The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Κυρίως πιάτο Ορεκτικά - συνοδευτικά

Οι πατάτες της Μεγάλης Παρασκευής

Print Friendly
Οι πατάτες της Μεγάλης Παρασκευής
Οι πατάτες της Μεγάλης Παρασκευής

Την Μεγάλη Παρασκευή συνηθίζεται, ακόμα και αυτοί που δεν νήστεψαν την Σαρακοστή, να μην τρώνε λάδι.  Μια πρόταση λοιπόν για όσους δεν θέλουν να φάνε λάδι ή για όσους θέλουν να φάνε πατάτες που να μοιάζουν με τηγανιτές χωρίς όμως τις θερμίδες τους.

Οι πατάτες της Μεγάλης Παρασκευής
Οι πατάτες της Μεγάλης Παρασκευής
Υλικά:
Πατάτες
Ρίγανη
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβω τις πατάτες, όπως θα τις έκοβα άμα τις τηγάνιζα. Απλώνω στο ταψί μου λαδόκολλα και βάζω σε αυτήν τις πατάτες. Ανακατεύω ρίγανη, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και όποιο άλλο μπαχαρικό αγαπάω και ρίχνω αυτό το μείγμα πάνω στις πατάτες. Ψήνω για 35 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα. Η γεύση τους είναι πολύ ωραία και αποτελούν την ελαφριά έκδοση των τηγανιτών πατατών!
UPDATE:  Το κλαράκι που στολίζει το πιάτο είναι από το δέντρο του Ιούδα ή αλλιώς κουτσουπιά ή κερκίδα!!!!!

Οι πατάτες της Μεγάλης Παρασκευής
Οι πατάτες της Μεγάλης Παρασκευής

30 Comment

  1. Lenia, queste patate sono davvero buone,in più ci aiutano a tenere la linea per l’estate. il segreto sta proprio nell’usare le giuste spezie, come hai fatto tu. Complimenti! Volevo chiederti: ma il ramo con i fiori rosa è il ramo di cercis siliquastrum (in italia consciuto come l’albero di giuda)? Lo so perchè l’ho messo nel mio giardino. Buona notte

  2. Καλή ευκαιρία να τις δοκιμάσω! Συνήθως φακές αλάδωτες μαγειρεμένες από την προηγούμενη ή σαλάτα με πατάτες βρασμένες, ντομάτα μπόλικη με ξυδάκι! Μάλλον θα τις φτιάξω!

  3. Mόλις βρήκα τι θα τους φτιάξω τη Μ. Παρασκευή. Τις φτιάνω έτσι αλλά με ελάχιστο λάδι. Δεν έχω δοκιμάσει χωρίς λάδι αλλά μάλλον ήρθε η ώρα

  4. Νοστιμες πατατούλες. Χωρίς λάδι δεν τις έχω δοκιμάσει. Σίγουρα θα είναι πολύ γευστικές με όλα τα μυρωδικά.

    Καλή Ανάσταση με υγεία
    Φιλιά

  5. Ciao Lenia!Ricambio con piacere la visita e ti ringrazio tanto, è bello trovare appoggio!!Sono ancora all’inizio :)
    Queste patate sono così invitanti…Mmmm che bontà!!
    Un bacione e alla prossima!
    (Mi sono iscritta anch’io al tuo blog 😉 )

  6. Buon giorno a tutte!Grazie dei complimenti!E Buona Pasqua,carine:)))
    @Cara Elena,anche in Grecia chiamiamo questo fiore albero di giuda o koutsoupia!E bellissimo!Amo il suo colore vivace!

    @Mila,benvenuta al nostro blog!A presto,cara:)))

  7. Νόστιμες οι πατατούλες, υπέροχες για τη Μεγάλη Παρασκευή… Μανουσίνα και Λένια σας εύχομαι ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ με υγεία και όοοο,τι άλλο επιθυμείτε!! Πολλά φιλιά!