The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Χωρίς κατηγορία

Κέρασμα-sweet treat: Devil food cupcakes

DSCN2115

Αγαπημένοι μου φίλοι, σήμερα γιορτάζω και κερνάω!!!!! Χρόνια πολλά λοιπόν σε όποιον σήμερα γιορτάζει!!!!
Τι σας έχω;;;; Λαχταριστά Cupcakes, συνταγή της Martha Stewart από το βιβλίο της “Cupcakes”. Το μόνο διαφορετικό που έχω κάνει είναι ότι έχω φτιάξει ένα γλάσο λευκής σοκολάτας αντί του chocolate ganache frosting, βλέπετε ήθελα να τα πάω κέρασμα στο Γραφείο μου και αν είχα φτιάξει το frosting θα ήταν δύσκολο να μεταφερθούν 40 κομμάτια…Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε, δεν θα το μετανιώσετε!!!!

Υλικά για 32 κομμάτια
3/4 φλ. σκόνη κακάο
3/4 φλ. καυτό νερό
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κγ μαγειρική σόδα
1 κγ baking powder
1 1/4κγ αλάτι
1 1/2 φλ ανάλατο βούτυρο
2 1/4 φλ. ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 κσ εκχύλισμα βανίλιας
1 φλ. κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
300γρ λευκή σοκολάτα
1φλ. γάλα εβαπορέ
150γρ nutella

Εκτέλεση

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατεύω το κακάο με το καυτό νερό μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα. Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύω το αλεύρι, την μαγειρική σόδα, το baking powder και το αλάτι.
Σε μια κατσαρόλα λιώνω το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βγάζω την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνω το μείγμα στον κάδο του μίξερ. Το ανακατεύω σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να κρυώσει για 4-5 λεπτά. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτω την βανίλια και το μείγμα του κακάο και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Με μια μαρίζ προσθέτω το αλεύρι στο μείγμα μου μαζί με την κρέμα γάλακτος.Βάζω χαρτάκια για cupcakes στην φόρμα μου και τα γεμίζω στα 3/4 με το μείγμα. Τα βάζω στον προθερμασμένο φούρνο για 18 με 20 λεπτά στους 180 βαθμούς σε αέρα. Τσεκάρω αν έχει ψηθεί τρυπώντας τα cupcakes με μια οδοντογλυφίδα, αν βγαίνει στεγνή είναι έτοιμα. Τα ξεφορμάρω προσεκτικά και τα τοποθετώ πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν, τα αφήνω για τουλάχιστον 15 λεπτά. Τα cupcakes μπορείτε να τα αφήσετε όλη νύχτα σε θερμοκρασία δωματίου ή να τα καταψύξετε μέχρι δύο μήνες σε αεροστεγές σακούλες (έτσι λέει η φίλη μας η Μάρθα).



για το γλάσο σοκολάτας:
Λιώνω σε μπεν μαρί την λευκή σοκολάτα και προσθέτω το γάλα εβαπορέ, ανακατεύω μέχρι να γίνει μια ωραία υγρή σαλτσούλα.
για την συναρμολόγηση:Αφού έχουν κρυώσει τα κεκάκια μου, τα βγάζω από τα χαρτάκια και βουτάω την πάνω πλευρά τους μέσα στην γκανάς λευκής σοκολάτας . Τα αφήνω λίγο στην άκρη να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν, παίρνω νουτέλα με ένα πηρουνάκι και την περνάω πάνω από την γκανάς για να κάνω σχεδιάκια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια οδοντογλυφίδα, παίξτε!!!! ή να βάλετε τρούφα ή ξηρούς καρπούς.
Κόστος συνταγής : 14€
Απολαύστε τα !!!!!!!!!!!



My dear friends, today is my nameday and I have a sweet treat for you! I wish the best to anyone else who is celebrating his/her nameday today!
How about delicious cupcakes? It is based on a M. Stewart’s recipe from her lovely book “Cupcakes”. The only difference is that I opted for a white chocolate glaze instead of chocolate ganache frosting. Try them and trust me you will not regret it!

Ingredients makes 32

3/4 cup unsweetened Dutch-process cocoa powder
3/4 cup hot water
3 cups all-purpose flour
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon baking powder
1 1/4 teaspoons coarse salt
1 1/2 cups (3 sticks) unsalted butter
2 1/4 cups sugar
4 large eggs, room temperature
1 tablespoon plus 1 teaspoon pure vanilla extract
1 cup sour cream, room temperature
300gr. white chocolate
1 cup evaporated milk
150gr. nutella

Directions

Preheat oven to 350 degrees. Line standard muffin tins with paper liners. Whisk together cocoa and hot water until smooth. In another bowl, whisk together flour, baking soda, baking powder, and salt.
Melt butter with sugar in a saucepan over medium-low heat, stirring to combine. Remove from heat, and pour into a mixing bowl. With an electric mixer on medium-low speed, beat until mixture is cooled, 4 to 5 minutes. Add eggs, one at a time, beating until each is incorporated, scraping down sides of bowl as needed. Add vanilla, then cocoa mixture, and beat until combined. Reduce speed to low. Add flour mixture in two batches, alternating with the sour cream, and beating until just combined after each.
Divide batter evenly among lined cups, filling each three- quarters full. Bake, rotating tins halfway through, until a cake tester inserted in centers comes out clean, about 20 minutes. Transfer tins to wire racks to cool 15 minutes; turn out cupcakes onto racks and let cool completely. Cupcakes can be stored overnight at room temperature, or frozen up to 2 months, in airtight containers.



For the chocolate glaze:
Melt white chocolate over hot water, add evaporated milk, stir until you have a nice liquid sauce.

For the assembly: When cupcakes are cold, get them out of the cups and dip their upper side in the white chocolate glaze . Set aside and allow to cool. Then place nutella with a fork or toothpick and decorate them. You could also sprinkle them with nuts or chocolate truffle.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 163 times, 1 visits today)

44 Comment

  1. Αδερφούλα μου γλυκιά,χρόνια σου πολλά κι ευτυχισμένα!Όμορφα και νόστιμα σαν τα cupcakes που μας κερνάς!Ο Θεός να φωτίζει τα βήματά σου!
    Με αγάπη,
    η αδερφή σου

  2. Πολύχρονη Δήμητρα. Νασαι καλά και να χαίρεσαι τον άντρα σου και το κοριτσάκι σου.
    Οτι επιθυμείς εύχομαι, υγεία κι ευτυχία.
    Ωραίο το κέρασμά σου και η διακόσμηση των cupcakes πολύ ωραία 🙂
    Φιλιά

  3. Χρόνια πολλά, χρόνια ευτυχισμένα, χρόνια γλυκά σαν τα τέλεια κεικάκια σου!!! Το κέρασμα σου καταπληκτικό…γλυκάθηκα από τις εικόνες!!!Τέλεια η συνταγή και εύκολη θα τη δοκιμάσω.
    Φιλια να περάσεις τέλεια σήμερα

  4. Καλημέρα χρόνια πολλά και ευτυχισμένα να χαίρεσε την οικογένειά σου.Τέλεια τα γλυκάκια σου άραγε γιατί να μη μπορούμε να δοκιμάζουμε κιόλας παρά να μένουμε μόνο στο οφθαλμόλουτρο; Ροδάνθη.

  5. Καλημέρα και χρόνια σου πολλά manousina ή Δήμητρα! 🙂
    Λαχταριστό και οπτικά πανέμορφο το κέρασμά σου και επίσης αρκετά οικονομικό! Χαρά στους συναδέλφους σου που θα το δοκιμάσουν!
    Να περάσεις πολύ όμορφα, πολλά φιλιά!

  6. Καλημέρα και Χρόνια σου πολλά!!!
    Να είσαι πάντα καλά, γερή, δυνατή, ευτυχισμένη και βεβαίως δημιουργική!
    Ευχαριστούμε πολύ για το κέρασμα! Τέλεια υλικά και από τις φωτογραφίες φαίνονται πολύ λαχταριστά!
    Να περάσεις πανέμορφα σήμερα! Πολλά πολλά φιλιά!

  7. Manousina μου πολύχρονη! Να χαίρεσαι την οικογένειά σου! Το κέρασμα είναι πολύ όμορφο! Τυχεροί οι συνάδελφοι, χιχιχιι!!!
    Εφη

  8. Χρόνια σου Πολλά κι Ευτυχισμένα!!!
    Τέλεια φαίνονται τα γλυκάκια, θα ήθελα ένα μεγαλούτσικο με τον καφέ μου τώρα… Ή μόνο το γλάσο,περίσσεψε μήπως; :))))))

  9. Χρόνια Πολλά κι ευτυχισμένα! Να χαίρεσαι την οικογένεια σου.
    Το κέρασμα απλώς υπέροχο! Καταγράφεται και θα δοκιμαστεί απο όσους δεν κάνουν δίαιτα λιαν προσεχώς!

  10. ….. Και όπως πάντα βιαστική… ξέχασα να ευχηθώ. Χρόνια Πολλά Δήμητρα (επιτέλους έμαθα και το όνομά σου!) Να’ σαι καλά και ότι επιθυμείς και πάντα να μας κερνάς τέτοια όμορφα γλυκά!! Και του χρόνου:-))

  11. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Δήμητρά μου, αν είσαι καλά και ό,τι επιθυμείς. Γερή και δυνατή πάντα κι ευχαριστώ για το κέρασμα (πήρα δύο …είναι πολύ κακό;;;)-:)))

  12. Manousina μου καθυστέρησα μιας και είχαμε κι εμείς γιορτή χθες και ένας ψιλοπανικός γινότανε στο σπίτι, αλλά ελπίζω να πρόλαβα έστω ένα από τα λαχταριστά κεκάκια σου!
    Σου εύχομαι από καρδιάς να είσαι χιλιόχρονη και καλόχρονη και κάθε χαρά στο σπιτικό σου!
    Φιλιά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *