The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο Όσπρια

Η φασολάδα της μαμάς μας

Print Friendly
Η φασολάδα της μαμάς μας - Our mum’s white beans soup (fasolada)
Η φασολάδα της μαμάς μας – Our mum’s white beans soup (fasolada)
Φασολάδα …το εθνικό μας φαγητό! Υπέροχο, νόστιμο, θρεπτικό με γεμάτη γεύση! Όταν ήμουν μικρή και με ρωτούσαν ποιο είναι το αγαπημένο μου φαγητό, πάντα έλεγα «η φασολάδα φυσικά!» και σταυροκοπιούνταν που ένα τόσο μικρό παιδί αντί να διαλέξει τα χάμπουργκερ και τις τηγανιτές πατάτες, υποστήριζε με τόση θέρμη ένα πιάτο με όσπρια!
Η μανούλα μας πάντα προσθέτει και μακαροτσίνια μέσα όπως την είχε συμβουλεύσει η μακαρίτισσα φίλη της Annaαπό την Ιταλία…Το ζυμαρικό εκτός του ότι χυλώνει το φαγάκι μας το κάνει και πιο υγιεινό,γιατί ο συνδυασμός οσπρίου και δημητριακού είναι πολύ θρεπτικός!
Το φαγάκι είναι λίγο χειμωνιάτικο, αλλά κάτι η νηστεία , κάτι ο καιρός που κάνει ζαβολιές και μας πάγωσε λιγάκι ,μπορούμε να το τιμήσουμε ακόμα και τώρα! Καλή Μεγάλη Εβδομάδα σε όλους και σε όλες! Σας φιλώ!
Υλικά:
500γρ.φασόλια
2 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες
3 μεγάλα καρότα σε ροδέλες (ή τριφτό)
4 μεγάλες φρέσκες ντομάτες στιμμένες
Λίγο χυμό ντομάτας
1-1½ φλυτζανάκι μακαροτσίνι
Μερικά κλωναράκια σέλινο
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Μουλιάζω αποβραδίς τα όσπρια. Την επομένη τα βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα να πάρουν μία βράση για δέκα λεπτά, μετά πετάω το πρώτο νερό και βάζω τα σουρωμένα φασόλια σε νέο ζεστό νερό (αυτό το κάνει όποιος έχει ευαισθησία και θέλει ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα).Προσθέτω τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σέλινο και τα αφήνω να βράσουν. Όταν θα έχουν μαλακώσει, προσθέτω τη ντοματούλα . Ένα τέταρτο πριν κλείσω τη φωτιά προσθέτω και το μακαροτσίνι, αλατοπιπερώνω και ρίχνω το ελαιόλαδο. Ανακατεύω καλά και περιμένω να χυλώσει το φαγητάκι μου! Καλή όρεξη!
Περιττό να πω ότι συνοδεύουμε με φετούλα και εξαιρετικής ποιότητας ψωμάκι για τις απαραίτητες βούτες….
Η φασολάδα της μαμάς μας - Our mum’s white beans soup (fasolada)
Η φασολάδα της μαμάς μας – Our mum’s white beans soup (fasolada)

27 Comment

  1. Στην Κρήτη συνδυάζουμε τα φασόλια με ρύζι. Φασουλόρυζο το λέμε. Ο συνδυασμός όσπρίου με ζυμαρικό ή δημητριακό δίνει πρώτης ποιότητας πρωτεΐνη!