The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Κυρίως πιάτο Όσπρια Σαλάτες

Σαλάτα με πλιγούρι και ρεβύθια -Bulgur chickpea salad

Print Friendly
 P1012188

Όσπρια: μια τροφή τόσο νόστιμη και θρεπτική! Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να τα τρώμε σαν σούπα. Αποτελούν όμως μια εξαιρετική βάση για σαλάτα. Βρασμένα al dente, αναμεμειγμένα με ό,τι τραβάει η όρεξή σας, μπορούν να μεταμορφωθούν σε ένα υπέροχο πιάτο σαν αυτό που σας προτείνω σήμερα!  Μπορεί να σερβιριστεί και ως σαλάτα και ως κυρίως. Ο συνδυασμός οσπρίου και δημητριακού είναι άκρως θρεπτικός, γιατί μας δίνει πρωτεΐνη ισάξια με το κρέας, όπως σας έχω ξαναπεί. Η προσθήκη των μυρωδικών κάνει το πιάτο αρωματικό.Αυτή η Σαλάτα με πλιγούρι και ρεβύθια διατηρείται ωραιότατα στο ψυγείο για 3 μέρες.

Σαλάτα με πλιγούρι και ρεβύθιαΥλικά:
4 φλιτζ. βρασμένα ρεβύθια
1 φλιτζ. πλιγούρι
2 φλιτζ. ζωμός λαχανικών
1 κρεμμύδι
δεντρολίβανο
μαντζουράνα
ρίγανη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμός 1 λεμονιού
αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζω το νερό με τον κύβο και όταν βράσει, ρίχνω το πλιγούρι, το κρεμμύδι, τη μαντζουράνα και το δεντρολίβανο.Αποσύρω από τη φωτιά όταν το πλιγούρι έχει απορροφήσει όλο το νερό. Σε μια πιατέλα βάζω τα βρασμένα ρεβύθια, το πληγούρι, λίγο ωμό κρεμμύδι (προαιρετικά) και πασπαλίζω με τη ρίγανη και το πιπέρι. Ανακατεύω καλά. Σε μπωλάκι χτυπώ το λεμόνι με το λάδι και περιχύνω τη σαλάτα. Τη δεύτερη φορά που το έφτιαξα, έβαλα και 1 κ.σ. δυνατή μουστάρδα στη σάλτσα κι έγινε εξαιρετικό. Καλή σας όρεξη!

Σαλάτα με πλιγούρι και ρεβύθια

I am a big fan of legumes! They are so tasty and healthy! They can be used in so many different ways!In Greece the most common way is to make soups with them. But I think that they are ideal for salads too. This recipe is really packed with nutrients:chickpeas (legume)+bulgur (cereal)=great source of protein! Herbs make this frugal dish fragrant.You can have it as a salad or as a main.
Take care, my dear friends!

Σαλάτα με πλιγούρι και ρεβύθιαIngredients:
4 cups chickpeas, cooked
1 cup bulgur
2 cups vegetable stock
1 onion, chopped
rosemary
oregano
marjoram
4 Tbsp olive oil
juice of 1 lemon
salt and pepper


Directions:

In a pot bring vegetable stoc to a boil and add bulgur, onion, rosemary and marjoram. When bulgur absorbs all liquid, remove from heat. On a plate combine cooked chickpeas, bulgur, some extra raw onion slices (optional) and sprinkle with oregano and pepper. Mix well. Whisk olive oil with lemon juice and pour over salad. The second time I made it, I added mustard and it was wonderful! Buon appetito!

Σαλάτα με πλιγούρι και ρεβύθια

 

7 Comment