The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Κυρίως πιάτο Ορεκτικά - συνοδευτικά Πίτες Τάρτες

Σπανακοτόστ φούρνου – Spinach toast pie

DSCN1765

Σε αυτή την ανάρτηση είχα ένα πρόβλημα με τις ετικέτες…. Είναι ορεκτικό αλλά τρώγεται και ως κυρίως πιάτο, είναι και για μπουφέ αφού κόβεται εύκολα και είναι το ίδιο νόστιμο είτε το φας ζεστό είτε κρύο. Θα μπορούσες να το πεις μια διαφορετική τάρτα ή μια διαφορετική πίτα, αλλά σίγουρα ήταν ένα άδειασμα ψυγείου για εμένα. Άνοιξα το ψυγείο, είδα κάτι φέτες του τοστ που περίμεναν υπομονετικά, γιατί αφού έφτιαξα την προηγούμενη εβδομάδα τις δικές μου, αρνούμαι να φάω του εμπορίου, στην αρχή σκέφτηκα ότι θα τις φάνε οι κότες, αλλά κρίμα δεν είναι;;; Το γιαούρτι το είχε ανοίξει η Λένια για ένα γλυκάκι που έκανε, και αυτό οι κότες θα το έτρωγαν αφού γιαουρτάκι αρνούμαι πεισματικά να φάω!!!! Οπότε όπως καταλαβαίνετε οι κότες έμειναν νηστικές και εμείς απολαύσαμε αυτό το πεντανόστιμο φαγάκι.


Υλικά :
7 φέτες ψωμί για τοστ
1 μεγάλο φρέσκο κρεμμύδι
1 μικρή πράσινη πιπεριά
400γρ. σπανάκι καθαρισμένο
3 αυγά
200γρ γιαούρτι
λίγη παρμεζάνα
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση :
Ψιλοκόβω το φρέσκο κρεμμύδι, την πιπεριά, το σπανάκι και τα σοτάρω σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτω λίγο νερό (1 φλυτζάνι μικρό) και το αφήνω μέχρι να πιει όλο το νερό. Αποσύρω από την φωτιά. Αλατοπιπερώνω. Λαδώνω λίγο ένα μικρό ταψάκι και απλώνω τις φέτες του τοστ, σε ένα μπωλ ανακατεύω τα δύο αυγά μαζί με 4 κσ γιαούρτι, προσθέτω λίγο πιπέρι και ανακατεύω με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στην συνέχεια ρίχνω το μείγμα αυτό πάνω από τις φέτες του τοστ, να πάει παντού. Έπειτα προσθέτω το μείγμα από το τηγάνι. Χτυπάω πάλι ένα αυγό μαζί με το υπόλοιπο γιαούρτι, ρίχνω πιπεράκι και ανακατεύω να ομογενοποιηθεί. Ρίχνω το μείγμα αυγού γιαουρτιού πάνω από το σπανάκι. Τέλος ρίχνω στο ταψάκι μου την τριμμένη παρμεζάνα, να πάει παντού. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, σε αέρα, στους 195 βαθμούς για 20 λεπτά.

This post gave me a hard time as far as its taggs are concerned! It is an appetizer but you can serve it a main course too! It is easily cut, so you could serve it in a buffet. Whether it is warm or cold it is delicious. We can call it a different tart or pie…For me it was certainly a way to use up things left in the fridge. There were some toast bread slices (that were not consumed since I have made my own last week). It was a shame for them to end up in my hens stomach! There was also some yoghurt left…So I improvised this tart-pie which proved to be really tasty!

Ingredients :
7 slices of toast bread
1 big scallion
1 small green pepper
400gr. spinach
3 eggs
200gr. yoghurt
parmesan
olive oil

salt and pepper

Directions:

Finely chop scallion, pepper,spinach and saute all these ingredients in a frying pan with a little olive oil. Add a small cup of water and let cook until liquid is evaporated. Remove from heat and season with salt and pepper. Grease a small baking pan and place the slices of toast bread. In a bowl combine 2 eggs with 4Tbsp yoghurt, season with pepper and stir well with a fork. Spread this mixture on the toast bread. Then add the spinach mixture. Beat 1 egg with the remaining yoghurt and mix well. Pour this mixture on the spinach layer. Finally sprinkle with grated parmesan. Bake in preheated oven at 195 C for 20 minutes.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 540 times, 1 visits today)

33 Comment

  1. Και άφησες τελικά τις κότες νηστικές!!χαχαχαχα
    Τα παιδιά μου όταν ήταν μικρά στο χωριό τάιζαν τις κότες με σοκολάτα φράουλες αυγό κρυφά από τη γιαγιά να μη φωνάζει!!
    Κι εμένα μου περισσεύει ψωμί τέτοιο θα δοκιμάσω.
    Πολλά φιλιά ιδιαίτερα στη Χαρούλα.

  2. Πολύ νόστιμη ιδέα αυτή η τάρτα. Μ΄αρέσει.

    Μου έδωσες ιδέα με κάτι απομεινάρια ψυγείου και μαζί με αυτά υπάρχουν μερικές φέτες ψωμιού “λαστιχένιου”!
    Απόψε αυτοσχεδιάζουμε!
    Ζ.

  3. Δεν θα το πιστέψεις Μανουσίνα!!αλλά έχω ακριβώς τα ίδια υλικά και δεν ξέρω τι να τα κάνω, ψέματα τώρα ξέρω τι θα τα κάνω!!αμέσως μόλις γυρίσω στο σπίτι.
    Φιλιά πολλά

  4. δεν μιλάω για την ιδέα σου…
    απ’ οτι καταλαβαίνω από τα υλικά πρέπει να έγινε καταπληκτικό…
    αλλά…σπανακο-τόστ…???λολ
    ακόμα γελάω με τα βαφτίσια…
    φιλιά πολλά πολλά…-:))

  5. Μια χαρά το βρίσκω το σπανακότοστ ως τίτλο γιατί είναι σαφώς πολύ κοντά στην πραγματικότητα.
    Είναι ωραίος τρόπος για να καταναλώνεις διάφορα υλικά που σου ξεμένουν και αυτό κάνει την δημιουργία σου ακόμη νοστιμότερη καλή μου!

  6. Ο τίτλος από μονος του είναι καταπληκτικός. Σπανακοτόστ.. Ευφάνταστο.
    Μπράβο Μανουσίνα. Πολύ μου άρεσε η αξιοποίηση του ψωμιου που μένει στο ψυγείο και που στο τέλος το πετάμε

    Καλό σ/κ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *