The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Άρθρα Γλυκά

Εκμέκ – Ekmek

Print Friendly
εκμέκ

Αγαπημένοι μου φίλοι, η αδερφή μου στην προηγούμενη ανάρτηση σας ταξίδεψε στην Γερμανία, εγώ σήμερα θα σας προσγειώσω στα εγχώρια και θα σας γλυκάνω με πεντανόστιμο γλυκάκι, εύκολο,  γρήγορο και οικονομικό. Αυτό το γλυκό θα μου επιτρέψετε να το αφιερώσω σε έναν άνθρωπο που έχει μπει τον τελευταίο χρόνο στην ζωή μου και λειτουργεί σαν καθρέπτης μου.
Καθρεπτάκι μου καλό, για σένα η σημερινή ανάρτηση, φάε να το ευχαριστηθείς!!!! Με μια ευχή, μακάρι γρήγορα να καταλάβουν τι αξίζεις, πριν να είναι αργά, είσαι ένας υπέροχος άνθρωπος (πώς αλλιώς θα ήσουν καθρέπτης μου;;;;;)

Υλικά
20 φρυγανιές
2 φλυτζάνια ζάχαρη
4 φλυτζάνια νερό
κανέλα
γαρύφαλλο

για την κρέμα
2 αυγά ολόκληρα και 2 κρόκοι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
410 γρ εβαπορέ
410γρ νερό
1 φακελάκι Άνθος Αραβοσίτου (βανίλια)
2 βανίλιες ή 2κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ. βούτυρο

για την σαντιγί:
400γρ φυτική κρέμα
1κ.σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζω 2 φλυτζάνια ζάχαρη, 4 φλυτζάνια νερό, κανέλα και γαρύφαλλο σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
Απλώνω τις φρυγανιές στο σκεύος μου και χύνω το σιροπάκι ώστε να βραχούν όλες πολύ καλά.
Χτυπάω τα αυγά και τους κρόκους με 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
Σε μια κατσαρόλα βάζω το εβαπορέ, το νερό και το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και τα βάζω σε χαμηλή φωτιά. Όταν θα έχουν χτυπηθεί καλά τα αυγά με την ζάχαρη, τα προσθέτω σιγά- σιγά στο γάλα ανακατεύοντας συνέχεια Έπειτα προσθέτω την  βανίλια και το άνθος αραβοσίτου, ανακατεύω συνέχεια. Όταν η κρέμα πήξει, προσθέτω το βούτυρο. Ρίχνω την κρέμα πάνω από τη φρυγανιά.Τέλος χτυπάω την κρέμα γάλακτος με μια κουταλιά ζάχαρη άχνη στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγύ και την βάζω πάνω από το γλυκάκι μου. Διακοσμώ με ψιλοκομμένο καβουρδισμένο αμύγδαλο και κανέλα ή όποιον ξηρό καρπό έχω στο σπίτι.

Ένας χρήσιμος σύνδεσμος για όσους έχουν παιδιά, είναι καθήκον μας να τα προστατεύουμε : http://www.underwearrule.org/

My dear friends, my sister has traveled you to  Germany with her last post! Today I am going to make a yummy dessert for you which is very quick, easy and cheap! Allow me to dedicate this delicious treat to a friend that came to my life a year ago and is my mirror.

My dear mirror, this dessert is for you, enjoy it! I wish people understand soon enough what you are worth, before it is too late! You are a wonderful human being! (otherwise you wouldnt be mymirror:)

Ingredients:
20 rusks

cups of sugar

cups of water

Cinnamon

clove powder

For the creamwhole eggs and yolks

cup of sugar

410gr. evaporated milk

410gr. water1 sachet (43gr.) pudding powder (vanilla flavour) 
2tsp vanilla extract2 tsp. butter

For the chantilly:

400grVegetable whipping cream

1Tbsp powdered sugar 

Directions: In a saucepan place 2 cups of sugar, 4 cups of water, cinnamon, clove on medium heat until sugar is dissolved. Spread rusks in a baking tray and pour syrup all over them. Beat eggs and yolks with 1/2 cup of sugar. In a saucepan place evaporated milk, water and 1/2 cup of sugar on medium heat. When eggs and sugar are well beaten, add them gradually in the milk and keep stirring. Then add vanilla and pudding powder, keep stirring. When cream gets thick,add butter. Pour the cream over the rusks. Finally beat whipping cream with a tbsp of powderedsugar until stiff peaks form and top the sweet with it. Garnish with finely chopped roasted almonds and cinnamon or any other nut you like.

 Here is a useful link for those who have children. It is our duty to protect them: 

46 Comment

  1. Κλασσικό και αγαπημένο. Manousina φαίνεται πολύ νόστιμο, μπράβο!:-) Κρίμα που στην Ελλάδα δεν μπορούμε να βρούμε το κατάλληλο ψωμί για το αυθεντικό εκμέκ που κάνουν στην Τουρκία. Καλή εβδομάδα Άννα

  2. Μόνο υπέροχο??Όταν σου το φτιαχνουν ειδικα κ στο αφιερώνουν κιόλας ακομα καλυτερα!!!!μμμμμ!!γιαμι γιαμι!!Οταν έχω ανθρώπουν όπως εσυ δίπλα μου ειναι δυνατόν να μην ειμαι κ ευτυχισμένη???