The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Χωρίς κατηγορία

Κέικ χωρίς αλεύρι αλλά με γεύση – A flourless, yet tasteful cake

DSCN2528

Άλλο ένα κέικ!!!!! Την λόξα που έχω να μην πετάω τίποτα πρέπει να την έχετε καταλάβει… Στην τροφοθήκη είχαν ξεμείνει πολλά μπισκότα μιράντα, καθώς η Χαρά δεν τα τρώει πια. Έπρεπε κάτι να τα κάνω. Και τα μιράντα πήραν την θέση του αλευριού στο κεϊκάκι μου. Έγινε ένα πολύ νόστιμο και μυρωδάτο κέικ. Δοκιμάστε το !!!



Υλικά:
3 αυγά
200γρ ζάχαρη
250γρ μπισκότα μιράντα
150γρ βούτυρο
1κσ μπέικιν
105γρ πραλίνα φουντουκιού
(100γρ φουντούκια, 50γρ ζάχαρη κρυσταλλική)
100γρ κουβερτούρα


Εκτέλεση:
Χτυπάω στο μίξερ την ζάχαρη με το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτω, χτυπώντας, ένα ένα τα αυγά. Στο μπλέντερ κάνω σκόνη τα μπισκότα και μέσα στην σκόνη ρίχνω και το μπέικιν. Με μια μαρίζ ρίχνω και ανακατεύω την σκόνη από τα μπισκότα στο μείγμα από τα αυγά την ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Για την πραλίνα φουντουκιού οδηγίες θα βρείτε στην τούρτα Ωδή στο φουντούκι . Προσθέτω και την κρέμα-πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύω καλά. Χτυπάω την κουβερτούρα στο μπλέντερ να γίνει περίπου σαν σκόνη και την ενσωματώνω στο μείγμα μου. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα, για το μεγάλο κέικ χρειάστηκαν 60 λεπτά, μόνο που μου άρπαξε λιγάκι θα έπρεπε να το είχα σκεπάσει με αλουμινόχαρτο το τελευταίο τέταρτο του ψησίματος, ενώ για το μικρό 30 λεπτά Η μέθοδος με το μαχαίρι ή την οδοντογλυφίδα, με τα οποία τρυπάτε το κέικ και όταν βγει χωρίς υγρασία είναι έτοιμο, είναι πάντα αλάνθαστη.
Φάτε ένα κομμάτι με ένα ποτήρι κρύο γάλα!!!! δεν υπάρχουν λόγια!!!!

Another cake! I guess you have already noticed that I do not want to waste anything… So, when my daughter was not fond of petit beurre anymore, there were many of them left in a cupboard. I should use them in some way! I decided to make a cake and replace the flour with these biscuits. The cake turned out to be wonderful! Try it!

Ingredients:
3 eggs
200gr. sugar
250gr. petit beurre
150gr. butter
1tsp baking powder
150gr. hazelnut praline
(100gr. hazelnuts, 50gr. sugar)
100gr. bitter chocolate




Directions:
Beat sugar and butter (at room temperature) in the mixer until fluffy. Add eggs one by one. Combine biscuits crumbs with baking powder. Combine biscuits crumbs with the egg mixture until all ingredients are well incorporated. Directions about the hazelnut praline you can find here(Ode to hazelnut). Add hazelnut praline and stir well. Process dark chocolate in a food processor until powdered and combine it with the mixture.

Bake in preheated oven at 180 C. The baking time for the big cake was 60 minutes(the bad thing is that I should have covered it with foil the last 15 minutes) and for the small one 30 minutes. The method with the toothpick inserted into the centre of the cake coming out clean is the best.
It is ideal with a glass of milk!

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 627 times, 1 visits today)

49 Comment

  1. Λοιπόν το γλυκό φαίνεται τέλειο και είναι όντως πολύ καλή λύση… Αλλά εγώ ξετρελάθηκα με όλα τα πουά γύρω τριγύρω!! Πιατάκια, πετσετάκια, κουταλάκια μέχρι και το καλαμάκι ζήλεψα!! Πανέμορφα

  2. Εχω βάλει κι εγώ μια συνταγή για κέικ μπισκότο, όπου αντί για αλεύρι χρησιμοποιώ τριμμένο μπισκότο.
    Το μπισκότο μπορει πραγματικά να αντικαταστήσει μια χαρά το αλεύρι!
    Ωραιότατα αξιοποίησες τα μπισκοτάκια και πολύ καλά έκανες που τα ανακύκλωσες!
    Αυτό το κεκάκι ελπίζω να το νοστιμεύτηκε η Χαρούλα;-)
    Φιλάκια, καλό βράδυ!

  3. είπα κι εγώ…χωρίς αλεύρι…
    ωραία ιδέα γιατί πολλές φορές περισσεύουν μπισκότα και λυπάμαι να τα πετάξω…
    ( τα κορδελάκια σου,όλα τα λεφτά )
    φιλιά κι ελπίζω να σε δω στη γυναικομάζωξη…-:))

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *