The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Χωρίς κατηγορία

Πανεύκολη τούρτα μόκα – Mocha cake

Πανεύκολο γλυκό που μπορεί να το φτιάξει ο καθένας και να το φάνε όλοι!!! Το μόνο δύσκολο σε αυτή την συνταγή είναι ότι πρέπει να περιμένεις να κρυώσει η κρέμα για να το φας!!!

Υλικά:
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
3 κ.σ. στιγμιαίος καφές σε σκόνη
250 γρ. φυτική σαντιγύ
300 γρ ζαχαρούχο γάλα
250 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
1 φλ. γάλα εβαπορέ
τριμμένη σοκολάτα για διακόσμηση

Εκτέλεση:
Βάζω το ερμόλ στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον. Χτυπάω στο μίξερ το ερμόλ να αφρατέψει. Λιώνω σε μπεν μαρί την σοκολάτα. Όταν λιώσει η σοκολάτα προσθέτω το ζαχαρούχο και ανακατεύω καλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί.Προσθέτω ανακατεύοντας τον καφέ. Στην συνέχεια  προσθέτω λίγο λίγο το χτυπημένο ερμόλ, ανακατεύοντας καλά. Η κρεμούλα μας είναι έτοιμη. Βουτάω μέσα στο εβαπορέ τα πτι μπερ, προσοχή ίσα που τα βρέχω, δεν θέλω να μαλακώσουν.
Συναρμολογώ ή σαν τούρτα ή σε ατομικά μπολ-ποτήρια, μια στρώση μπισκότο, μια στρώση κρέμα, μια στρώση μπισκότο, άλλη μια στρώση κρέμα. Το αφήνω στο ψυγείο για να δέσει καλά (θέλει σίγουρα 3 ώρες). Διακοσμώ με τριμμένη σοκολάτα. Εγώ έβαλα φλοίδες κακάου (από το Sweet Alchemy) – cocoa nibs που μου έκανε δώρο η γλυκιά μας Αθηνούλα (Sugar Buzz).
Ακόμα μπορείτε να φτιάξετε σκέτη την κρεμούλα και να την σερβίρετε σε ατομικά μπωλάκια ή όμορφα ποτήρια.

Today I have got something yummy for you! A delicious dessert which is simple to make and easy to be devoured! You have to be patient though, because you cannot eat it unless the cream gets cool!
Ingredients:
225gr. Petitbeurrebiscuits
3 Tbspinstantcoffee
250gr.vegetable cream
300ml sweetened condensed milk
250gr. Whitechocolate
1 cupevaporatedmilk
Gratedchocolatefortopping
Directions:
Put the vegetable cream can in the fridge at least for an hour. Inafoodprocessorbeatthe cream until fluffy. Meltchocolateover hot water. Then add the condensated milk and stir with a spatula until well incorporated. Add coffee and keep stirring. Now add gradually the beaten vegetable cream and stir.The next step is to dip the biscuits into the milk. Be careful not to leave them in the milk because they will get soft.
Assemble in layers either as if it were a cake or in individual bowls/glasses, that is 4 layers (biscuits, cream, biscuits,cream). It has to stay in the fridge at least for 3 hours before serving. Top with grated chocolate. I used cocoa nibs, a present by a sweet food blogger.
You can prepare only the cream and serve it in individual bowls or nice glasses and you will
 have a sweet treat ready!
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1.076 times, 1 visits today)

28 Comment

  1. Λαχταριστη τουρτα θα την δοκιμασω αλλα τι ειναι το ερμολ?Κοριτσια γιατι δεν βαζετε τα υλικα σε φωτο, για μας του εξωτερικου? Πολλες καλημερες ‘J Καναδεζα’

  2. Αγαπητή Καναδέζα, μπορεί να μην βάζουμε φωτογραφίες από τα υλικά αλλά είμαστε εδώ για κάθε απορία !!!! Το ερμόλ είναι φυτική σαντιγύ, ένα κουτί είναι 250 γραμμάρια.
    Πολλά φιλιά

  3. manousina ,φαίνεται υπέροχη (και ευκολη) !θέλω μόνο να ρωτήσω , ειναι πολύ γλυκεια η κρέμα???(σοκολάτα και ζαχαρούχο ????) θέλω να το φτιάξω αυριο για την κόρη μου αλλα αν ειναι διαίτερα γλυκια η κρέμα ..δεν θα της αρέσει!!!για πές….
    φιλιά!!!

  4. πολυ καλη η κρεμα μου βγηκε!!!απλα μια διευκρινιση για την επομενη φορα που θα το ΞΑΝΑφτιαξω..οταν λες 3κ.σ. νες εννοεις αραιωμενο σε νερο μηπως?γιατι το εβαλα στο μιγμα σκονη και δν διαλυοταν με τιποτα τα κομματακια του καφε!!μου βγηκε το χερι να ανακατευω και στο τελος περασα την κρεμα στο σουρωτηρι κ ολα οκ!!ευχαριστω πολυ!!αννα εδω!

    1. Άννα μου χαίρομαι που σου άρεσε. Εννοώ καφέ, αλλά σε σκόνη όχι σε κόκκους. Ο νεσκαφέ βγαίνει έτσι στην πολύ μεγάλη συσκευασία ή μπορείς να τον πάρεις από καφεκοπτείο ή μίνι μάρκετ χύμα. Ή να το τρίψεις στο μπλέντερ ή σε γουδάκι. Να είσαι καλά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *