Δύσκολες μέρες περνάμε όλοι, σήμερα θα γκρινιάξω λίγο, 1717 € εφορία μου ήρθε γιατί έχουμε το θράσος να δουλεύουμε και οι δύο…. μας κρατάνε κάθε μήνα για εφορία και δεν φτάνουν …. Δεν μπορώ να το χωνέψω. Στους γονείς μου – χαμηλοσυνταξιούχοι που τολμούν να παίρνουν ένα νοίκι (πόσα νοίκια μέσα έχουν μπει- άλλο θέμα) 4000€. Χώρα παραλόγου…..
Πάει η γκρίνια, στα ευχάριστα: ξεκινήσαμε το ΣΚ που μας πέρασε τα μπανάκια. Η μικρή ξετρελάθηκε με την θάλασσα αλλά δεν ήθελε με τίποτα το σωσίβιο. Θα μπορούσε να κάτσει στην παραλία όλη μέρα και να παίζει με τα κουβαδάκια…. Τουλάχιστον η θάλασσα “μπορεί” να είναι δωρεάν, σε λίγο θα μας βάλουν φόρο στις βουτιές. Ουπς ξαναγκρίνιαξα. Εντάξει είχα μια δύσκολη μέρα στην δουλειά και κάπου πρέπει να ξεσπάσω η γυναίκα.
Σας δίνω συνταγούλα και πάω για βουτιά… σας φιλώ
Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτας
200γρ ανθότυρο
μια δόση μπεσαμέλ
κίτρινο τυρί για πασπάλισμα
λίγο βούτυρο για άλειμμα
πιπέρι
για την μπεσαμέλ :
50γρ βούτυρο
350 ml γάλα
40γρ αλεύρι
1 κρόκος αυγού
για την μπεσαμέλ:σε ένα κατσαρολάκι βάζω το βούτυρο και όταν λιώσει ρίχνω το αλεύρι, ανακατεύω και ρίχνω το γάλα, όταν ομογενοποιηθεί το κατεβάζω από την φωτιά και ρίχνω τον κρόκο, ανακατεύω καλά, προσθέτω αλάτι.
Παίρνω ένα ταψάκι ( εγώ χρησιμοποίησα ταψάκι μιας χρήσεως, το οποίο το έκοψα όταν η πιτούλα μου είχε κρυώσει και βγήκε πολύ όμορφη) και το αλείφω με λίγο βούτυρο για να μην κολλήσει το φύλλο. Στρώνω το φύλλο και δεν κόβω αυτό που περισσεύει αλλά το αφήνω να προεξέχει (να χύνεται) για να φτιάξω την κορνίζα μου.
Μέσα στην μπεσαμέλ ρίχνω το ανθότυρο, ανακατεύω, βάζω πιπεράκι και βάζω το μείγμα μου στο ταψάκι. Γυρίζω το φύλλο που περίσσεψε για να δημιουργήσω μια κορνίζα. Πασπαλίζω την πιτούλα μου με κίτρινο τυρί για να κάνει όμορφη χρυσή κρούστα.
1 puff pastry sheet
200gr.anthotiro (greek cheese similar to ricotta)
bechamel
yellow cheese (gouda) for sprinkling
butter for greasing
pepper
For the béchamel:
350 ml milk
40gr. flour
1 egg yolk
Grease a baking pan with butter. Lay the puff pastry sheet. Do not cut the remaing parts. You will use them to make your “frame”.
Combine bechamel with anthotiro mix well, season with pepper and empty the mixture into the baking pan. Turn the remaining parts of the puff pastry inwards in order to form a frame. Sprinkle with yellow cheese so that the pie gets a lovely golden touch!