Πανεύκολο γλυκό που μπορεί να το φτιάξει ο καθένας και να το φάνε όλοι!!! Το μόνο δύσκολο σε αυτή την συνταγή είναι ότι πρέπει να περιμένεις να κρυώσει η κρέμα για να το φας!!!
Υλικά:
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
3 κ.σ. στιγμιαίος καφές σε σκόνη
250 γρ. φυτική σαντιγύ
300 γρ ζαχαρούχο γάλα
250 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
1 φλ. γάλα εβαπορέ
τριμμένη σοκολάτα για διακόσμηση
Εκτέλεση:
Βάζω το ερμόλ στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον. Χτυπάω στο μίξερ το ερμόλ να αφρατέψει. Λιώνω σε μπεν μαρί την σοκολάτα. Όταν λιώσει η σοκολάτα προσθέτω το ζαχαρούχο και ανακατεύω καλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί.Προσθέτω ανακατεύοντας τον καφέ. Στην συνέχεια προσθέτω λίγο λίγο το χτυπημένο ερμόλ, ανακατεύοντας καλά. Η κρεμούλα μας είναι έτοιμη. Βουτάω μέσα στο εβαπορέ τα πτι μπερ, προσοχή ίσα που τα βρέχω, δεν θέλω να μαλακώσουν.
Συναρμολογώ ή σαν τούρτα ή σε ατομικά μπολ-ποτήρια, μια στρώση μπισκότο, μια στρώση κρέμα, μια στρώση μπισκότο, άλλη μια στρώση κρέμα. Το αφήνω στο ψυγείο για να δέσει καλά (θέλει σίγουρα 3 ώρες). Διακοσμώ με τριμμένη σοκολάτα. Εγώ έβαλα φλοίδες κακάου (από το Sweet Alchemy) – cocoa nibs που μου έκανε δώρο η γλυκιά μας Αθηνούλα (Sugar Buzz).
Ακόμα μπορείτε να φτιάξετε σκέτη την κρεμούλα και να την σερβίρετε σε ατομικά μπωλάκια ή όμορφα ποτήρια.
Καλά, ένα έχω να πω μ ο ν α δ ι κ ή!!! Τέλεια και θεϊκή!!! Πολλά φιλιά!
Λαχταριστη τουρτα θα την δοκιμασω αλλα τι ειναι το ερμολ?Κοριτσια γιατι δεν βαζετε τα υλικα σε φωτο, για μας του εξωτερικου? Πολλες καλημερες ‘J Καναδεζα’
YUm! I want a huge slice.. NOW!
Αγαπητή Καναδέζα, μπορεί να μην βάζουμε φωτογραφίες από τα υλικά αλλά είμαστε εδώ για κάθε απορία !!!! Το ερμόλ είναι φυτική σαντιγύ, ένα κουτί είναι 250 γραμμάρια.
Πολλά φιλιά
Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση .Μακρινα φιλακια. Καναδεζα.
Μούρλια,η τούρτα σου!!Με υλικά που έχουμε στο ντουλάπι και χωρίς πολλά πολλά μπερδέματα!!!Σίγουρα θα την απολαύσουμε!!
γεύση από μαμά…μμμμμμμ…-:))
Υπέροχη!
“Άνοιξα” την πρώτη φώτο και η κρέμα φαίνεται απίστευτα λαχταριστή!!
come resistere a questa delizia??!! complimenti cara!buona giornata!
This looks nice and easy 🙂
ciao
A.
oh my, so simple and delicious 🙂
Απλά τέλεια!!! Και λατρεύω τη μόκα!! Ευχαριστούμε!
tentatrice! come si fa a resistere? buona giornata, un abbraccio…
Πολύ ωραίο! Τόσο εύκολο και τόσο νόστιμο!
manousina ,φαίνεται υπέροχη (και ευκολη) !θέλω μόνο να ρωτήσω , ειναι πολύ γλυκεια η κρέμα???(σοκολάτα και ζαχαρούχο ????) θέλω να το φτιάξω αυριο για την κόρη μου αλλα αν ειναι διαίτερα γλυκια η κρέμα ..δεν θα της αρέσει!!!για πές….
φιλιά!!!
Ριρή μου είναι αρκετά γλυκιά, δεν θα το συνιστούσα να το φτιάξεις για άνθρωπο που δεν αγαπάει τα “γλυκά” γλυκά!!!
ευχαριστώ καλή μου για την αμεση απάντηση!!!Φιλιά!
Un dolce golosissimo e adatto al caldo!!! un abbraccio
Να φέρω το κουταλάκι μου παρέα;
Μπας και περίσεψε κανένα κομματάκι…
Davvero golosa! Un abbraccio.
This looks so simple but good. Off to the cupboard to see what I am missing to make this great dessert
gia sas emena mou aresei para poli na mageireuo telia sintagi..
πολυ καλη η κρεμα μου βγηκε!!!απλα μια διευκρινιση για την επομενη φορα που θα το ΞΑΝΑφτιαξω..οταν λες 3κ.σ. νες εννοεις αραιωμενο σε νερο μηπως?γιατι το εβαλα στο μιγμα σκονη και δν διαλυοταν με τιποτα τα κομματακια του καφε!!μου βγηκε το χερι να ανακατευω και στο τελος περασα την κρεμα στο σουρωτηρι κ ολα οκ!!ευχαριστω πολυ!!αννα εδω!
Άννα μου χαίρομαι που σου άρεσε. Εννοώ καφέ, αλλά σε σκόνη όχι σε κόκκους. Ο νεσκαφέ βγαίνει έτσι στην πολύ μεγάλη συσκευασία ή μπορείς να τον πάρεις από καφεκοπτείο ή μίνι μάρκετ χύμα. Ή να το τρίψεις στο μπλέντερ ή σε γουδάκι. Να είσαι καλά.
γεια σας το τσερκι για την τουρτα ποσα εκατοστα πρεπει να ειναι?
Θώμη μου, το τσέρκι πρέπει να είναι 24cm. Καλή επιτυχία κ πολλά φιλιά!
Για ποσα ατομα ειναι?να φανταστω για πυρεξ αν δεν γινει σε σχημα τουρτας?
Επειδή η συνταγή είναι πολύ παλιά στο περίπου σου λέω ότι είναι για 8-10 άτομα. Φιλάκια πολλά πολλά!!!