεύω να ομογενοποιηθεί. Ρίχνω το μείγμα αυγού γιαουρτιού πάνω από το σπανάκι. Τέλος ρίχνω στο ταψάκι μου την τριμμένη παρμεζάνα, να πάει παντού. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, σε αέρα, στους 195 βαθμούς για 20 λεπτά.
This post gave me a hard time as far as its taggs are concerned! It is an appetizer but you can serve it a main course too! It is easily cut, so you could serve it in a buffet. Whether it is warm or cold it is delicious. We can call it a different tart or pie…For me it was certainly a way to use up things left in the fridge. There were some toast bread slices (that were not consumed since I have made my own last week). It was a shame for them to end up in my hens stomach! There was also some yoghurt left…So I improvised this tart-pie which proved to be really tasty!
Ingredients :
7 slices of toast bread
1 big scallion
1 small green pepper
400gr. spinach
3 eggs
200gr. yoghurt
parmesan
olive oil
salt and pepper
Finely chop scallion, pepper,spinach and saute all these ingredients in a frying pan with a little olive oil. Add a small cup of water and let cook until liquid is evaporated. Remove from heat and season with salt and pepper. Grease a small baking pan and place the slices of toast bread. In a bowl combine 2 eggs with 4Tbsp yoghurt, season with pepper and stir well with a fork. Spread this mixture on the toast bread. Then add the spinach mixture. Beat 1 egg with the remaining yoghurt and mix well. Pour this mixture on the spinach layer. Finally sprinkle with grated parmesan. Bake in preheated oven at 195 C for 20 minutes.
Qué pinta, qué pinta..!!! es impresionante!!
Τι καταπληκτική ιδεά…..θα δοκιμαστεί αύριο κιόλας!!!
bell’idea! complimenti!
Και άφησες τελικά τις κότες νηστικές!!χαχαχαχα
Τα παιδιά μου όταν ήταν μικρά στο χωριό τάιζαν τις κότες με σοκολάτα φράουλες αυγό κρυφά από τη γιαγιά να μη φωνάζει!!
Κι εμένα μου περισσεύει ψωμί τέτοιο θα δοκιμάσω.
Πολλά φιλιά ιδιαίτερα στη Χαρούλα.
Deve essere favolosa!! bravissima mi piace troppo da fare!!
baci anna
Σαν ταρτούλα, αλλά πιο ελαφριά λόγω της χρήσης ψωμιού αντί για την κλασική ζύμη! Ωραία υλικά, φαίνεται νοστιμότατη! Φιλιά
Πολύ νόστιμη ιδέα αυτή η τάρτα. Μ΄αρέσει.
Μου έδωσες ιδέα με κάτι απομεινάρια ψυγείου και μαζί με αυτά υπάρχουν μερικές φέτες ψωμιού “λαστιχένιου”!
Απόψε αυτοσχεδιάζουμε!
Ζ.
Μα τι τέλεια ιδέα το σπανακοτοστ!!
Μανουσίνα μου γειά σου! Στο παρακάτω link σε περιμένουν 2 βραβειάκια
http://eri-captaincook.blogspot.com/p/tell-me-something-about-you-awards.html
Φιλάκια
Ωραία συνταγή!
Σου στέλνω βραβείο. Αν θέλεις περνάς και το παίρνεις!
Την καλησπέρα μου!
Τέλεια συνταγή manousina μου και εύκολη!! Γεια στα χέρια σου!!! Σου έχω βραβείο,πέρασες να το πάρεις;;; Φιλιά
Very tasty with spinach I love;)
Dear Lenia, This is a perfect meal with a beautiful side salad. I would absolutely love this. Blessings to you my friend. Catherine xo
Yummmmmm! I would like a huge slice of this.
Quanto mi piace!!!! GNAMMMMMMM
copio la ricettina ;))
Θα φροντίσω να περισσέψει ψωμί, για να ακολουθήσω την υπερπαραγωγή που μας δίνεις!!
Ευχαριστώ!
Καλημέρα από τον Βορρά….
πολύ ωραια ιδεα!
Κι ας δυσκολευτηκες με τον… προσδιορισμο!
Δεν θα το πιστέψεις Μανουσίνα!!αλλά έχω ακριβώς τα ίδια υλικά και δεν ξέρω τι να τα κάνω, ψέματα τώρα ξέρω τι θα τα κάνω!!αμέσως μόλις γυρίσω στο σπίτι.
Φιλιά πολλά
una bellissima idea quella di sfruttare il pane avanzato per un tortino salato. Ti copierò! Un bacione e a presto
Mi ricordi mia nonna era una cosa che faceva sempre…mi hai riaperto un cassettino del passato…ha un aspetto delizioso…
Grazie per il commento e buona vita!!!!
Καλέ δώσε κάτι και στις κότες να μας κάνουν αυγουλάκια να φάμε!!! Πολύ όμορφη η ιδέα σου!!! φιλιά!!!
Ωωωωω!!
Μ’ αρέσει πολύ η ιδέα του σπανακο-τοστ!!!
Φιλάκια, καλό βράδυ!
δεν μιλάω για την ιδέα σου…
απ’ οτι καταλαβαίνω από τα υλικά πρέπει να έγινε καταπληκτικό…
αλλά…σπανακο-τόστ…???λολ
ακόμα γελάω με τα βαφτίσια…
φιλιά πολλά πολλά…-:))
What a fantastic recipe, dear!!! I like it very much… Also I like your blog-new look!!! Many, many kisses
Μια χαρά το βρίσκω το σπανακότοστ ως τίτλο γιατί είναι σαφώς πολύ κοντά στην πραγματικότητα.
Είναι ωραίος τρόπος για να καταναλώνεις διάφορα υλικά που σου ξεμένουν και αυτό κάνει την δημιουργία σου ακόμη νοστιμότερη καλή μου!
complimenti che bella fantasia che hai avuto!!!!molto bella questa torta salata
love this…looks yummmmmmmmmylicious..;)
Tasty Appetite
Ο τίτλος από μονος του είναι καταπληκτικός. Σπανακοτόστ.. Ευφάνταστο.
Μπράβο Μανουσίνα. Πολύ μου άρεσε η αξιοποίηση του ψωμιου που μένει στο ψυγείο και που στο τέλος το πετάμε
Καλό σ/κ
I’ve always loved these flavors – these sounds amazing and I think everyone in the family with love it – so thank you!
Mary x
Le ricette migliori sono quelle inventate ed improvvisate con quello che si ha in casa, bella idea!!!!
Apla exairetiko!!!2 apo ta paidakia pou to fagane os apogeymatino den eixane faei pote spanakopita!!oi megaloi …tous ekana 2o tapsi..bravo katapliktiko
Eva Gk
Πόσο χαίρομαι που σας αρέσει!!!!
This is a very creative recipe and I love it!!! Un beso from USA 🙂
Myriam
Das ist genau das richtige für mich, ich nehme das Rezept mit ;o))
LIebe Grüße,
Irène